Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Πύρινη κόλαση στην Πάτρα: Καίγονται σπίτια και εκκενώνονται οικισμοί - Λιποθύμησε πυροσβέστης! Χτυπούν οι καμπάνες (Video)

Δραματικές στιγμές

28 Ιουλίου 2021 18:26
Πύρινη κόλαση στην Πάτρα: Καίγονται σπίτια και εκκενώνονται οικισμοί - Λιποθύμησε πυροσβέστης! Χτυπούν οι καμπάνες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πύρινη κόλαση στην Πάτρα: Μόλις μια ημέρα μετά τον πύρινο εφιάλτη στη Σταμάτα που κατέκαψε τα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών, δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Σούλι στην Πάτρα, μετά την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ελεκίστρα.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στον οικισμό Σούλι με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για εκκένωση των κατοικιών, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη κάψει τα πρώτα σπίτια. Στην περιοχή επικρατεί το απόλυτο δράμα καθώς οι κάτοικοι δίνουν μάχη ακόμα και με κλαδιά στα χέρια προκειμένου να εμποδίσουν τη φωτιά να φτάσει στα σπίτια τους.

Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν ενώ παντού ακούγονται κραυγές αγωνίας και απόγνωσης από ανθρώπους που βλέπουν τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών τους.

Σύμφωνα με το thebest.gr, εκκενώνεται ο καταυλισμός των Ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ έχει τραυματιστεί και ένας πυροσβέστης στο Σούλι. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της Πάτρας και η ατμόσφαιρα είναι αποπνηκτική.

Αυτή την ώρα η φωτιά κινείται προς τον Ριγανόκαμπο, ενώ οι αρχές έχουν κλείσει την περιμετρική οδό στο ύψος των Μποζαϊτικων.

Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι στο Σούλι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και έρχονται σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς οι οποίοι τους ενημερώνουν ότι πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Η φωτιά πέρασε μέσα από το νεκροταφείο και συνέχισε απειλητικά προς τα σπίτια του οικισμού.

Στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός και έχουν ζητηθεί ενισχύσεις. Στο σημείο επιχειρούν 70 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share