Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη! Προς Διόνυσο η πυρκαγιά

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η περιοχή!

27 Ιουλίου 2021 14:36
Καίγονται σπίτια στη Ροδόπολη! Προς Διόνυσο η πυρκαγιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Μεγάλο και ανεξέλεγκτο για την ώρα παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Σταμάτα και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής Γιάννη Καλαφατέλη, προς Διόνυσο και Δροσιά.

Όπως δηλώνει στο Newsbeast ο δήμαρχoς: « Δυστυχώς η φωτιά πέρασε μέσα στα σπίτια. Έγινε αυτό που απευχόμασταν. Είναι αρκετά αυτά τα σπίτια. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνέψει μέχρι στιγμής άνθρωπος. Παρ’ ο, τι η Πολιτική Προστασία κάνει ο, τι μπορεί χρειαζόμαστε ενίσχυση δυνάμεων. Το μέτωπο δεν ελέγχεται και κατευθύνεται τώρα προς Διόνυσο και Δροσιά. Πρέπει να σβήσει άμεσα, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Καίγονται σπίτια στη Σταμάτα! Προς Διόνυσο η πυρκαγιά

Σημειώνεται εδώ ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί το 112. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Μάχη μην καούν σπίτια στη Σταμάτα: «Η πυρκαγιά κινείται προς τον Διόνυσο» - Εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη!

Πυρκαγιά στην Σταμάτα: Ο δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάσταση με τη φωτιά που καίει από το πρωί είναι δύσκολη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο έχει εκκενωθεί ο οικισμός «Γαλήνη» και η φωτιά κινείται προς Διόνυσο, ενώ απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. «Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο».

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας:https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα»: Έκτακτο μήνυμα του 112 για την ισχυρή πυρκαγιά στην Σταμάτα!

Mήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα»: Έκτακτο μήνυμα του 112 για την ισχυρή πυρκαγιά στην Σταμάτα!

Καταστροφικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στη Σταμάτα: "Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, οι φλόγες γλείφουν σπίτια"!

Μαίνεται η πυρκαγιά η οποία έχει εκδηλωθεί στον δήμο Διονύσου -συγκεκριμένα στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Καλαφατέλης, δήμαρχος Διονύσου: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Δεν ελέγχεται για την ώρα το μέτωπο. Δεν μπορούμε να δούμε μπροστά μας την εικόνα ούτε στα 50 μέτρα. Η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία μέσα σε κατοικημένη περιοχή και κινδυνεύουν πολλά σπίτια αλλά όχι ακόμα κόσμος. Έχουν φύγει από τα σπίτια που κινδυνεύουν οι πολίτες. Η κατάσταση είναι επίκινδυνη. Έχουμε ήδη δυνάμεις πυροσβεστικής αλλά δεν ξέρω ειλικρινά πόσοι θα χρειαστούν».

Λόγω της πυρκαγιάς στη Σταμάτα, η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share