Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Μύκονο - Συνεχίζουν ακάθεκτα τα κορωνοπάρτι στο νησί των Ανέμων

Στο "πόδι" το Λιμεναρχείο του νησιού προκειμένου να τα αποτρέψει

27 Ιουλίου 2021 07:52
Συναγερμός στην Μύκονο - Συνεχίζουν ακάθεκτα τα κορωνοπάρτι στο νησί των Ανέμων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός επικρατεί στην Μύκονο, καθώς τα κορωνοπάρτι στο νησί των Ανέμων πάνε και έρχονται με το Λιμεναρχείο να κάνει συχνούς εφόδους σε σκάφη προκειμένου να τα αποτρέψει. Μετά το πάρτι σε γιοτ στην Ψαρού και την επιβολή διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ στους 26 επιβαίνοντες και 50.000 στην πλοιοκτήτρια εταιρεία το ξημέρωμα της Δευτέρας, όπου και έληξε το lockdown, ένα δεύτερο «ντου», σημειώθηκε λίγες ώρες αργότερα, στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Λιμενικού της Μυκόνου που έχουν απλώσει δίχτυ πληροφοριών σε όλο το νησί, κατάφεραν μετά από αξιοποίηση των δεδομένων να βάλουν στο χέρι το κορωνοσκάφος, να διαλύσουν το πάρτι και να κόψουν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. Ειδικότερα και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, όλα ξεκίνησαν «απογευματινές ώρες της 27.7.21 όταν περιήλθε στην υπηρεσία η πληροφορία αναφορικά με την πραγματοποίηση εκδήλωσης διασκέδασης σε σκάφος αναψυχής στη περιοχή Άγιος Ιωάννης Μυκόνου.

Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

Στελέχη της υπηρεσίας με τη συνδρομή ανδρών ΚΕΑ, μετέβησαν από ξηράς με υπηρεσιακά οχήματα στο σημείο όπου διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούνταν εκδήλωση διασκέδασης στο εν θέματι σκάφος. Επ’ αυτού επέβαιναν δέκα αλλοδαποί επιβάτες, ένα μέλος του πληρώματος και ο κυβερνήτης- πλοιοκτήτης αυτού. Στους επιβάτες και το μέλος του πληρώματος επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε έκαστο εξ’ αυτών ενώ στην πλοιοκτήτρια εταιρεία (σ.σ αναφέρεται στην επωνυμία της εταιρείας) και κυβερνήτη αυτού επεβλήθη πρόστιμο 50.000 ευρώ».

Οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου του νησιού των ανέμων θα συνεχίσουν τους ελέγχους, ενώ οποιαδήποτε πληροφορία από το δίκτυο που έχουν στήσει και όλες τις πηγές - συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου και ειδικότερα των social networks- αξιοποιείται προκειμένου να μπει τάξη στο χάος των κορωνοπάρτι που στήνονται εν πλω. Υπενθυμίζεται δε, ότι συνολικά στις δυο επιχειρήσεις - αστραπή του Λιμεναρχείου Μυκόνου, επεβλήθησαν πρόστιμα 137.000 ευρώ.

Κορωνοπάρτι στην Μύκονο

Μύκονος: Πριβέ κορωνοπάρτι σε μυστικές τοποθεσίες με ανώνυμες προσκλήσεις

Την ώρα που το νησί των ανέμων «βράζει» από τον κορωνοϊό πάρτι σε βίλες και νυχτερινά μαγαζιά να αναδεικνύονται σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως φαίνεται και στις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κάποιοι εξακολουθούν να «παρτάρουν» απτόητοι σαν να μην υπάρχει πανδημία. Χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες, όχι καθήμενοι – όπως ορίζει η νέα ΚΥΑ – αλλά όρθιοι ο ένας δίπλα στον άλλον με το ποτό τους στο χέρι χορεύουν και τραγουδούν. Και οι διοργανωτές παράνομων πάρτι σε βίλες στη Μύκονο φαίνεται να μην βάζουν μυαλό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA, δεκάδες άτομα δίπλα στην πισίνα της πολυτελούς βίλας διασκεδάζουν με άφθονο αλκοόλ, δυνατή μουσική και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Οι μάσκες είναι ανύπαρκτες. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Πάρο. Ακόμη ένα νησί που φλερτάρει με τοπικό lockdown καθώς την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί. Κάτι που όπως φαίνεται δεν πτοεί πολλούς πελάτες.

Χωρίς αποστάσεις και μάσκες

Παρέες φίλων όρθιοι γύρω από τα τραπέζια τους τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους ο ένας δίπλα στον άλλον.. σηκώνουν τα χέρια ψηλά και χορεύουν όλοι μαζί. Άλλοι χτυπούν με μανία και ρυθμό τις καμπάνες …. αγνοώντας τα καμπανάκια των ειδικών για αποστάσεις και αποφυγή συνωστισμού.

Και άλλοι βγάζουν βίντεο, και τα «ανεβάζουν» στα social media για να δείξουν την ανεμελιά της διασκέδασης τους και μάλιστα σε κλειστούς χώρους. Τα πάρτι κράτησαν μέχρι το πρωί αλλά το ξημέρωμα βρήκε τη Μύκονο με νέα έκτακτα μέτρα και δυστυχώς εάν η κατάσταση δεν ελεγχθεί το καλοκαίρι στα νησιά θα είναι δύσκολο για τουρίστες και καταστηματάρχες.

Μπορεί η Αττική να «οδηγεί» την νέα έξαρση μολύνσεων δίνοντας καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.. ωστόσο το αδιαχώρητο επικράτησε σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας με γνωστούς ράππερ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Με τους θαμώνες να συνωστίζονται και να διασκεδάζουν κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλο.

 Μύκονος: Πριβέ κορωνοπάρτι σε μυστικές τοποθεσίες με ανώνυμες προσκλήσεις

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share