Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Άστραψαν και βρόντηξαν» κατά των αντιεμβολιαστών Θεμιστοκλέους-Θεοδωρίδου - «Είναι τσαρλατάνοι» (Video)

«Δεν έχουν αυτιά να ακούσουν οι αντιεμβολιαστές - Κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία»

26 Ιουλίου 2021 19:52
«Άστραψαν και βρόντηξαν» κατά των αντιεμβολιαστών Θεμιστοκλέους-Θεοδωρίδου - «Είναι τσαρλατάνοι» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εμβόλιο κορωνοϊού: Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, άσκησαν σκληρή κριτική στους αντιεμβολιαστές και σε όσους προσπαθούν να βάλλουν τους εμβολιασμούς που γίνονται με ψευδή στοιχεία. Ενώ, 100 ευρώ το μήνα θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Η κ. Θεοδωρίδου, ρωτήθηκε για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν οι αντιεμβολιαστές τις τελευταίες μέρες και δεν προσπαθούν να τηρήσουν κανένα μέτρο προστασίας. Και φάνηκε αρκετά ενοχλημένη με όλα όσα συμβαίνουν καθώς τόνισε πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και πως αυτό είναι ένα γεγονός. Θεωρεί πως τους έχει δοθεί αρκετός χώρος και πως αν υπάρξουν συνέπειες από τις συγκεντρώσεις, κάποιοι θα καταλάβουν πόσο λάθος έκαναν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία.

Οργισμένη αντίδραση από τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δεν έκρυψε την οργή του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τους γιατρούς που συμμετέχουν στα αντιεμβολιαστικά κινήματα και η κριτική του για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σύστημα υγείας και εκφράζουν τέτοιες απόψεις, ήταν σκληρή.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ένας υγειονομικός ή επιστήμονας υποχρεούται βάση της ιατρικής δεοντολογίας και με βάση της ελληνικής νομοθεσίας να ακολουθεί κάποιους κανόνες.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος ο οποίος είναι υγειονομικός ή επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Όπως ξέρουμε στην ιατρική, είναι πολύ εύκολο κάποιος… η ιστορία τους έχει ονοματίσει «τσαρλατάνους» ή οτιδήποτε άλλο, σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία όπως ένα πρόβλημα υγείας, κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να εκφράσει μια διαφορετική άποψη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share