Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Κτηνωδία στο Σχινιά Αττικής: Νεκρή αλεπού με κομμένη ουρά πάνω σε δέντρο με μάσκα και αναπνευστήρα!

Τα λόγια είναι περιττά!

22 Ιουλίου 2021 14:31
Κτηνωδία στο Σχινιά Αττικής: Νεκρή αλεπού με κομμένη ουρά πάνω σε δέντρο με μάσκα και αναπνευστήρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως βρήκε στις 21 Ιουλίου η Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου μια νεκρή αλεπού πάνω σε δέντρο.

Το ζώο είχε κομμένη ουρά και κάποιος, που τοποθέτησε εκεί το κορμί της, είχε φορέσει στο πτώμα μια μάσκα με αναπνευστήρα!

Η κα Καραγιαννίδου όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα και μας επισήμανε ότι βρήκε το πτώμα στον δρόμο που ενώνει την περιοχή του Σχινιά Αττικής και με το Κάτω Σούλι, το ζώο όπως μας τόνισε ήταν πυροβολημένο στον λαιμό.

Συστηματική εξόντωση αλεπούδων παντού στην Ελλάδα

Δυστυχώς στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας η δολοφονία αλεπούς θεωρείται μαγκιά (και ρίξτε μια ματιά στα δημοσιεύματα που ακολουθούν). Αυτά τα άγρια υπέροχα πλάσματα αντιμετωπίζονται ως επιζήμια, κυρίως από κυνηγούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι τα βασανίζουν και τα θανατώνουν με κάθε τρόπο. Μάλιστα συνήθως εκθέτουν τα πτώματα των αλεπούδων σε κοινή θέα για να δείξουν την ανδρεία τους φυσικά εκ του ασφαλούς, για να γλυτώσουν τις κυρώσεις.

Δυστυχώς οι αλεπούδες συγκαταλέγονται και μεταξύ των θηραμάτων των κυνηγών κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Μάλιστα για την εξόντωση του οι κυνηγοί – σε κάποιες περιοχές της χώρας – λαμβάνουν και αμοιβή ως επιβράβευση για τις δολοφονίες αλεπούδων.

Τραγικό: Κοπέλα χορτοφάγος ανάγκαζε αλεπού να μην τρώει κρέας και η αλεπού παραμορφώθηκε

Αλεπού: Γενικά, οι αλεπούδες της Σακχάρας τρώνε τρωκτικά, έντομα, πουλιά, κουνέλια και αυγά. Όμως αυτό δεν ισχύει για αυτή την αλεπού. Εδώ και χρόνια η μπλόγκερ Σόνια Σάε που είναι βίγκαν μεγαλώνει την αλεπού της με χορτοφαγική διατροφή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αλεπού να εμφανίσει προβλήματα υγείας.

Πρόσφατα, κάποιοι άνθρωποι φρόντισαν να γνωστοποιήσουν της συμπεριφορά αυτής της κοπέλας, την οποία θεωρούν καταχρηστική, και οι χρήστες του διαδικτύου εξαγριώθηκαν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατροφή των αλεπούδων της Σακχάρας στην άγρια φύση αποτελείται κατά 90% από ζώα και έντομα, ενώ το υπόλοιπο 10% από διάφορα φυτά.

Βέβαια, ακόμα και όταν δεν ζουν στην άγρια φύση χρειάζονται πολλές πρωτεΐνες. Έτσι, αλλάζοντας τελείως την διατροφή της αλεπούς, που είχε ονομάσει Τζουμάντζι, η Σόνια της προκάλεσε πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, αυτές οι αλεπούδες έχουν ανάγκη από ασβέστιο και ταυρίνη. Η τελευταία είναι μια οργανική ένωση που υπάρχει στους ζωικούς ιστούς. Παράλληλα δείτε και άλλη μια ιστορία με την αλεπού που μεγάλωσε με ανθρώπους και νομίζει ότι...

Αλεπού παραμορφώθηκε επειδή κοπέλα χορτοφάγος την ανάγκαζε να μην τρώει κρέας

Παραμορφωμένη αλεπού επειδή δεν έτρωγε κρέας

Αλεπού: Η κοπέλα παραδέχτηκε ότι το άτυχο ζωάκι είναι σχεδόν τυφλό

Χωρίς αυτήν, οι αλεπούδες είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν αναπαραγωγικά και καρδιακά προβλήματα. Η Σάε παραδέχτηκε ότι η Τζουμάντζι είναι σχεδόν τυφλή, έχει σπασμούς και μια σοβαρή δερματική ασθένεια. Ωστόσο, αρνείται ότι η χορτοφαγική διατροφή φταίει για αυτή την κατάσταση.

«Χρησιμοποιούν την λέξη κακοποίηση για να περιγράψουν μια διατροφή που κανένα ζώο δεν χρειάζεται να πεθάνει για χάρη της. Παρά το προφανές οξύμωρο, οποιαδήποτε άλλη μη χορτοφαγική διατροφή περιέχει εξ ορισμού την κακοποίηση», έγραψε η Σόνια στο προφίλ της στο Facebook.

Kάποιοι έχουν ήδη επικοινωνήσει με ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και περιμένουν απάντησή τους. Εδώ και χρόνια η μπλόγκερ Σόνια Σάε μεγαλώνει την αλεπού της με χορτοφαγική διατροφή, επειδή πιστεύει ότι όλα τα ζώα είναι ίσα.

Αλεπού παραμορφώθηκε επειδή χορτοφάγος κοπέλα την ανάγκαζε να μην τρώει κρέας

Αλεπού παραμορφώθηκε επειδή έγινε χορτοφάγος

Αλεπού παραμορφωμένη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share