Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Μύκονος: Στο παρά πέντε η Αστυνομία σταμάτησε δύο μεγάλα κορωνοπάρτι

Λίγο πριν αυτά διεξαχθούν

18 Ιουλίου 2021 16:02
Μύκονος: Στο παρά πέντε η Αστυνομία σταμάτησε δύο μεγάλα κορωνοπάρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tη διεξαγωγή δύο μεγάλων κορωνοπάρτι στη Μύκονο κατάφερε να σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ. μετά και από πληροφορίες που ήρθαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στα δύο αυτά κορωνοπάρτι υπολογίζεται ότι θα πήγαιναν περίπου 900 άτομα.

Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί έσπευσαν σε βίλα του νησιού όπου θα διοργανωνόταν το εν λόγω πάρτι και στο οποίο θα παρευρίσκονταν 700 καλεσμένοι. Εκεί βρήκαν τους υπεύθυνους του χώρου και τους ενημέρωσαν για το πρόστιμο σε περίπτωση που συνέχιζαν με τις προετοιμασίες. Όπως αναφέρει το ανοικτό κανάλι, το πάρτι τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Στη δεύτερη περίπτωση το κορωνοπάρτι θα το διοργάνωνε ένας Αμερικάνος και μάλιστα είχε καλέσει 200 άτομα να παρευρεθούν. Οι αστυνομικοί του τμήματος Μυκόνου και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν την ίδια μέθοδο και κατάφεραν να αποτρέψουν την διεξαγωγή του πάρτι.

Έρχονται αστυνομικές ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένη φαίνεται ότι είναι η ΕΛ.ΑΣ. στο να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο των κορωνοπάρτι στη Μύκονο. Για τον λόγο αυτό στέλνει 40 αστυνομικούς από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να στελεχώσουν τις ομάδες ΟΠΚΕ που θα αστυνομεύουν και θα εφαρμόζουν τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν εχτές Σάββατο 17 Ιουλίου στο νησί.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματά μονάχα εκεί, καθώς θα σταλθούν ειδικά drones τα οποία θα παρατηρούν από ψηλά διάφορα σημεία του νησιού, στα οποία μπορούν να διεξαχθούν κορωνοπάρτι.

Μύκονος: Στο παρά πέντε η Αστυνομία σταμάτησε δύο μεγάλα κορωνοπάρτι

Παράπονα από τους καταστηματάρχες για τη νυχτερινή απαγόρευση

Οι επαγγελματίες του νησιού κάνουν λόγο για καταστροφή, επιρρίπτουν ευθύνες στους αρμόδιους που δεν έλαβαν μέτρα για να μην ξεφύγει η κατάσταση, ενώ υπάρχουν φόβοι για μαζικές ακυρώσεις και άτακτη φυγή όσων βρίσκονται τώρα στο νησί των ανέμων. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς υποστηρίζει ότι θα είναι χειρότερο για τη δημόσια υγεία να πάνε στα άλλη νησιά οι επισκέπτες της Μυκόνου μετά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακυρώνονται στο νησί της Μυκόνου συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα αυτό ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει μαζική φυγή τουριστών τις επόμενες ημέρες. Σε μεγάλα κλαμπ του νησιού τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή από πελάτες που σπεύδουν να ακυρώσουν κρατήσεις, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει κύμα ακυρώσεων σε κρατήσεις ξενοδοχείων.

Οι επαγγελματίες του νησιού που βρίσκονται σε αναβρασμό και «φωνάζουν» ότι είναι αδιανόητο για το νησί να μπορέσει να κρατήσει τον κόσμο του χωρίς να υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση μετά τα μεσάνυχτα, αλλά και με τη «βουβαμάρα» όλο το 24ωρο λόγω της απαγόρευσης της μουσικής.

Μύκονος: Ιταλός με κορωνοϊό δεν μπορούσε να βρει δωμάτιο για να περάσει την καραντίνα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Μύκονο, καθώς ένας 18χρονος Ιταλός τουρίστας που κόλλησε κορωνοϊό δεν μπόρεσε να βρει δωμάτιο καραντίνας για να μείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νησί ήταν κατάμεστο και όλα τα δωμάτια καραντίνας είχαν δοθεί. Ο 18χρονος περιφερόταν στο νησί χωρίς να μπορεί να βρει δωμάτιο μέχρι που έβαλε τα κλάματα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η λύση βρέθηκε καθώς ο 18χρονος φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και ύστερα βρέθηκε μια κλίνη σε ξενοδοχείο για να περάσει εκεί το διάστημα της καραντίνας του. Στην Μύκονο υπάρχει μονάχα ένα ξενοδοχείο καραντίνας και όσοι νοσούν δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα νησιά για να περάσουν τις ημέρες απομόνωσης εκεί.

Μύκονος: Ιταλός με κορoνοϊό δεν μπορούσε να βρει δωμάτιο για να περάσει την καραντίνα

«Εάν τολμάτε ελάτε να μας κλείσετε τα μαγαζιά»: Εξέγερση από τα μαγαζιά της Μυκόνου στη κυβέρνηση!

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις των επιχειρηματιών εστίασης της Μυκόνου και της κυβέρνησης μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων-αλαλούμ που θυμίζουν φαρσοκωμωδία αναφορικά με το καθεστώς των ορθίων και τα εξοντωτικά πρόστιμα που σχεδιάζουν να επιβάλλουν οι Αρχές σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pronews.gr τις περασμένες ημέρες έγινε σύσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Μυκόνου όπου ο διοικητής του αστυνομικού Τμήματος διεμήνυσε σε εκπροσώπους των Ενώσεων Εστίασης του νησιού ΣΕΔΕΜ και ΣΕΕΧΩΜ ότι είναι αποφασισμένος θα επιβάλλει τα νέα μέτρα στον «απόλυτο βαθμό και χωρίς καμία παρέκκλιση και ανοχή» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η φράση αυτή φαίνεται πως εξόργισε τους επιχειρηματίες εστίασης του νησιού με έναν εξ αυτών το Η.Ζ. (μεγάλος επιχειρηματίας της εστίασης και των ξενοδοχείων) να σηκώνεται και απευθυνόμενος στον αστυνομικό διοικητή να του λέει:

«Εάν τολμάτε ελάτε να μας κλείσετε τα μαγαζιά»: Εξέγερση από τα μαγαζιά της Μυκόνου στη κυβέρνηση! Η εγγραφή αποθηκεύτηκε.

«Εμείς δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε στα μέτρα αυτά και δεν πρόκειται να καταστρέψουμε τις περιουσίες μας.

Με το πρώτο πρόστιμο όμως που θα ρίξετε, σε οποιονδήποτε από εμάς, δεν θα περιμένουμε το δεύτερο για να μας πάρετε την άδεια.

Εμείς θα τα κλείσουμε τα μαγαζιά όλοι μας και θα δεχόμαστε σε αυτά μόνο τους φίλους μας και θα κάνουμε πάρτι δωρεάν και δεν θα μπορεί κανείς ούτε εσείς να μπείτε μέσα.

Ανάγκη από λεφτά δεν έχουμε. Έχουμε να ζήσουμε για 10 ζωές.

Εμείς εδώ είμαστε και εδώ θα μείνουμε»,

είπε ο γνωστός επιχειρηματίας για να προσθέσει απευθυνόμενος στον διοικητή:

«Εσείς και ο πρωθυπουργός σας είσαστε αυτοί θα φύγουν. Αν τολμάτε ελάτε να μας τα κλείσετε».

Να σημειωθεί πως ο επιχειρηματικός κόσμος της Μυκόνου είναι ανάστατος από τα μέτρα καθώς τώρα μελετάται νέα προσαρμογή των μέτρων στο αλαλούμ τους ελέγχους τα "πράσινα" και τα "κόκκινα" «φωτάκια» και τους «αμιγείς» χώρους και τους «μεικτούς», που κανείς δεν έχει καταλάβει πως αυτό το πράγμα πρόκειται να λειτουργήσει και εάν λειτουργήσει.

Σε ένα μέτρο φαίνεται να είναι σταθερή η κυβέρνηση μόνο στους ορθίους το οποίο φαίνεται είναι και το πιο κωμικό όλα.

Έτσι και οι δύο Ενώσεις των Επιχειρηματιών ΣΕΔΕΜ και ΣΕΕΧΩΜ σε ανακοίνωσή τους που είχαν εκδώσει την περασμένη Πέμπτη είχαν προειδοποιήσει μεταξύ άλλων για αντιδράσεις που δεν έχουν προηγούμενο. Και φαίνεται ότι προς τα εκεί βαδίζουμε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share