Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων; Τι σκέφτεται η κυβέρνηση; Σύγχυση και σενάρια λόγω... Υπουργών

Παίρνει μέτρα και η Βουλή για τους 10 ανεμβολίαστους βουλευτές

15 Ιουλίου 2021 21:26
Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων; Τι σκέφτεται η κυβέρνηση; Σύγχυση και σενάρια λόγω... Υπουργών
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων; Τι σκέφτεται η κυβέρνηση; Σύγχυση και σενάρια λόγω... Υπουργών! Νέο μπλέξιμο και σενάρια για απολύσεις έχουν τροφοδοτήσει οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. O Πέτρος Μποτσαράκος αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση. Παράλληλα, δείτε τα 17 επαγγέλματα που είναι αναγκαίο το «τσίμπημα» ενώ, υπάρχουν σκέψεις για «αποκλεισμό» των ανεμβολίαστων φοιτητών από την εκπαίδευση!

Όπως ανέφερε, τη Δευτέρα θα κατατεθούν στην Βουλή οι διατάξεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς . Η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της Αριστοτελίας Πελώνη ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρχει πρόβλεψη για απολύσεις.

Θα προβλέπεται όμως ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, δε θα μπορεί να δουλεψει και δε θα πληρώνεται. Δηλαδή, αναγκαστική άδεια χωρίς αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τουλάχιστον υποχρεωτική μετακίνηση στο δημόσιο.

Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είπε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν εφαρμόζουν αποφάσεις για εμβολιασμό με το ισχύον καθεστώς θα παραπέμπονται σε πειθαρχικό συμβούλιο.

Ωστόσο, με τις διατάξεις που θα κατατεθούν στην Βουλή θα υπάρξει ειδικό καθεστώς που θα ρυθμίζει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και όχι ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας άρα δεν τίθεται θέμα πειθαρχικών συμβουλίων.

Όσον αφορά την εστίαση και τη διασκέδαση για την οποία υπουργός ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης είπε ότι μπορεί να γίνουν απολύσεις, με επίκληση από τους εργοδότες του άρθρου του εργατικού δίκαιου για σπουδαίο λόγο απόλυσης, αυτό δεν έχει σχέση με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Είναι κάτι που θα το ρυθμίσει η αγορά, αλλά η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δε θα αλλάξει ο νόμος για τις απολύσεις.

Μέτρα και στη Βουλή για τους 10 ανεμβολίαστους

Μέτρα παίρνουν και στη Βουλή για τους 10 περίπου ανεμβολίαστους βουλευτές. Από τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί να μιλούν μέσω τηλεδιάσκεψης και να μην πηγαίνουν στην Βουλή. Το πρότεινε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπούγας, ενώ το είχαν ζητήσει επίσης ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share