Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανατριχιάζει η καταγγελία 17χρονης από τη Θεσσαλονίκη: «Με βίαζε ο θείος μου έξι χρόνια! Με απειλούσε να μην...» (Video)

«Όταν έβρισκε χρόνο και ήμασταν μόνοι το έκανε, ακόμα και καθημερινά»

14 Ιουλίου 2021 22:47
Ανατριχιάζει η καταγγελία 17χρονης από τη Θεσσαλονίκη: «Με βίαζε ο θείος μου έξι χρόνια! Με απειλούσε να μην...» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τον εφιάλτη που έζησε έξι ολόκληρα χρόνια περιέγραψε μια 17χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη η οποία κατήγγειλε ότι ο θείος της τη βίαζε από τα 9 της χρόνια μέχρι τα 15 «όποτε έβρισκε ευκαιρία», απειλώντας τη μάλιστα να μην μιλήσει. Παράλληλα, μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση trafficking που αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία της 19χρονης από την Ηλιούπολη και έφερε στο φως τόσο την κακοποίησή της από τον πατέρα της όσο και την εκμετάλλευσή της από αστυνομικό.

«Όταν έβρισκε χρόνο και ήμασταν μόνοι το έκανε» λέει η 17χρονη στην κάμερα του Alpha, προσθέτοντας ότι «όταν σχολούσε από τη δουλειά με έπαιρνε με το αμάξι και αντί να με πάει σπίτι, με πήγαινε στα χωράφια. Όταν φίλες μου ή ξαδέρφες μου έρχονταν στο σπίτι, τις πρόσεχα εγώ, κλείδωνα την πόρτα».

Η 17χρονη ανέφερε πως είχε πέσει θύμα βιασμού από τον θείο της «αμέτρητες φορές», ακόμα και σε καθημερινή βάση, ενώ όπως υποστήριξε δεχόταν απειλές να μην μιλήσει σε κανέναν, ούτε στον πατέρα της, επειδή «θα γινόταν μακελειό», ή «θα πέθαινε ο παππούς και θα φταίω εγώ».

Μετά την καταγγελία του κοριτσιού, ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές Γρεβενών, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών και της κατάχρησης ανηλίκου. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρνείται τις κατηγορίες.

Ηλιούπολη: Η «κόλαση» της 19χρονης από τα 11 της! Από τον βιαστή πατέρα στον αστυνομικό «μαστροπό» - Πώς κατάφερε να αποδράσει

Ηλιούπολη: Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση της 19χρονης, την οποία βίαζε ο ίδιος της ο πατέρας από τα 11 της χρόνια και ένας πρώην αστυνομικός ο οποίος και την εξέδιδε.

Η 19χρονη κοπέλα κατάφερε το περασμένο Σάββατο να δραπετεύσει από το σπίτι του 39χρονου αστυνομικού που την κρατούσε επί για μήνες και να αποκαλύψει στις αρχές τα όσα είχε ζήσει.

Οπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς η 19χρονη σήμερα κοπέλα, από τα 11 της χρόνια ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά. Η κόλαση που ζούσε κράτησε μέχρι και τα 17 της χρόνια, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι της αδυνατώντας να αντέξει άλλο τον εφιάλτη που ζούσε.

Ωστόσο, αυτή τη φορά έπεσε στα χέρια ενός 39χρονου αστυνομικού, ο οποίος με βία και απειλές την κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι του και την εξανάγκαζε να εκδίδεται.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 54χρονου πατέρα και του 39χρονου άνδρα που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα, ενώ αναζητείται και ένα τρίτο πρόσωπο που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του.

Σε βάρος των δυο ανδρών που αρνούνται τις κατηγορίες ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνολικά 14 κακουργήματα και πλημμελήματα. Η υπόθεση προκάλεσε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε καταγγελίες προχώρησαν οι συνήγοροι της 19χρονης, δηλώνοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν τους επέτρεψε να επικοινωνήσουν μαζί της.

Η απόδραση της 19χρονης

Το απόγευμα του Σαββάτου, η κοπέλα κατάφερε τελικά να αποδράσει από το διαμέρισμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου και να ζητήσει βοήθεια από την υπάλληλο ενός καταστήματος της περιοχής. Λίγη ωρα αργότερα προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Ηλιούπολης και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Έπειτα από πολύωρη κατάθεση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Γ.Γεννηματάς”, ενώ σήμερα θα υποβληθεί και σε ιατροδικαστική εξέταση.

Ο 39χρονος, υπηρετούσε στις Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών και πριν από ένα μήνα είχε βγει η απόφαση για αργία με το ερώτημα της απόλυσης, αιτία οι πολύ συχνές απειλές του αστυνομικού κατά τη ζωής συναδέλφων του, γι ασήμαντες και σημαντικές αφορμές. Έπειτα από έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν η υπηρεσιακή, αλλά και η αστυνομική του ταυτότητα για τις οποίες είχε δηλώσει απώλεια, ο 39χρονος πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Τι λέει ο δικηγόρος της 19χρονης κοπέλας

Οι συνήγοροι της 19χρονης, που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω απο το κτίριο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατήγγειλαν ότι για 12 ωρες έδινε κατάθεση στις αρχές χωρίς παρουσία δικηγόρου.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί και δεκάδες αλληλέγγυοι, αντιδρώντας στην διαχείριση της υπόθεσης από την αστυνομία. Με ανακοίνωση της η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ανέφερε ότι από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της αστυνομίας, με ανάρτηση του στο Facebook, ο δικηγόρος της 19χρονης, Γιάννης Μυκονιάτης ανέφερε ότι «προφανώς και δεν αναφέρουν πως η κοπέλα είχε εμφανιστεί ώρες πριν στο ΑΤ Ηλιούπολης με πρόθεση να καταθέσει μήνυση και ως εκ τούτου να δηλώσει παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας και άρα να παρίσταται μετά συνηγόρου σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και με αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη δεν έλαβαν την κατάθεση της αλλά την μετέφεραν στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share