Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανείπωτη θλίψη: Μωρό λίγων ωρών έφυγε από τη ζωή μέσα σε ασθενοφόρο που το μετέφερε στην Πάτρα

Αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του

14 Ιουλίου 2021 12:26
Ανείπωτη θλίψη: Μωρό λίγων ωρών έφυγε από τη ζωή μέσα σε ασθενοφόρο που το μετέφερε στην Πάτρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι μόλις λίγων ωρών, «έσβησε» χθες Τρίτη 13/7 κατά την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, το νεογέννητο αμέσως μετά την γέννησή του, χθες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί άμεσα και οι γιατροί να αποφασίσουν την μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Δυστυχώς όμως, δεν τα κατάφερε και «έσβησε» μέσα στο ασθενοφόρο στο ύψος των Χανακίων. Δεν πρόλαβε να ζήσει παρά μόνο λίγες ώρες και η ψυχούλα του ανέβηκε στους ουρανούς, σκορπίζοντας το πένθος στην οικογένειά του. Είναι τραγικές σίγουρα οι στιγμές, να χάνεται ένα μωράκι μόλις λίγο ωρών, μία εξέλιξη που σίγουρα σκορπίζει τη θλίψη και σε όλη την τοπική κοινωνία.

Αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νεογέννητου

 Ανείπωτη θλίψη: Μωρό λίγων ωρών έφυγε από τη ζωή μέσα σε ασθενοφόρο που το μετέφερε στην Πάτρα

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρό βρέφος δυο ημερών - Η μητέρα του είχε νοσήσει με κορωνοϊό

Σοκ αλλά και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους μόλις δυο ημερών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με το αστυνομικό τμήμα της πόλης να έχει παραγγείλλει τη διενέργεια νεκροψίας για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» η 23χρονη μητέρα του παιδιού είχε νοσήσει από κορωνοϊό λίγους μήνες πριν από τον τοκετό,

Όλοι οι γιατροί έλεγαν ότι δεν υπήρχε αντίκτυπος στο μωρό, ωστόσο οι Βολιώτες γονείς περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού όλα έδειχναν να εξελίσσονται ομαλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη μητέρα νόσησε από κορωνοϊό στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης, όμως πέρασε τον ιό ελαφριά, έχοντας ήπια συμπτώματα με δέκατα και έμεινε στο σπίτι, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών.

Την περασμένη Πέμπτη (3/6) γέννησε με καισαρική στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, χωρίς να προκύψει κάποια επιπλοκή.

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Ωστόσο, το βρέφος εμφάνισε γρήγορα αναπνευστικό πρόβλημα και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του από το Αχιλλοπούλειο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας της γέννας, στις 16:30, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νεογνολογική Κλινική και διασωληνώθηκε άμεσα. Όλο το ιατρικό προσωπικό έπεσε πάνω στο μωρό για να το βοηθήσει, όμως η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία και τελικά απεβίωσε, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, την επόμενη μέρα στις 10:20 το βράδυ.

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κινήθηκε η διαδικασία για τη διενέργεια νεκροψίας με τη συναίνεση των γονιών του παιδιού.

Ασύλληπτη τραγωδία: Νεκρό βρέφος 4 μηνών - Το καταπλάκωσε ο σκύλος της οικογένειας

«Το μωρό μου δεν αναπνέει». Με αυτά τα λόγια πανικού ο πατέρας της μόλις 4 μηνών Raelynn Larrison κάλεσε το 911 μόλις συνειδητοποίησε ότι ο σκύλος του καθόταν πάνω στην κόρη του.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, με το κοριτσάκι να μεταφέρεται χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο και να πεθαίνει.

Ο πατέρας είχε μόλις ξυπνήσει και βρήκε το κοριτσάκι αναίσθητο και τον σκύλο να κάθεται πάνω του. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι ράτσα ήταν ο σκύλος και πόσο μεγαλόσωμος ήταν, ούτε αν επιτέθηκε στο παιδί και το σκότωσε, αναφέρει η εφημερίδα «The Sun».

Νεκρό βρέφος 4 μηνών - Το καταπλάκωσε ο σκύλος της οικογένειας

Η Lonnie Dapier, γειτόνισσα της οικογένειας, μίλησε στο δίκτυο WRGT. «Είναι φρικτό να μην μπορείς να ελέγξεις το σκυλί σου. Αρχικά τόσο μικρά παιδιά δεν θα πρέπει να αφήνονται κοντά σε μεγάλα σκυλιά. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του παιδιού. Εύχομαι να φροντίσουν το σκυλί με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να μην τραυματίσει κανέναν άλλο».

Η αιτία θανάτου του βρέφους δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ πλατφόρμα δωρεών συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία της 4χρονης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share