Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρατσιστική επίθεση - Παλαιό Φάληρο: Μαχαίρωσαν 22χρονο διανομέα

Ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν άγρια διανομέα φαγητού

12 Ιουλίου 2021 07:51
Ρατσιστική επίθεση - Παλαιό Φάληρο: Μαχαίρωσαν 22χρονο διανομέα

Ρατσιστική επίθεση με δέκτη έναν 22χρονο διανομέα φαγητού έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έξω από την είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.

Ένας 22χρονος διανομέας φαγητού με γονείς από τις Σεϋχέλλες και γεννημένος στην πατρίδα μας υπήρξε θύμα ρατσιστικής επίθεσης την περασμένη Παρασκευή από τις αγνώστους πριν τον ξυλοκοπήσουν και τελικά τον μαχαιρώσουν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι μάρτυρες της άγριας αυτής επίθεσης μιλούν για ρατσιστική του άτυχου νέου εν ώρα εργασίας για το μεροκάματο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα στο Παλαιό Φάληρο. άλλωστε πέρσι τον Ιούνιο άγνωστοι βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα το εντυπωσιακό γκράφιτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ίδια περιοχή.

ντελιβέρας Παλαιό Φάληρο ξυλοδαρμός

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ρατσιστικό περιστατικό συνέβη στις 23:40, την ώρα που ο διανομέας έβγαινε από πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο έχοντας μόλις παραδώσει μία παραγγελία. Θαμώνες διπλανού καταστήματος ακούγοντας τις φωνές του τραυματισμένου 22χρονου διανομέα ειδοποίησαν την Αστυνομία και στη συνέχεια το 166 προκειμένου να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άτυχος άντρας κυνηγήθηκε και κάποια στιγμή έπεσε με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα ενώ οι δράστες του κατάφεραν τέσσερις μαχαιριές στην περιοχή του μηρού και του γλουτού, προτού εξαφανιστούν.

Έσπευσε η αστυνομία και ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του και να του παραστούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο δύστυχος νεαρός ζει με τη μητέρα του, ενώ το πρωί εργάζεται σε ένα καφέ στην Καλλιθέα και το βράδυ σε κρεπερί, στο Παλαιό Φάληρο. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τους δράστες.

Παλαιό Φάληρο: Ανήλικοι έβγαλαν μαχαίρι στο Τραμ και λήστεψαν 16χρονο

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας 13χρονος οπλισμένος με μαχαίρι μαζί με 15χρονο συνεργό του λήστεψαν έναν 16χρονο μέσα σε συρμό του Τραμ μέρα μεσημέρι!

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Δευτέρα (05.07.2021), και ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το ότι οι δύο ανήλικοι αδιαφόρησαν πλήρως για όσους βρίσκονταν στο Τραμ.

Λίγη ώρα μετά συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να διαφύγουν.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι όταν ο 16χρονος επιβιβάστηκε στο Τραμ στο σταθμό της Γλυφάδας με τους ανήλικους ληστές να τον στοχοποιούν και να κάθονται στις διπλανές θέσεις.

Τη στιγμή που ο συρμός του τραμ πλησίαζε στη στάση «Καλαμάκι» στον Άλιμο, ο 13χρονος ζήτησε να τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 16χρονος αρνήθηκε και τότε οι δύο ληστές τον απείλησαν ότι θα τον μαχαιρώσουν, εξαναγκάζοντας τον να τους δώσει τελικά τη συσκευή.

τραμ ληστεία ανήλικοι

Στη συνέχεια οι δράστες αποβιβάστηκαν και κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς το Παλαιό Φάληρο.

Στην επόμενη στάση κατέβηκε ο 16χρονος και με τη βοήθεια ενός φίλου του κάλεσαν την Άμεση Δράση. Μηχανές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ξεκίνησαν άμεσα αναζητήσεις για τον εντοπισμό των ανήλικων ληστών.

Τελικά, κοντά στη στάση «Μαρίνα Αλίμου» εντοπίστηκαν ο 15χρονος κι ο 13χρονος, οι οποίοι σε κοντινή απόσταση είχαν πετάξει το κινητό, καθώς είχαν αντιληφθεί τις αστυνομικές έρευνες και δεν ήθελαν να βρεθεί πάνω τους.

Ωστόσο, συνελήφθησαν και αναγνωρίστηκαν από το θύμα ενώ σε βάρος των γονιών του 13χρονου ασκήθηκε και δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share