Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Πέφτουν λουκέτα σε κέντρα της παραλίας και τα κορωνοπάρτι μεταφέρονται σε σπίτια των Νοτίων Προαστίων! Σε συναγερμό οι Αρχές

Εστία προβληματισμού ανοίγει το ζήτημα της μεταφοράς του συνωστισμού σε πάρτι στα σπίτια

11 Ιουλίου 2021 20:36
Πέφτουν λουκέτα σε κέντρα της παραλίας και τα κορωνοπάρτι μεταφέρονται σε σπίτια των Νοτίων Προαστίων! Σε συναγερμό οι Αρχές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρακτωμένο το κλίμα που επικρατεί τις νυχτερινές ώρες, με την ανησυχία των αρχών για τα φαινόμενα συνωστισμού, στα κέντρα διασκέδασης, να είναι έκδηλη και την ενεργοποίηση μέτρων, όπως ο καθορισμός συγκεκριμένης χωρητικότητας και η απαγόρευση ορθίων, να συντελείται με σκοπό την αποφυγή της υπερμετάδοσης κορωνοϊού.

Σε μια περίοδο που καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και η ινδική μετάλλαξη επελαύνει ολοένα και ταχύτερα, οι Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό για τις εστίες διασποράς της νόσου Covid-19 που εντοπίζονται σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά και σε σπίτια.


«Βροχή» έχουν πέσει, το τελευταίο διάστημα, τα πρόστιμα σε κέντρα της παραλιακής λόγω της απειθαρχίας στα μέτρα υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Τα βλέμματα στρέφονται, τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε μεγάλο βαθμό, στα νότια προάστια όπου το ιικό φορτίο είναι υψηλό και επιβαρύνεται από ασυνείδητες συμπεριφορές, δηλαδή παντελή απουσία αποστάσεων.

Πέφτουν μαγικά λουκέτα

Την ώρα που έχει μπει λουκέτο σε διάφορα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης στην παραλιακή, η αστυνομία συνεχίζει τις επιχειρήσεις εντοπισμού συμπεριφορών, που δεν συνάδουν μα την παρούσα υγειονομική κατάσταση, σε συνεργασία με κλιμακια της Πολιτικής Προστασίας.

Ενδεικτικό της υψηλής επιτήρησης των τελευταίων ημερών, το γεγονός ότι μετά την αναβολή εκδηλώσεων σε μπιτς μπαρ του Αλίμου, από τα πάρτι του οποίου προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, σφραγίστηκε και δεύτερο κέντρο της περιοχής.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι επεκτείνονται και σε άλλα μέρη, όπως στο Καλλιμάρμαρο όπου έκλεισε μπαρ καθώς εντοπίστηκαν 50 μολύνσεις.

Στα ψιλά δεν μπορεί να περάσει και το κορωνοπάρτι στο Αιγάλεω, στην περιοχή όπου έκλεισε κέντρο διασκέδασης, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, όπως και έγιναν συλλήψεις, εξαιτίας των 600 θαμώνων που ήταν ο ένας πάνω στον άλλον.

Στις 120 ανήλθαν, επίσης, οι ακυρώσεις από πελάτες γνωστού κλαμπ, οι οποίοι ανάφεραν ότι είχαν συμπτώματα της νόσου Covid λόγω της παρουσίας τους σε άλλη εκδήλωση, πριν από λίγες ημέρες.

Εστία προβληματισμού ανοίγει, πάντως, το ζήτημα της μεταφοράς του συνωστισμού σε πάρτι στα σπίτια. Παρά το γεγονός ότι τα νυχτερινά κέντρα βρίσκονται υπό την «ομηρία» της επιτήρησης, οργανώνονται μεγάλα πάρτι στα νότια προάστια.

Πάρτι που θυμίζουν την προ-πανδημίας εποχή, στοιχείο που αποτυπώνεται στο πλήθος κόσμου που επιδίδεται σε ξέφρενο χορό.


Το αδιαχώρητο επικρατεί, ειδικότερα, σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις των νοτίων προαστίων, όπου υπάρχουν ειδικά εφέ, πολύ δυνατή μουσική ενώ ακούγεται και ο... ύμνος του Champions Leaque.

Ασυνείδητες συμπεριφορές παρατηρήθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, και σε σπίτι στη Χαλκίδα, με DJ και πάνω από 500 παρευρισκόμενους. Σειρά από βίντεο ανέβασαν οι καλεσμένοι στο Instagram, ενώ σε ένα από αυτά ακούγεται να χλευάζουν τους κανόνες που έχει θέσει η Πολιτική Προστασία και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κόσμος χορεύει σε ξέφρενο ρυθμό, όπως φαίνεται στα βίντεο, αδιαφορώντας για τις αποστάσεις. Πετούν πυροτεχνήματα, πέφτουν μαζικά σε πισίνα, ξεχνούν την ύπαρξη του κορωνοϊού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share