Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Συναγερμός από τα ΕΛΤΑ: Προσοχή σε αυτά τα SMS - Είναι απάτη

Δώστε βάση

9 Ιουλίου 2021 19:29
Συναγερμός από τα ΕΛΤΑ: Προσοχή σε αυτά τα SMS - Είναι απάτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμό σήμαναν τα ΕΛΤΑ, τα οποία ζητούν την προσοχή των πελατών τους, λόγω των SMS που έχουν φτάσει σε χρήστες του διαδικτύου, ζητώντας στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικής κάρτας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν με ανακοίνωσή τους ότι δεν αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (sms) όπως το παραπάνω στους πελάτες τους, μέσω των οποίων ζητούν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, με σκοπό την παράδοση κάποιου δέματος, τη στιγμή που η εταιρεία προχωρά σε προσλήψεις.

Τα ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι πρόκειται για απόπειρες εξαπάτησης και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων (phishing) και συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κακόβουλα μηνύματα,

  • να μην απαντήσουν σε αυτά,
  • να μην ακολουθήσουν τυχόν συνδέσμους ((Links)
  • να μην δώσουν τους προσωπικούς κωδικούς (Username και Password) των τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών τους καρτών

ΕΛΤΑ προσοχή στο SMS

«Η χρήση της επωνυμίας και των λογοτύπων ΕΛΤΑ από τους αποστολείς τέτοιων κακόβουλων μηνυμάτων είναι παράνομη» σημειώνουν τα ΕΛΤΑ προσθέτοντας πως έχουν ενημερώσει, από την πρώτη στιγμή, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους.

Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε όλη την Ελλάδα

Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε όλη την Ελλάδα, μαζί με άλλες διαφοροποιήσεις για τα ΕΛΤΑ και όχι μόνο που επίσης θα υπάρξουν, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο συνέδρο του Economist.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, τελευταία φορά οι ταχυδρομικοί κώδικες «άλλαξαν το 1983, και αυτήν την στιγμή δεν σου δίνουν καμιά πληροφορία». Η αλλαγή τους επιδιώκει να γίνει το κράτος «καταλύτης και όχι εμπόδιο σε πολλά πράγματα.

Μάλιστα, επικαλούμενος την αντίστοιχη υπηρεσία της Αγγλίας, που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο τύπο, σημείωσε ότι «μπορεί να προσδιοριστεί ένα οικοδομικό τετράγωνο, με αποτέλεσμα να έχω πληροφορία για την ταχύτητα του ίντερνετ, να βοηθήσω τις εταιρείες courier. Δουλειά του κράτους είναι να φτιάχνει ρυθμίσεις και να φέρνει το αύριο στο τώρα και επίσης να βοηθά να γεννιούνται βιομηχανικές ιδέες. Πρέπει να έρθουμε και σπρώξουμε την γέννηση ιδεών».

ΕΛΤΑ: Αλλάζουν οι ταχυδρομικοί κώδικες σε όλη την Ελλάδα

TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share