Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο lockdown προσεχώς; Αν δεν "περιοριστούν" οι ελευθερίες θα έχουμε διπλάσια κρούσματα μέρα με την ημέρα - Αντιδρά η κυβέρνηση

Αλαλούμ και στην κυβέρνηση!

8 Ιουλίου 2021 09:34
Νέο lockdown προσεχώς; Αν δεν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας εμφανίστηκε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. «Αν αφεθούν τα πράγματα έτσι όπως είναι, τα κρούσματα θα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα μια – δυο μέρες πριν, μια – δυο μέρες μετά» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι η μετάλλαξη Delta μεταδίδεται πολύ ευκολότερα από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος υπήρχε μέχρι τώρα, κι αυτό το κάνει σχεδόν ανίκητο. «Δεν μπορεί να σταματήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε επίσης για το τείχος ανοσίας. «Βλέπω ένα σκληρό πυρήνα 20% που δεν θα εμβολιαστεί ποτέ, τουλάχιστον 20%, αν βάλετε και τα παιδιά στα 15% έχετε ένα 35% της κοινωνίας που δεν πρόκειται πότε… χρειάζεται τουλάχιστον 80% προστασία και πολύ παραπάνω» είπε.

Κορωνοϊός απαγόρευση

Κορωνοϊός: «Το τέταρτο κύμα θα είναι χειρότερο»

Σύμφωνα με τον γιατρό το τέταρτο κύμα θα είναι χειρότερο από το τρίτο, το οποίο ήταν επιπεδομένο επειδή υπήρχε η πλειοψηφία των ανθρώπων που άντεξαν. «Το τέταρτο θα είναι χειρότερο, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μπείτε σε αεροπλάνο με έναν υπερμεταδότη και να μην την πάθετε. Όταν όλοι βγάζουν τις μάσκες σε ένα εστιατόριο για δέκα λεπτά υπάρχει ένας υπερμεταδότης ‘θα την πάθουν”. Αυτό που έγινε με τα κρούσματα σε ένα πάρτι θα γίνει ο κανόνας» σχολίασε.

«Σχεδόν όλα τα εμβόλια που έχουμε από καταβολής κόσμου δεν αντιμετωπίζουν τη μόλυνση, αντιμετωπίζουν την ασθένεια» διευκρίνισε ο κ. Παυλάκης.

«Κάντε το εμβόλιο… Οι έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο από το γενικό πληθυσμό, δεν κινδυνεύουν από το εμβόλιο έχει δοθεί σε χιλιάδες χιλιάδων εγκύους σε όλα τα στάδια της κύησης δεν έχει κανένα πρόβλημα» τόνισε ο γιατρός.

«Πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις με αυτό τον ιό, χωρίς όλα τα δεδομένα, με την εμπειρία και τα μάτια μας, όχι να κοιτάμε τι λένε τα κιτάπια… Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με 40% εμβολιασμένους άνθρωποι που τη γλιτώσανε στα περασμένα κύματα “θα την πάθουν τώρα”, θα υπάρχουν πολλοί θάνατοι θα επιβαρυνθεί πολύ το σύστημα» σημείωσε!

Αντιδρά η κυβέρνηση - Γεραπετρίτης: «Όχι» γενικό lockdown – Να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν

Κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για τα αυξημένα κρούσματα και οι πολίτες τρομάζουν και μόνο στην ιδέα ενός νέου lockdown.

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εξήγησε ότι αυτο θα γίνει αφενός επειδή δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όλους τους πολίτες, παρόλ’ αυτά τόνισε ότι δε θα γίνει δυσμενής διάκριση για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Κορωνοϊός απαγόρευση

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση γα όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, σχολίασε ότι με βάση τη σχετική μελέτη της επιτροπής βιοηθικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πως θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, τα μέσα μεταφοράς και την εκπαίδευση. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share