Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έρχεται ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 15-17 ετών - Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και τι ισχύει για τη γονική συναίνεση

5 Ιουλίου 2021 18:42
Κορωνοϊός: Έρχεται ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 15-17 ετών - Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τις επόμενες μέρες έρχεται ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 15-17 ετών έναντι του κορωνοϊού, με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να το γνωστοποιεί.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως θα μπορούν να εμβολιαστούν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από την 1/1/2006 και μετά, με γονική συναίνεση, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα τεθεί σε λειτουργία από την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, η Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών, με εμβόλια mRNA.

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για άμεσο εμβολιασμό

Για την εικόνα που υπάρχει στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού και την ανησυχία των ειδικών για την εμφάνιση 4ου κύματος μετά το καλοκαίρι αναφέρθηκε στο Mega ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος “Δέλτα” έχει επικρατήσει σε ΗΠΑ, Βρετανία και σε λίγο θα γίνει και επικρατών στέλεχος στην Ελλάδα. Το ευχάριστο είναι ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια τουλάχιστον όσον αφορά στη βαριά μόλυνση, δηλαδή να μην χρειαστεί να νοσηλευτούν ακόμα και αν νοσήσουν» σημείωσε ο κ. Δημόπουλος για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι το στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, ωστόσο όποιος νοσεί δεν νοσεί πιο βαριά συγκριτικά με τα προηγούμενα στελέχη του ιού, τη στιγμή που υπάρχει σύγχυση από τις απόψεις των ειδικών.

«Μεταδίδεται περισσότερο, μολύνονται περισσότεροι, επομένως κάποιοι που έχουν υποκείμενα μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά» πρόσθεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, υπογραμμίζοντας πως κάποιοι θα πρέπει να δείξουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης, όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και ο καθαρισμός. «Είμαστε μπροστά σε έναν ιό που τρέχει γρήγορα, προφανώς η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα βοηθήσει, όμως δεν επαρκεί μόνο αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Δημόπουλος.

Μιλώντας για την μετάλλαξη «Δέλτα» ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας δεν εμφανίζει τα επίπεδα της Αγγλίας, προσθέτοντας ότι συνέπεσε με την άρση των μέτρων και την αύξηση της κινητικότητας. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν βλέπουμε μια αύξηση στους ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία» τόνισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καταλήγοντας ότι η αποκλιμάκωση των νοσοκομείων συνεχίζεται και παραμένει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share