Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Η «προφητική» ανάρτηση του Μητσοτάκη το 2017 για τον... «πικρό» καφέ των ανεμβολίαστων!

Το νέο μηνυμά του - «Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι» - Καταρρέει η εστίαση - Η δύσκολη εξίσωση του διαχωρισμού των καταστημάτων & τα αναπάντητα ερωτήματα

4 Ιουλίου 2021 09:04
Η «προφητική» ανάρτηση του Μητσοτάκη το 2017 για τον... «πικρό» καφέ των ανεμβολίαστων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πικρό... καφέ θα πίνουν από τις 15 Ιουλίου και μετά οι ανεμβολίαστοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προβαίνει πριν 4 χρόνια δηλαδή το 2017 σε μία «προφητική» δήλωση: «Πρώτος καφές του χρόνου! Προλάβαμε πριν αυξηθεί ο φόρος! Καλή χρονιά σε όλες και όλους!»

Οι ανεμβολίαστοι, για να πιάσουν στα χέρια τους τον κατάλογο της καφετέριας, θα πρέπει πρώτα να έχουν διαβάσει εκείνον της ατομικής προστασίας, αφού θα κάθονται στο τραπέζι με την επίδειξη του αποτελέσματος μοριακού τεστ που κοστίζει 60 ευρώ ή Rapid που κοστίζει 20 ευρώ.

Με λίγα λόγια ένα απλό καφεδάκι θα κοστίζει αντί για 3,5 ευρώ 23 ή 63. Ποσό, που στην περίπτωση του μοριακού τεστ αντιστοιχεί σε τρεις καφέδες στο ιστορικό καφέ Φλοριάν στη Βενετία. Ενώ, γίνεται «ένας διαχωρισμός», είπε ο διάσημος σεφ Πάνος Ιωαννίδης σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με τον διαχωρισμό και τα δικαιώματα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στους ανεμβολίαστους: «Δεν θα πληρώσουν το μάρμαρο οι εμβολιασμένοι»

Νέο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Τα όποια περιοριτικά μέτρα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, διαμηνύει, καθώς όπως λέει, «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη».

Στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός σημειώνει, ότι δεν μπορεί να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις ευθύνες τους. «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τονίζει ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ένα νέο καθολικό lockdown.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει την κριτική ότι επιχειρήθηκε η εξαγορά της νεολαίας με το δώρο των 150 ευρώ, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

Καταρρέει η εστίαση - Η δύσκολη εξίσωση του διαχωρισμού των καταστημάτων & τα αναπάντητα ερωτήματα

Έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα δημιούργησαν στους επιχειρηματίες της εστίασης και της διασκέδασης οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το διπλό μοντέλο που θα εφαρμοστεί στον κλάδο, δημιουργώντας ουσιαστικά επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων.

Οι επιχειρηματίες καλούνται να επιλέξουν είτε μία Covid-free επιχείρηση, είτε αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας, από τις 15 Ιουλίου.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε για το θέμα ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, καθώς και οι κ.κ. Βασίλης Ακρίβος, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης στη Σαντορίνη, και Γιάννης Χατζηαλέξης, ιδιοκτήτης All day Cafe – Bar στον Πειραιά.

«Είναι δύσκολο να ελεγχθεί ο κόσμος»

«Ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού μου θα είναι μεικτός. Ο εσωτερικός χώρος θα λειτουργήσει μόνο για εμβολιασμένους, αλλά το ποσοστό τους είναι πολύ μικρό. Για εμάς το δύσκολο είναι το πώς θα ελεγχθεί ο κόσμος. Είναι δύσκολο να ζητάμε ταυτότητες. Πώς θα ελέγξω εγώ τον άνθρωπο που είναι εμβολιασμένο; Λειτουργικά, δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο σερβιτόρος. Θα πρέπει να προσλάβω κάποιον άνθρωπο;», είπε ο κ. Χατζηαλέξης.

«Έχουμε καταστραφεί – Θα βάλω ακόμα και τα… περιστέρια στην επιχείρησή μου»

«Εμείς έχουμε καταστραφεί γιατί οι εμβολιασμοί έχουν πάει πίσω. Δεν έχουμε τουρισμό γιατί η Ελλάδα είναι στο πορτοκαλί. Πιέζουμε γιατί πρέπει να εμβολιαστεί ο κόσμος. Το 30% του πληθυσμού παγκόσμια δε θα εμβολιαστούν.

Στη Σαντορίνη είναι χωριό. Οι άνθρωποι δεν έχουν πειστεί εύκολα, λένε “θα κάτσω στο βουνό και δε θα κολλήσω τίποτα”. Οι εργαζόμενοι εμβολιαζόμαστε όλοι. Εγώ ήρθα με το προσωπικό μου και εμβολιαστήκαμε όλοι σε δύο ήμερες. Εγώ θα βάλω και τα… περιστέρια μέσα στην επιχείρησή μου. Δύο χρόνια δεν έχουμε μεροκάματο. Πρέπει να δούμε πώς θα πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», είπε από την πλευρά του ο κ. Ακρίβος.

«Κρατήσεις υπάρχουν, αλλά δε δίνει κανένας προκαταβολή. Ο ξενοδόχος παίρνει προσωπικό γιατί βλέπει ότι θα είναι γεμάτος τον Ιούλιο. Αλλά αν δεν έρθει κανείς, τι θα το κάνει το προσωπικό;», συνέχισε ο ίδιος.

«Από την αρχή της πανδημίας δεν υπάρχει εκπρόσωπος του κλάδου μας να συμβουλεύει την κυβέρνηση. Παίρνονται αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς.

Η πρότασή μου είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί για να μην πάμε σε νέο lockdown το φθινόπωρο, και πρέπει η κυβέρνηση να πάρει κάποιο γνώστη της εστίασης, που να έχει δουλέψει και να ξέρει και το κομμάτι της λειτουργίας της εστίασης», τόνισε ο κ. Χατζηαλέξης, με τον κ. Ακρίβο να επισημαίνει ότι «Όλη η Ευρώπη θα έπρεπε να είναι ενωμένη και να έχουν χαράξει ένα δρόμο. Τώρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει».

«Καλό είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος. Έχουν πεθάνει 12.000 Έλληνες από αυτή την ασθένεια. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι το κάνουμε όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για τις ανθρώπινες ζωές. Από εκεί και πέρα πρέπει να ξεκαθαρίσει το αν είναι υποχρεωτικός και συνταγματικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους, να μην κάνουμε όλες αυτές τις συζητήσεις», τόνισε κλείνοντας ο κ. Πέσκιας.

Κοινωνική έκρηξη κατά των μέτρων της εστίασης

Μιλώντας για την πορεία των εμβολιασμών μετά την ανακοίνωση των «προνομίων», ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Μάλιστα έκανε λόγο για 120.000 νέα ραντεβού που κλείστηκαν από νεαρές ηλικίες 18-24 ετών μετά την ανακοίνωση για το freedom pass. Τη λεγόμενη δηλαδή δωροκάρτα των 150 ευρώ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψυχαγωγία, θέατρα, διακοπές κλπ.

Όλα αυτά λοιπόν με «φόντο» τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την μετάλλαξη Δέλτα η πορεία της οποίας ακόμα ερευνάται για το κατά πόσο μπορεί να ανακοπεί από τους εμβολιασμούς. Τρανό παράδειγμα το Ισραήλ, στο οποίο ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που είχε εμβολιαστεί νόσησε με την μετάλλαξη του ιού. Την ίδια στιγμή όλο και πληθαίνουν τα σενάρια για ενδεχόμενο νέο lockdown από το φθινόπωρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share