Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Κάνουν λάθος κάποιοι αν... νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά»

«Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε;».

3 Ιουλίου 2021 12:02
Άδωνις Γεωργιάδης: «Κάνουν λάθος κάποιοι αν... νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

«Αν ξαναμπούμε σε lockdown η οικονομία θα καταστραφεί», επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα, ό,τι συμβαίνει», στην τηλεόραση του OPEN. Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος σε καταστηματάρχη, ο Υπουργός Ανάπτυξης τον ρώτησε το εξής: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε;».

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρατήρησε ότι την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν τα κρούσματα και έστειλε μήνυμα προς όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και νομίζουν ότι θα κάθονται τον χειμώνα και θα παίρνουν λεφτά, κάνουν λάθος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σημείωσε πως πρέπει να «εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού», και τόνισε πως «δεν αντέχουν οι επιχειρήσεις νέο κλείσιμο».

Σημείωσε δε, πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την εστίαση και για τους άλλους κλάδους θέλουν βελτίωση, έκανε λόγο για τεχνικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Γεωργιάδης: Τα προνόμια θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας στους εμβολιασμένους - Πώς σχολίασε το οικονομικό κίνητρο για τους νέους και την εστίαση

Την κεντρική ιδέα πίσω από τα νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν στις 12:30 το μεσημέρι αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση είπε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες.

  • σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και
  • σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Όπως εξήγησε τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες.

Γεωργιάδης: Τα προνόμια θα δίνουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας στους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Κληθείς να σχολιάσει την εξαγγελία για το freedom pass που αφορά τους νέους 18-25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό είναι κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες με κάποιες παραλλαγές και στην Ελλάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνει για τους νέους οι οποίοι έλαβαν την μικρότερη ενίσχυση από όλους όσους επλήγησαν την περίοδο της πανδημίας.

Επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στο 60% σε ότι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού, αλλά δύσκολα θα ανέβουμε παραπάνω και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανεβάσουμε το ποσοστό για να φτάσουμε στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Σχολιάζοντας τα σενάρια που λένε ότι το οικονομικό κίνητρο στους νέους δείχνει… εκλογές στο άμεσο μάλλον, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η ΝΔ έχει προβάδισμα μεγαλύτερα του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης στο μέσον της θητείας της και αυτό είναι η απάντηση σε τέτοιου είδους σενάρια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share