Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χανιά: Νεκρή η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια Βιολέτ Γκιγκανό!

Τραγικό φινάλε στην εξαφάνισή της

1 Ιουλίου 2021 16:17
Χανιά: Νεκρή η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια Βιολέτ Γκιγκανό!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χανιά: Νεκρή βρέθηκε πριν από λίγο η αγνοούμενη από τις 24 Ιουνίου γαλλίδα τουρίστρια Βιολέτ Γκιγκανό σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Ελαφονήσι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η αστυνομία από νωρίς σήμερα, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, είτε πρόκειται για ατύχημα είτε πρόκειται μέχρι και για εγκληματική ενέργεια, και το αυτοκίνητο της κοπέλας «ξεσκονίζουν» οι αρχές στο Αστυνομικό Μέγαρο, μέσα στο οποίο βρέθηκε ένα GPS και μια βαλίτσα ενώ στο σημείο της αναζήτησης εντοπίστηκε και ένα smart watch με στρας που φέρεται πως της ανήκει.

Θρίλερ στα Χανιά για την 29χρονη Βιολέτ - Στο Ελαφονήσι το τελευταίο στίγμα του κινητού της! Το χρονικό της εξαφάνισης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές από το πρωί της Τετάρτης στο νομό Χανιών από την εξαφάνιση της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας.

Συγκεκριμένα, η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα ειδοποίησε εκτάκτως τις Ελληνικές Αρχές πως αγνοείται η τύχη μιας Γαλλίδας υπηκόου, καθώς δεν έδωσε σημάδια επικοινωνίας με την οικογένειά της από τις 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη τουρίστρια έφτασε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, στις 21 Ιουνίου, αεροπορικώς, με προορισμό το Ελαφονήσι και την περιοχή του δήμου Κάνδανου-Σελίνου, νότια του νησίου.

Μάλιστα, νοικιάσε από κατάστημα ενοικίασης οχημάτων στο Ηράκλειο ένα αυτοκίνητο, προκειμένου να μπορεί να μετακινείται και φεύγοντας να επέστρεφε το όχημα στο μαγαζί.

Η 29χρονη Γαλλίδα, που ξεκίνησε από το Ηράκλειο με προορισμό τη Νότια Κρήτη στον νομό Χανιών, αξίζει να σημειωθεί ότι της αρέσει πολύ το περπάτημα και η πεζοπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς της 29χρονης ήταν εκείνοι οι οποίοι ειδοποίησαν το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, αφού η κόρη τους δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους από τις 24 Ιουνίου, ενώ ήταν να επιτρέψει στις 28 Ιουνίου στην πατρίδα της.

Θρίλερ στα Χανιά για την 29χρονη Βιολέτ


Οι Ελληνικές Αρχές αμέσως μετά την ειδοποίηση της Γαλλικής Πρεσβείας, ξεκίνησαν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό της 29χρονης κοπέλας.

Τη Γαλλίδα αναζητά η Πυροσβεστική, σκάφος του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα, τέσσερις ομάδες εθελοντών, η αστυνομία, ενώ χρησιμοποιούνται drones αλλά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως την Τετάρτη το μεσημέρι οι έμπειροι διασώστες που συμμετέχουν στις έρευνες, κατάφεραν και εντόπισαν το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει η αγνοούμενη τουρίστρια.

Μάλιστα στο όχημά της, που εντοπίστηκε παρατημένο στην περιοχή του Κριού στο δήμο Κανδαμου-Σελίνου, βρέθηκε ένα GPS και μια βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ, γεγονός που ενίσχυσε την ανησυχία.

Να σημειωθεί πως η 29χρονη τουρίστρια είχε ανεβάσει φωτογραφία στα social media και από το Ελαφονήσι και έλεγε πως περπατάει αρκετές ώρες. Τότε ήταν η τελευταια φορά που ανανέωσε το προφίλ της.

Να σημειωθεί πως οι έρευνες γίνονται και από αέρος με τρία drones, ένα της Πυροσβεστικής Χανίων, ένα εθελοντή από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Παλαιόχωρας και ένα των Σαμαρειτών απο την Κίσαμο, με σκάφος του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα, ενώ συμμετέχει και σκύλος από την εθελοντική Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών και μέλη του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου.

Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Παλαιόχωρας Λευτέρη Βαρδουλάκη, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους της Κρήτης, στο σημείο της αναζήτησης και συγκεκριμένα στο Κεδρόδασος, εντοπίστηκε από λουόμενους ένα smart watch με strass -άρα γυναικείο-, που πιθανώς ανήκε στην 29χρονη.

Το «έξυπνο ρολόι» παραδόθηκε στον ναυαγοσώστη, για να εξαφανιστεί στη συνέχεια, αφού πιθανότατα το πήρε κάποιος από την εξέδρα που το είχε αφήσει.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βερυκοκίδης, ανέφερε ότι το τελευταίο στίγμα από το κινητό της δόθηκε από την περιοχή του Ελαφονησίου, τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου.

Θρίλερ στα Χανιά για την 29χρονη Βιολέτ


Αξίζει να σημειωθεί ότι η 29χρονη είχε κλείσει δωμάτιο σε δύο ξενοδοχεία – το ένα στην Παλαιόχωρα – στις 24 και 25 Ιουνίου, στα οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η αναχώρησή της για τη Γαλλία ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Καντάνου-Σελίνου Μανώλης Κουκούλας, μιλώντας στο protothema.gr υπογράμμισε πως οι έρευνες γίνονται στα τυφλά, καθώς δεν υπάρχει σήμα του κινητού και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για την κοπέλα. Ωστόσο ο δήμος από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα για την 29χρονη Γαλλίδα.

Missing alert για την 29χρονη Γαλλίδα

Με τις έρευνες εντοπισμού της μέχρι στιγμής να μην έχουν αποδώσει καρπούς, εκδόθηκε από το «Χαμόγελο του παιδιού» missing alert. Πρόκειται για τη Βιολέτ Γκιγκανό, η οποία έχει ύψος 1.48 μ., μαύρα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Η κοπέλα μάλιστα έχει μία χαρακτηριστική κηλίδα στην πλάτη ανάμεσα στους ώμους.

Θρίλερ στα Χανιά για την 29χρονη Βιολέτ

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη Γαλλίδα έφτασε μόνη της στα Χανιά στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να απολαύσει ολιγοήμερες διακοπές.

Η ίδια νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και πήγε σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας όπου είχε κλείσει τη διαμονή της. Στη συνέχεια άρχισε να κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσει τα τοπία.

Θρίλερ στα Χανιά για την 29χρονη Βιολέτ

Η 29χρονη είχε σχεδόν καθημερινή «παρουσία» στα social media καθώς ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της στην περιοχή. Παράλληλα, είχε επικοινωνία με την οικογένειά της. Αυτά όμως συνέβησαν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Η οικογένειά της επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Η 29χρονη είχε κανονίσει να αναχωρήσει στις 28 Ιουνίου ωστόσο ποτέ δεν πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα πράγματά της.

Η οικογένειά της, με τη συνδρομή των Γαλλικών Αρχών, ενημέρωσαν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής τουρίστριας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share