Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 29χρονης Γαλλίδας στα Χανιά: Το GPS και η βαλίτσα που βρέθηκε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου (Video)

Μεγάλη κινητοποίηση από τις αρχές

30 Ιουνίου 2021 18:19
Θρίλερ με την εξαφάνιση της 29χρονης Γαλλίδας στα Χανιά: Το GPS και η βαλίτσα που βρέθηκε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 29χρονης Γαλλίδας στα Χανιά: Συνεχίζονται οι από θάλασσας, στεριάς αλλά και αέρος έρευνες για τον εντοπισμό της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας της οποίας τα ίχνη εξαφανίστηκαν στα Χανιά. Ενώ, ζωντανή φέρεται να είναι η 19χρονη Άρτεμις από το Κορωπί, η οποία αγνοείται εδώ και 8 μήνες!

Οι αρχές εντόπισαν το αυτοκίνητο της 29χρονης ενώ το GPS του αλλά και μια βαλίτσα η οποία βρέθηκε στο πορτ – μπαγκάζ βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών.

Η κοπέλα, όπως αναμεταδίδει η ΕΡΤ, επικοινώνησε με τους γονείς της στις 24 Ιουνίου για να τους πει ότι σκόπευε να επισκεφθεί το Ελαφονήσι. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της, με αποτέλεσμα οι γονείς της ενημερώσουν τις γαλλικές και ελληνικές αρχές.

Από χθες (29/06/2021) δόθηκε σήμα για να βρεθεί η νεαρή κοπέλα. Οι αρχές έχουν ήδη εντοπίσει το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Κριού στο Σέλινο, με πιο πιθανό ενδεχόμενο να το άφησε εκεί προκειμένου να περπατήσει μέχρι το Ελαφονήσι.

Σύμφωνα με τον Τοπικό Σύμβουλο Παλαιόχωρας Λευτέρη Βαρδουλάκη, στο σημείο της αναζήτησης και συγκεκριμένα στο Κεδρόσασος εντοπίστηκε ένα smart watch με strass -άρα γυναικείο-, που πιθανώς ανήκε στην 29χρονη. Το «έξυπνο ρολόι» παραδόθηκε στο ναυαγοσώστη, για να εξαφανιστεί στην συνέχεια, αφού πιθανότατα το πήρε κάποιος από την εξέδρα που το είχε αφήσει.

Στις έρευνες συμμετέχουν 3 ομάδες της αστυνομίας, 3 ομάδες της ΠΥ αναμεσά τους και η ομάδα Ίκαρος με το drone της υπηρεσίας, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και 3 εθελοντικές ομάδες, ο Ερυθρός Σταυρός Κισάμου, η ΕΠΟΜΕΑ και οι εθελοντές Παλαιόχωρας.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις πτήσεις drone, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Στην αναζήτηση χρησιμοποιείται και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βερυκοκίδης, ανέφερε ότι το τελευταίο στίγμα από το κινητό της δόθηκε από την περιοχή του Ελαφονησίου, τις πρωίνές ώρες της 24ης Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 29χρονη είχε κλείσει δωμάτιο σε δύο ξενοδοχεία – το ένα στην Παλαιόχωρα – στις 24 και 25 Ιουνίου, στα οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η αναχώρησή της για τη Γαλλία ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share