Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μονή Πετράκη: «Το έκανα από αγανάκτηση και για να τους τιμωρήσω» - Ανατριχιάζει η απολογία του ιερέα που πέταξε το βιτριόλι

«Κι άλλοι ιερείς έχουν κάνει χειρότερα από εμένα»

24 Ιουνίου 2021 17:35
Μονή Πετράκη: «Το έκανα από αγανάκτηση και για να τους τιμωρήσω» - Ανατριχιάζει η απολογία του ιερέα που πέταξε το βιτριόλι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατριχιαστικά είναι όσα είπε στην απολογία του ο ιερέας, που πέταξε το βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, βρίσκοντας ως δικαιολογία το ότι «άλλοι ιερείς έχουν κάνει και χειρότερα», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ήθελε όπως ανέφερε να τους τιμωρήσει για την απόφαση εις βάρος του. Θεωρούσε άδικη την πρώτη απόφαση καθαίρεσης του και στημένη την δεύτερη.

Ο 37χρονος ιερέας κατά την διάρκεια παραμονής του στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ έλεγε κάποιες ακατάληπτες φράσεις χωρίς ειρμό και έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο όπου εκεί κρίθηκε αναγκαίος ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση. Δεν θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Θα διαβιβαστεί η δικογραφία και δεν θα απολογηθεί.

Το χρονικό του τρόμου στη Μονή Πετράκη

Τα θύματα μέσα από τις καταθέσεις τους περιγράφουν πως την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης έβγαλε από την τσάντα του 2 μπουκάλια των 750ml και τους ράντισε από απόσταση περίπου 9-10 μέτρα. Το θειικό οξύ-βιτριόλι το είχε αγοράσει όπως διαπιστώθηκε από το διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί πήραν τον ρουχισμό, τα άμφια των Μητροπολιτών και του Αρχιμανδρίτη όπως και του αστυνομικού και τα μπουκάλια με το καυστικό υγρό – το ένα από αυτά ήταν σπασμένο – προκειμένου να αναλυθεί και διαπιστωθεί η ανάλυσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πάρει εξιτήριο οι 6 από τους 7 Μητροπολίτες καθώς του ενός κρίθηκε πιο σοβαρή η κατάσταση του και έπρεπε να παραμείνει στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.

Οι αστυνομικοί θα προβούν και σε μια πιο διακριτική έρευνα των social media του 37χρονου ιερέα - καθώς φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα ενεργός - και των τελευταίων περιηγήσεων του στο διαδίκτυο όπου φαίνεται να έχει προμηθευτεί το θειικό οξύ.

Στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερέας

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Ο εγκλεισμός του ιερομόναχου διατάχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά από την εξέτασή του από γιατρούς.

Ο ιερέας μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του για περαιτέρω ψυχιατρική εξέταση. Δεν θα απολογηθεί, ούτε θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα.

Nα σημειωθεί ότι ο συνήγορος του 37χρονου ιερέα δηλώνει ότι ο εντολέας του είναι ψυχικά διαταραγμένος κι ότι έχει σοβαρά ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα κι ότι ο λόγος που προέβη σε αυτή την πρωτοφανή πράξη είναι γιατί το τελευταίο διάστημα δεν έπαιρνε την φαρμακευτική του αγωγή.

Σε ερώτηση της ΕΡΤ στον συνήγορο από πού προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό ανέφερε ότι το προμηθεύτηκε μέσω τρίτου προσώπου που του το έφερε και το αγόρασε για 40 ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα ότι είναι βιτριόλι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share