Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διανομή των self test στην Αττική - Συνεδριάζει ο ΦΣΑ

Συνεδριάζει ο ΦΣΑ για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η διανομή self test από τα φαρμακεία

24 Ιουνίου 2021 11:42
Διανομή των self test στην Αττική - Συνεδριάζει ο ΦΣΑ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το πως θα γίνεται η διανομή των self test στους δικαιούχους της πρωτεύουσας θα γίνει σήμερα γνωστό. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλείται να πάρει τις τελικές αποφάσεις, με το Δ.Σ. να συνεδριάζει στις 14:00.

Ο Σύλλογος στις 14 Ιουνίου είχε αποφασίσει τη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του από την 19η Ιουνίου, χωρίς περαιτέρω παράταση. Η απόφαση αυτή βασίστηκε, όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση "στην αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο υπουργός κ. Κοντοζαμάνης".

Δύο δρόμοι

Σε περίπτωση που ο ΦΣΑ εμμείνει στη θέση του και σταματήσει τη διανομή, όπως λένε οι πληροφορίες, η απόφαση αυτή δεν θα είναι δεσμευτική για τα φαρμακεία της περιφέρειας.

Εντούτοις, σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δικαιούχων, το υπουργείο Υγείας, όπως έχει τονίσει, θα ενεργοποιήσει διαφορετικά κανάλια διανομής, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ.

"Υπήρξε μία απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κατά πλειοψηφία μεγάλη, η οποία ήταν σαφής. Συνεχίζεται η διάθεση των self-tests. Για την Αττική, το έχουμε πει, εφόσον ο οικείος φαρμακευτικός σύλλογος συνεχίσει να αρνείται τη διανομή των self-tests, η Κυβέρνηση προφανώς και έχει εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης. Αλλά νομίζω ότι υπερισχύει η απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε ό,τι αφορά και την Αττική" διευκρίνισε ερωτηθείς σχετικά στη χθεσινή ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Self test στα φαρμακεία

Self test: Από τα σούπερ μάρκετ η διάθεση στην Αχαΐα

Στην ανακοίνωση ότι τα self test θα διανέμονται πλέον από τα σούπερ μάρκετ στην Αχαΐα, όπου οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αρνήθηκαν να συνεχίσουν την παροχή τους προς τους δικαιούχους, προχώρησε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ της Αχαΐας για τη διάθεση των self test και πρόσθεσε ότι εφόσον επιμείνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής στην άρνησή του να συνεχίσει τη διανομή, το ίδιο θα ισχύσει και στο Λεκανοπέδιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share