Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λιπόθυμη σε φρεάτιο βρέθηκε κοπέλα μετά από κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ - Νέες εικόνες ντροπής από το πάρτι

Παρέμεινε εκεί αναίσθητη για αρκετή ώρα

21 Ιουνίου 2021 13:33
Λιπόθυμη σε φρεάτιο βρέθηκε κοπέλα μετά από κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ - Νέες εικόνες ντροπής από το πάρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επίσης, δες το κορωνοπάρτι με 400 άτομα σε πλατεία του Ταύρου.

Μία 19χρονη κοπέλα έπεσε σε φρεάτιο της Φιλοσοφικής Σχολής και παρέμεινε εκεί αναίσθητη για αρκετή ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή διασκέδαζε με την παρέα της στο ολονύχτιο πάρτι που διεξαγόταν σε υπαίθριο χώρο του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Όταν η παρέα της αντιλήφθηκε την απουσία της ζήτησε την βοήθεια των υπαλλήλων ασφαλείας του ΑΠΘ. Εντοπίστηκε λιπόθυμη στο φρεάτιο όπου είχε πέσει. Είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Είναι η πολλοστή φορά που κάποιος ο οποίος παραβρέθηκε σε πάρτι του ΑΠΘ κατέληξε στο νοσοκομείο.

Κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ: Συνελήφθη ένας διοργανωτής και δύο συμμετέχοντες

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν για κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (12-13/6) σε υπαίθριο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έγιναν τρεις εισαγγελικές παρεμβάσεις σε διάστημα 15 ημερών, παρά τους περιορισμούς για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Πρόκειται για 24χρονο, εκ των φερόμενων διοργανωτών του πάρτι και δύο συμμετέχοντες σ’ αυτό, 21 και 18 ετών.

Κορωνοπάρτι Θεσσαλονίκη

Τα τρία άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Επρόκειτο για πάρτι που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην Πανεπιστημιούπολη.

Είναι οι πρώτες συλλήψεις για τα λεγόμενα «κορωνοπάρτι» στο πανεπιστημιακό campus, για τα οποία είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Χαμός στη Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ - Η πλειονότητα δεν φορούσε μάσκα

Περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν σε πάρτι που πραγματοποιήθηκε, στην πλατεία Χημείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η πλειονότητα δεν φορούσε μάσκα, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Συγκεκριμένα, στο κορωνοπάρτι βρίσκονταν φοιτητές και μη, οι οποίοι διασκέδαζαν με μουσική και αλκοόλ. Η προσέλευση των συμμετεχόντων στο πάρτι ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τέλος, η Αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά το πάρτι μέσω των δυνάμεων ασφαλείας. Τα πληρώματα των περιπολικών και των δικύκλων που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έλαβαν εντολή να μην διέρχονται μπροστά από την πλατεία Χημείου για να μην προκληθεί επεισόδιο. Στο σημείο, να σας θυμίσουμε, ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο κόκκινο.

Δείτε το βίντεο:

Νεαροί σε κατάσταση μέθης παρέσυραν με μπουλντόζα φίλο τους σε κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός ακόμη κορωνοπάρτι το βράδυ του Σαββάτου στο ΑΠΘ. Επίσης, πανικός επικρατήσε στην Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες με το κορωνοπάρτι που έγινε μέσα στο δάσος.

Μπροστά από το τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, μέλη της παρέας είχαν ανέβει επάνω στην μίνι μπουλντόζα, και καθώς ήταν σε λειτουργία, ένα νεαρός, περίπου 23 ετών, έπεσε από αυτήν, και οι φίλοι του χωρίς να το καταλάβουν, τον παρέσυραν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί έχοντας ένα τεράστιο κόψιμο από τον μηρό μέχρι την γάμπα του ποδιού. Λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στον χώρο του πανεπιστημίου υπήρχε μία μίνι μπουλντόζα.

Αφού συνειδητοποίησαν τι ακριβώς συνέβη, σταμάτησαν το όχημα και κατέβηκαν από αυτό, βλέποντας τον νεαρό φίλο τους γεμάτο αίματα σωριασμένο στο έδαφος. Οι ίδιοι, ήταν σε κατάσταση σοκ ούρλιαζαν, μέχρι που αποφάσισαν να καλέσουν ασθενοφόρο πανικόβλητοι.

Στη συνέχεια, όχημα του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο ΑΠΘ, ώστε να παραλάβει τον τραυματία από την κεντρική πύλη, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο νεαρός έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Κορωνόπαρτι σε βίλες στη Μύκονο με γνωστό DJ, αφίσες και 1.299 ευρώ είσοδο

Φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό τα παράνομα κορωνοπάρτι της χλιδής στη Μύκονο. Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου ζητούν να εφαρμοσθεί στο νησί το μοντέλο που ακολούθησε η Ιμπιζα, με σκοπό να σταματήσουν τα παράνομα πάρτι, καθώς αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το μοτίβο των μυστικών πάρτι σε υπερπολυτελείς βίλες στο Νησί των Ανέμων είναι πλέον σύνηθες. Μυστικές προσκλήσεις, εισιτήρια εκατοντάδων ευρώ, εκατοντάδες καλεσμένοι, παρκαδόροι, διάσημοι DJ. Παράλληλα, δείτε το ειδικό σχέδιο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι εικόνες από πάρτι που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή του Κούνουπα με γνωστό DJ δειχνουν τη σαμπάνια να ρέει άφθονη, ενώ η είσοδος ήταν 1.000 ευρώ.

Τι είναι το μοντέλο "Ιμπιζα"

Οι επιχειρηματίες της Μυκόνου ζητούν ένα νομοθετικό πλαίσιο για τα κορωνοπάρτι που θα λύσει τα χέρια της αστυνομίας. Ζητούν να εφαρμοστεί μοντέλο Ιμπιζα, όπου εκεί οι Αρχές
έβαλαν τέλος στα παράνομα πάρτι στις βίλες σε μια νύχτα, με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Το πρόστιμο για τους διοργανωτές των κορωνοπάρτι στην Ίμπιζα είναι 500.000 ευρώ.

Οι μυστικές προσκλήσεις

Οι διοργανωτές των κορωνοπάρτι βάζουν νεαρούς να προσεγγίζουν τουρίστες σε ακριβά beach club για να τους ενημερώνουν, μόνο που η πρόσκληση με τις συντεταγμένες θα σταλεί διαδικτυακά λίγο πριν το πάρτι.

Όπως λένε οι ειδικοί, τα πάρτι με εκατοντάδες καλεσμένους χωρίς μάσκες αλλά και αποστάσεις, αποτελούν υγειονομική βόμβα, με τους διοργανωτές τους να αδιαφορούν για τους κίνδυνους, αφού αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Κορωνόπαρτι σε βίλες στη Μύκονο με γνωστό DJ, αφίσες και 1.299 ευρώ είσοδο

Το VIP πάρτι της χλιδής με 1.299 ευρώ είσοδο

Για να βρεθούν σε ένα τέτοιο πάρτι οι ενδιαφερόμενοι πληρώνουμε μέχρι και… 1.299 ευρώ είσοδο, όπως διαφημίζεται σε σχετική ιστοσελίδα όπου έχουν αναρτηθεί όλες οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο event.

"Υπάρχει από πίσω μια εταιρία που διοργανώνει εκδηλώσεις και βρίσκεται στο Τελ Αβίβ. Διοργανώνουν εκδρομές τον χειμώνα στο Ντουμπάι και το καλοκαίρι τη Μύκονο με ευκατάστατους τουρίστες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, το τεστ κορωνοϊού είναι υποχρεωτικό. Στις βίλες γίνεται αποδεδειγμένα χρήση ναρκωτικών, δεν είναι απλή υπόθεση. Τις βίλες τις νοικιάζουν μέσω εταιριών του εξωτερικού και δεν αποδίδουν ούτε το ΦΠΑ", σημείωσε ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης.

"Είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοί μου όταν υπάρχει καταγγελία ή πληροφορίες είτε για τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, είτε προφανώς για ναρκωτικά, να επεμβαίνουν. Είναι δύσκολο το έργο της αστυνομίας στην Μύκονο, παίζονται τεράστια ποσά, κυκλοφορεί πολύ μαύρο χρήμα", είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος, Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών.

"Αν υπάρχει καταγγελία ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για την πάταξη του κορωνοϊού, η αστυνομία θα κάνει προληπτικά συστάσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε πρόστιμα σε όσους δεν φορούν μάσκες και στον ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρεί τα μέτρα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Νέο κορωνοπάρτι στη Θεσσαλονίκη με καλεσμένο γνωστό ράπερ

Το ένα κορωνοπάρτι διαδέχεται το άλλο στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτό που θα δούμε, το κέφι ρυθμίζει γνωστός ράπερ που εμφανίστηκε στην Ευκαρπία.

Πλήθος νεαρών ξεφάντωσε σε δημόσιο χώρο της Ευκαρπίας σε πάρτι με γνωστό ράπερ της δυτικής Θεσσαλονίκης που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Παράλληλα, δες ποιος είναι ο γνωστός ποδοσφαιριστής που έκανε κορωνοπάρτι στη Μυτιλήνη.

Με ποτά, μουσική και τραγούδια διοργανώθηκε πάρτι του ράπερ σε ανοιχτό χώρο στον δήμο Παύλου Μελά, με την πλειοψηφία των παρευρισκομένων, να μην φορούν μάσκες.

Εικόνες που προβληματίζουν στη Θεσσαλονίκη

Το ΑΠΘ, τείνει να μετατραπεί στο πιο «καυτό» σημείο της Θεσσαλονίκης, καθώς λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το συγκεκριμένο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης, χιλιάδες άτομα διασχίζουν την Εθνικής Αμύνης για να φτάσουν στο νέο τους «στέκι», στο Πανεπιστήμιο.

Εικόνες ντροπής είναι αυτές, που εκτυλίχθηκαν στο ΑΠΘ, με περίπου 3.000 άτομα να δημιουργούν ένα κορωνοπάρτι άνευ προηγουμένου και τα στιγμιότυπα να είναι χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι νέοι δεν πτοούνται ούτε με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, υπενθυμίζοντας πως έως τώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει διατάξει τριπλή έρευνα για τα πάρτι στο ΑΠΘ, με αστυνομικούς επίσης να έχουν... μπουκάρει στο Πολυτεχνείο.

Κανονικό... πάρτι στο ΑΠΘ

Μάλιστα, οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ και «χόρεψαν» τους χιλιάδες νέους μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή, ενώ ορισμένοι άναψαν και πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Το σχέδιο «Μύκονος» της Αστυνομίας

Η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει στη Μύκονο, με πολλούς επαγγελματίες του νησιού να κάνουν λόγο για... κορωνοπάρτι σε βίλες, που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ελέω κορωνοϊού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής μονάδας της γγ Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, ερωτηθείς για πληροφορίες και καταγγελίες που υπάρχουν σχετικά με προπαρασκευαστικές ενέργειες για την διοργάνωση κορωνοπάρτι στη Μύκονο, καθώς και σε άλλα νησιά, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας απόψε ότι αυστηροποιείται το πλαίσιο ελέγχου για τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η ειδική μονάδα ελέγχου της γγ Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την αστυνομία θα εντείνουν τους ελέγχους τόσο σε νησιά, όσο και στην ηπειρωτική χώρα.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παράνομα πάρτι σημαίνει διασπορά, διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, αύξηση κρουσμάτων σημαίνει συρροές, συρροές σημαίνει μέτρα, δηλαδή κλείσιμο δραστηριοτήτων, δηλαδή τεράστια ζημιά στις τουριστικές περιοχές. Κάλεσε, δε, όλους να λάβουν τα μέτρα τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Αυτοί που θα επιχειρήσουν να παρανομήσουν, να μην είναι οι ίδιοι που θα ρίχνουν το ανάθεμα όταν θα επιβάλουμε μέτρα» για την αντιμετώπιση έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η νέα ομάδα κρούσης που θα δημιουργηθεί θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

– 10μελείς ομάδες κρούσης (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)

– Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης

– Drones περιπολιών

– Κέντρο επιχειρήσεων

– «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μύκονο έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες στα σοκάκια, ενώ έχουν επιστρατευτεί 15 drones που θα πετούν πάνω από ύποπτα σημεία και θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων έτσι ώστε αν όντως διαπιστωθεί ότι διοργανώνεται κορωνοπάρτι να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση.

Αντίστοιχες ενέργειες αναμένονται και σε άλλα νησιά, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Πάρος, με βίλες, ταράτσες και πεζόδρομους να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, καθώς σε αυτά τα μέρη παρατηρείται η διοργάνωση αρκετών κορωνοπάρτι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share