Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι μέσα σε δάσος

Χαμός με εκατοντάδες άτομα που βρέθηκαν στο σημείο

31 Μαΐου 2021 15:22
Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι μέσα σε δάσος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πανικός επικρατεί στην Θεσσαλονίκη μετά το κορωνοπάρτι που έγινε μέσα στο δάσος το βράδυ του Σαββάτου (29.05) και συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα. Στο παράνομο πάρτι συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα από πολλές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το πάρτι έγινε γνωστό μέσω των social media, καθώς στελνόταν σε μήνυμα η κρυφή τοποθεσία με στίγμα στον χάρτη του gps.

Στο σημείο υπήρχαν όλοι οι απαραίτητοι εξοπλισμοί για την διεξαγωγή του πάρτι, καθώς και καλεσμένος DJ. Μάλιστα, υπήρχε είσοδος 5 ευρώ το άτομο με ποτό, το οποίο μπορούσε να προμηθευτεί κάποιος από το αυτοσχέδιο mini bar.

Το πάρτι διήρκησε περίπου 6 ώρες, ενώ γύρω στις 4 τα ξημερώματα διαλύθηκε, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για έφοδο της αστυνομίας στο σημείο. Ωστόσο απίστευτες σκηνές εξελίχθηκαν στην Πάτρα με πυροβολισμούς, επιθέσεις σε περιπολικά και κυνηγητά γιατί τους χάλασαν το πάρτι.

Σαρηγιάννης: Τι είπε για το 4ο κύμα - Πότε θα δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

«Όλοι οι δείκτες είναι καλύτεροι», ανέφερε για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με βάση μάλιστα τις εκτιμήσεις του, «από τις 16 Ιουνίου και μετά θα δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

Για τον καθηγητή, καταλυτικό ρόλο στο να επέλθει η μείωση αυτή, έπαιξαν τα self tests, τα οποία όπως ανέφερε «σπάνε την αλυσίδα της διασποράς». Μάλιστα σημείωσε, ότι «θα είχαμε αποφύγει σημαντική επιβάρυνση, αν είχαμε ξεκινήσει νωρίτερα τα μέτρα». Όπως είπε, δεν τηρούμε πολύ τα μέτρα, αλλά βοηθά ο καιρός και μετά τη μείωση των κρουσμάτων θα βοηθήσει κι ο εμβολιασμός Διαβάστε για ποιο λόγο δεν υπάρχει η «αθηναϊκή μετάλλαξη».

Για το ενδεχόμενο 4ου κύματος

«Δεν φοβάμαι 4ο κύμα το καλοκαίρι. Αν υπάρξει, θα είναι Νοέμβρη με Δεκέμβρη και για να υπάρξει θα πρέπει να έχουμε κυριαρχία μεταλλάξεων και θα επηρεάσει μικρό αριθμό ανθρώπων», εκτιμώντας ότι, «μπορούμε να το αποφύγουμε και αυτό, δείχνοντας σύνεση στην τήρηση των μέτρων».

Τέλος χαρακτήρισε «πρόβλημα» τα απορρίμματα των self tests, αφού όπως είπε, «αν διαβάσουμε τη συσκευασία λέει ότι είναι νοσοκομειακό απόβλητο». Απλή λύση ωστόσο, δεν υπάρχει, αφού η μόνη επιλογή είναι να τα βάζουμε σε ειδική σακούλα, την οποία θα πρέπει να πετάξουμε σε κάδους για νοσοκομειακά απόβλητα που διαθέτει ο κάθε Δήμος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share