Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Εχασα την 14χρονη κόρη μου από ιατρικό λάθος» - Τι καταγγέλλει ιερέας

«Ήθελε να αδυνατίσει για να γλιτώσει το bullying»

21 Ιουνίου 2021 10:12
«Εχασα την 14χρονη κόρη μου από ιατρικό λάθος» - Τι καταγγέλλει ιερέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει ο μπαμπάς της 14χρονης μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη που προσπάθησε να απαλλαγεί από την παχυσαρκία και πήρε την απόφαση με τους γονείς της, να κάνει χειρουργική επέμβαση.

Λίγες μέρες μετά η άτυχη μαθήτρια έχασε τη ζωή της, με τον πατέρα της, μέσα στον αβάσταχτο πόνο του, να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται. Επίσης, στο Ρέθυμνο μαθητής αρνείται να πάει σχολείο λόγω bullying!

«Η Γωγούλα μου ανυπομονούσε να κάνει το χειρουργείο ώστε να αδυνατίσει, και να σταματήσουν να την κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο, να σταματήσει η καθημερινότητα του bullying» αναφέρει με τρεμάμενη φωνή, στο ThessToday.gr, ο πάτερ Βησσαρίων Καντούνης, για τον άδικο χαμό της 14χρονης κόρης του, που σύμφωνα με την καταγγελία, έχασε την ζωή της από ιατρικό λάθος.

Το παιδακι μου εφυγε για τους ουρανους εξ αιτιας ιατρικου λαθους. Η εξοδιος ακόλουθια την Τρίτη στις 16.00 στον Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμησεως Θεοτόκου Επανομης.

Posted by Βελισσάριος Καντουνης on Saturday, June 19, 2021

«Μπαμπά μου θα πάρω μαγιό και θα πάω επιτέλους στην θάλασσα για μπάνιο χωρίς να γίνομαι στόχος για τους γύρω μου» ήταν τα λόγια της Γωγούς στον πατέρα της, λίγες ημέρες πριν υποβληθεί στη μοιραία χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιερέα, ο γιατρός τοποθέτησε λάθος τον δακτύλιο, με αποτέλεσμα το 14χρονο κοριτσάκι να περάσει δύο ημέρες με σπαρακτικούς πόνους, χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή.

Δάσκαλοι ενάντια στο ομοφοβικό bullying: Φόρεσαν φούστες για να υποστηρίξουν μαθητή τους

Κόντρα στα στερεότυπα που θεωρούν οι κοινωνίες «φυσιολογικά» για ένδυση των φύλων και σε ένδειξη αμέριστης αλληλεγγύης σε μαθητή που υπέστη bullying για την ενδυματολογική του επιλογή, οι δάσκαλοί του εμφανίστηκαν στην αίθουσα φορώντας επίσης φούστες.

Στις αρχές Μαΐου, ο 37χρονος Μανουέλ Ορτέγα και ο 36χρονος Μπόρχα Βελάσκες άρχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας φούστα. Ήταν η δική τους απάντηση σε πρόσφατο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού στο δημοτικό Φίρχεν δε Σακεδόν στη Βαγιαδολίδ.

Κόντρα στα στερεότυπα που θεωρούν οι κοινωνίες «φυσιολογικά» για ένδυση των φύλων

Στο συμβάν, ένας μαθητής έγινε θύμα μπούλινγκ συμμαθητών του, υπομένοντας καταιγισμό ομοφοβικών σχολίων, επειδή φορούσε ένα φούτερ με άνιμε. Οι δύο δάσκαλοι εξοργίστηκαν τόσο από το περιστατικό ώστε αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο κίνημα Clothes Have No Gender, διδάσκοντας αποδοχή, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Όπως λέει ο Βελάσκες, θέλησαν να διδάξουν τα «παιδιά» τους πως οι λέξεις πληγώνουν και πως χρειάζεται αλλαγή για την απόρριψη των προκαταλήψεων που ίσως έχουν μάθει και παγιώσει στο μυαλό από το σπίτι τους.

Μεταξύ αυτών που θέλουν να εμφυσήσουν στους μαθητές τους είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα όταν τα αγόρια θέλουν να μαγειρεύουν ή να έχουν μακριά μαλλιά, όπως αντιστοίχως δεν υπάρχει πρόβλημα όταν τα κορίτσια παίζουν ποδόσφαιρο και έχουν κοντά μαλλιά.

Δάσκαλοι ενάντια στο ομοφοβικό bullying: Φόρεσαν φούστες για να υποστηρίξουν μαθητή τους

Ο Χοσέ Πίνιας ήταν ένας από τους πρώτους δασκάλους, το περασμένο φθινόπωρο, που έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του σε μαθητή που αποβλήθηκε επειδή φορούσε φούστα, εμφανιζόμενος και ο ίδιος στην τάξη με φούστα.

Ήταν ο 15χρονος Μικέλ Γκόμεζ που, όπως είπε στην Ελ Παΐς, αποφάσισε μια μέρα να βάλει φούστα στο σχολείο, για να υποστηρίξει τα τρανς άτομα και το φεμινιστικό κίνημα κατά του εκφοβισμού. Παρότι ο ίδιος, όπως λέει, δεν τον ενδιαφέρει τι σκέφτονται οι άλλοι, το αποτέλεσμα της απόφασής του ξέφυγε από τα κακόβουλα σχόλια μερικών μαθητών και έφτασε μέχρι τη διεύθυνση που, αφού τον έστειλε σε ψυχολόγο, στη συνέχεια τον απέβαλε.

«Διέκοψαν το μάθημα των μαθητικών για να με πάνε σε ψυχολόγο. Η ψυχολόγος με ρωτούσε αν νιώθω καλά. Απάντησα πως είμαι αγόρι και πως έβγαλα το παντελόνι (σ.σ που φορούσε κάτω από τη φούστα) γιατί είχε ζέστη και πως δεν καταλάβαινα γιατί γίνεται τέτοιο ζήτημα για μένα κι όχι για τις συμμαθήτριές μου που επίσης φορούν φούστες» λέει ο ίδιος σε ανάρτηση στο TikTok.

Στις αρχές Νοεμβρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στον μαθητή από το Μπιλμπάο, μαθητές και καθηγητές από όλη την Ισπανία εμφανίστηκαν φορώντας φούστες ή ρούχα που συνηθίζουν να φορούν τα κορίτσια, αποκηρύσσοντας τη ρητορική μίσους και τη μη ανεκτικότητα από τις σχολικές αίθουσες.

Ισπανία: Δάσκαλοι ενάντια στο ομοφοβικό bullying: Φόρεσαν φούστες για να υποστηρίξουν μαθητή τους

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του κινήματος Τα Ρούχα Δεν Έχουν Φύλο (#laropanotienegenero) που έχει στόχο να βάλει τέλος στο στερεοτυπική ντύσιμο. Το κίνημα βρέθηκε στο αποκορύφωμά του στα τέλη Οκτωβρίου του 2020, ωστόσο προσφάτως κέρδισε πάλι έδαφος καθώς εντάχθηκαν σ’ αυτό περισσότεροι άνδρες εκπαιδευτικοί.

Με τη βοήθεια του Tik Tok μια έφηβη στη Μαλαισία ηγείται ενός κινήματος κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Η Άιν Χουσνίζα Σαϊφούλ Νιζάμ, μια έφηβη από τη Μαλαισία, έχει αναχθεί άθελά της σε επικεφαλής ενός κινήματος κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στα σχολεία, αφού διαμαρτυρήθηκε μέσω του TikTok για ένα κακόγουστο αστείο καθηγητή της για τον βιασμό.

Η 17χρονη κοπέλα διηγήθηκε το περιστατικό σε βίντεο που ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έγινε viral και ώθησε χιλιάδες άλλα κορίτσια να διηγηθούν τις δικές τους εμπειρίες από σωματική ή λεκτική σεξουαλική κακοποίηση στο σχολείο.

Με τη βοήθεια του Tik Tok μια έφηβη στη Μαλαισία ηγείται κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Η Άιν ξεκίνησε τη διαδικτυακή εκστρατεία #MakeSchoolASaferPlace (ας κάνουμε τα σχολεία ασφαλή), παρά τις πολλές εχθρικές αντιδράσεις, μια απειλή για βιασμό και μια προειδοποίηση για αποβολή από το σχολείο της.

«Όταν μίλησα για αυτό, έλαβα πολλά μηνύματα μίσους, δεν γνωρίζω γιατί. Θέλω απλώς τα σχολεία να γίνουν πιο ασφαλή» εξηγεί η ίδια.

Ωστόσο οι αντιδράσεις ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα της Άιν να πολεμήσει κατά της ταπεινωτικής, όπως την χαρακτηρίζει, αντιμετώπισης των κοριτσιών από το μαλαισιανό εκπαιδευτικό σύστημα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το καταχρηστικό σύστημα στα σχολεία μας», τονίζει.

Η Άιν ανήρτησε ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο μέχρι στιγμής έχουν δει 1,8 εκατομμύρια φορές, έπειτα από ένα κακόγουστο αστείο ενός γυμναστή στο σχολείο της το οποίο την εξόργισε. Παράλληλα, δες το νέο αστέρι των social media, το Clubhouse.

Μπροστά στον καθρέφτη της εξηγεί πώς ο καθηγητής άρχισε να συζητά την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των μαθητών, αγοριών και κοριτσιών. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη νομοθεσία που προστατεύει τους ανήλικους από τις σεξουαλικές επιθέσεις και επεσήμανε ότι αν τα αγόρια θέλουν να βιάσουν κάποια, θα πρέπει καλύτερα να επιλέξουν μια κοπέλα τουλάχιστον 18 ετών.

Η κουλτούρα του βιασμού στα σχολεία

“Το είπε πραγματικά αυτό και τα κορίτσια έμειναν σιωπηλά”, ανέφερε στο βίντεο η 17χρονη. “Όμως τα αγόρια έκαναν πλάκα, σαν να είναι αστείο να κάνεις πλάκα για τον βιασμό”.

Το βίντεο της Άιν προκάλεσε αμέσως πολλές αντιδράσεις και ώθησε πολλούς νέους να μιλήσουν για δικές τους αντίστοιχες εμπειρίες, ενώ υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των γυναικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που τα παιδιά τόλμησαν να μιλήσουν.

Το βίντεο άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή, παραδέχεται η ίδια, διότι η παρενόχληση “αφορά όλους τους μαθητές στη Μαλαισία”. “Αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για το αστείο ενός καθηγητή, αλλά κάτι που αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του”, εκτιμά.

Με τη βοήθεια του Tik Tok μια έφηβη στη Μαλαισία ηγείται ενός κινήματος κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Μη κυβερνητικές οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι η παρενόχληση στα σχολεία αποτελεί εδώ και καιρό πρόβλημα, με πολλές καταγγελίες για λεκτικές ή σωματικές επιθέσεις, ακόμη και ελέγχους κάτω από τα ρούχα των κοριτσιών προκειμένου να δουν αν έχουν περίοδο.

Σύμφωνα με την οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών Awam, το βίντεο της Άιν αναρτήθηκε μια περίοδο που η σεξουαλική παρενόχληση στα σχολεία προκαλούσε αυξανόμενη ανησυχία και έδωσε έναυσμα για μια εθνική συζήτηση.

Το περιστατικό “ήταν τόσο σοκαριστικό ώστε ανάγκασε τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν” το πρόβλημα και “υπογράμμισε την κανονικοποίηση της κουλτούρας του βιασμού στα σχολεία”, επεσήμανε η επικεφαλής της οργάνωσης Νίσα Σαμπαναγιαγκάμ. Η ίδια ζήτησε να αναληφθεί αμέσως δράση “για να αντιμετωπιστεί η τοξική κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης στα σχολεία”.

Οι απειλές εναντίον της Άιν

Όμως η Άιν έχει δεχθεί και πολλές επιθέσεις, ανάμεσά τους και πολλές με σεξουαλικό περιεχόμενο, ενώ οι αρχές δεν την έχουν στηρίξει. “Όσοι μιλούν, τιμωρούνται”, καταγγέλλει.

Μετά την ανάρτηση του βίντεο η Άιν σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο της φοβούμενη για την ασφάλειά της, ενώ την απείλησαν ότι θα την αποβάλουν. Το υπουργείο Παιδείας εξήγησε ότι η επιστολή με την απειλή αποβολής εστάλη στην κοπέλα αυτόματα λόγω των πολλών απουσιών της.

Η αστυνομία από την πλευρά της ξεκίνησε έρευνα και ο καθηγητής που έκανε το κακόγουστο αστείο πήρε προσωρινή μετάθεση.

Το υπουργείο τόνισε ότι “δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευημερία των μαθητών”.

“Θα ήθελα πραγματικά οι μεγάλοι να ακούσουν την ιστορία μου και να κάνουν αυτό που είναι καλό για εμάς, τα παιδιά”, καταλήγει η Άιν.

Όπρα Γουίνφρεϊ: Ο 19χρονος ξάδερφός μου με βίαζε από τα 9 μου

Για τον βιασμό της από τον ξάδελφό της κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας μίλησε η Οπρα Γουίνφρεϊ.

Μιλώντας στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς της AppleTV+, σε συνεργασία με τον πρίγκιπα Χάρι, «The Me You Can't See», η Οπρα Γουίνφρεϊ συγκλονίζει καθώς αναφέρεται στη σεξουαλική επίθεση. Διαβάστε επίσης την αποκάλυψη της Lady Gaga για τον βιασμό της.

Σοκάρει η Όπρα Γουίνφρεϊ

«Στην ηλικία των 9 και 10 και 11 και 12 ετών έπεσα θύμα βιασμού από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι είναι ο βιασμός. Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι είναι το σεξ, δεν είχα ιδέα πώς γίνονται τα μωρά, δεν είχα ιδέα τι μου συνέβαινε. Και το κράτησα μυστικό» δήλωσε, δίχως να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Όπρα Γουίνφρεϊ: Ο 19χρονος ξάδερφός μου με βίαζε από τα 9 μου - Η συγκλονιστική εξομολόγηση

«Ήταν απλά κάτι που αποδέχτηκα», είπε η Οπρα Γουίνφρεϊ, τονίζοντας ότι η εμπειρία αυτή τη δίδαξε ότι «ένα κορίτσι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άνδρες».

«Η αφήγηση της ιστορίας, το να είσαι σε θέση να πεις δυνατά αυτό που σου συνέβη, είναι ζωτικής σημασίας» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι το να μιλήσει για αυτό την απελευθέρωσε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Οπρα Γουίνφρεϊ μιλά για τον βιασμό της. Η 67χρονη παρουσιάστρια είχε αποκαλύψει πρώτη φορά τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε το 1986 στο «The Oprah Winfrey Show». Τότε, είχε περιγράψει τον βιασμό από τον ξάδελφό της, ενθαρρύνοντας όσους είχαν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Όπρα Γουίνφρεϊ: Ο 19χρονος ξάδερφός μου με βίαζε από τα 9 μου

Σοκαριστικές αποκαλύψεις Μέγκαν Μαρκλ: Ρατσισμός στο Παλάτι!

«Βόμβες» εκτόξευσαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μάρκλ για τα όσα συμβαίνουν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, με τη συνέντευξή τους στην Όπρα να προκαλεί «σεισμό» στη Βρετανία, με τους τίτλους τους να έχουν τελειώσει.

Η πιο σοκαριστική αποκάλυψη αφορούσε στις τάσεις αυτοκτονίας τις οποίες είπε η Μέγκαν Μαρκλ ότι είχε ενώ ήταν έγκυος στον Άρτσι όταν και είπε στον πρίγκιπα Χάρι «δεν θέλω να ζήσω άλλο».

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, εξομολογήθηκε τις σκέψεις της αυτές στον σύζυγό της τον Ιανουάριο του 2019 με τον Χάρι να την αγκαλιάζει ενώ αντίθετα το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν την βοήθησε μολονότι εκείνη το ζήτησε.

Μιλώντας για τις σκέψεις που είχε να βάλει τέλος στη ζωή της η Μέγκαν Μαρκλ είπε ότι «ξέρω ότι θα το έκανα αν δεν το έλεγα σε κάποιον. Απλά δεν ήθελα να ζω πια.

Και αυτή ήταν μια ξεκάθαρη και τρομακτική σκέψη που είχα συνέχεια. Και θυμάμαι πώς ο Χάρι με βοήθησε. Είπα ότι χρειαζόμουν κάποια βοήθεια. Είπα ότι ”δεν έχω νιώσει ποτέ έτσι πριν και πρέπει να πάω κάπου” και μου απάντησαν ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο γιατί αυτό δεν θα ήταν καλό για τον θεσμό».

Παράλληλα η Μέγκαν Μαρκλ κατηγόρησε εμμέσως τη βασιλική οικογένεια για ρατσισμό αποκαλύπτοντας ότι πριν να γεννήσει τον Άρτσι είχαν γίνει συζητήσεις για το «πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του» με το ζευγάρι να υποστηρίζει ότι η συζήτηση αυτή ήταν ένα από τα καθοριστικά σημεία που οδήγησε στην απόφασή τους για το Megxit και την αποχώρησή τους από την βασιλική οικογένεια.

Όπως είπε η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είχε «ανησυχίες» για το «πόσο σκούρο» θα ήταν το δέρμα του Άρτσι δεδομένου ότι η ίδια είναι μιγάς και ο Χάρι λευκός.

Η Μέγκαν Μαρκλ περιέγραψε τον «πόνο» που της προκάλεσαν οι αξιωματούχοι που αρνήθηκαν τον τίτλο του πρίγκιπα στον πρωτότοκο γιό της και κατηγόρησε το Μπάκιγχαμ ότι δεν εξασφάλισε προστασία 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα για τον Άρτσι.

Ωστόσο η Αμερικανίδα ηθοποιός αρνήθηκε να αποκαλύψει με ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε τη συζήτηση για το χρώμα δέρματος του Άρτσι λέγοντας ότι μια τέτοια αποκάλυψη θα είναι «καταστροφική» για το πρόσωπο αυτό.

«Τους μήνες που ήμουν έγκυος υπήρχε όλη αυτή η συζήτηση ότι «δεν θα του δοθεί ασφάλεια, δεν θα του δοθεί κάποιος τίτλος» και επίσης ανησυχίες και συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του όταν γεννηθεί» ήταν η χαρακτηριστική φράση της Μαρκλ.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Κάρολος, είχε σταματήσει να του απαντάει στα τηλέφωνα. Παράλληλα είπε ότι η οικογένειά του τον είχε αποκόψει οικονομικά στις αρχές του 2020 υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να υπογράψουν τις συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με Netflix και Spotify γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να στηρίζονται σε ό,τι του κληροδότησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Μέγκαν και Χάρι υποστήριξαν, ακόμα, ότι ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το Megxit έξι μήνες μετά τον γάμο τους τον Μάιο του 2018 με την Αμερικανίδα ηθοποιό να παρομοιάζει τη ζωή στο παλάτι του Κένσινγκτον με το lockdown που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα λόγω κορωνοϊού.

Το ζευγάρι αποκάλυψε, επίσης, ότι τρεις ημέρες πριν τον εντυπωσιακό γάμο τους αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης μόνοι τους με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι.

Ο καβγάς με την Κέιτ και τα κλάματα

H Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε, επίσης, ότι η Κέιτ Μίντλετον την έκανε να κλάψει λίγη ώρα πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Η ίδια, όμως, πρόσθεσε ότι την έχει συγχωρήσει προσθέτοντας ότι η σύζυγος του πρίγκιπα Γουίλιαμ της έδωσε λουλούδια για να ζητήσει συγγνώμη.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από ερώτηση για μια είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου ότι υπήρξε ένας καβγάς για τα φορέματα των παρανύμφων.

Η εκδοχή που είχε προκύψει ήταν ότι η Μέγκαν Μαρκλ έκανε την Κέιτ Μίντλετον να κλάψει, με την ηθοποιό να δηλώνει στην Όπρα Γουίνφρεϊ ότι έγινε το ανάποδο.

«Και δεν το λέω για να δυσφημίσω κάποιον γιατί ήταν μια δύσκολη εβδομάδα. Και η Κέιτ συγχύστηκε με κάτι αλλά το διόρθωσε και ζήτησε συγγνώμη. Και μου έφερε λουλούδια και ένα σημείωμα. Και έκανε αυτό που θα έκανα κι εγώ αν είχα πληγώσει κάποιον, θα είχα αναλάβει την ευθύνη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share