Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Τρεις τραυματίες, διέλυσε 15 αυτοκίνητα - Μεγάλες ζημιές από την έκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο

Δείτε τις φωτογραφίες

18 Ιουνίου 2021 15:50
Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Τρεις τραυματίες, διέλυσε 15 αυτοκίνητα - Μεγάλες ζημιές από την έκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε βυτιοφόρο με προπάνιο, επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και επεκτάθηκε σε βιομηχανική εγκατάσταση.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η ευρύτερη περιοχή, ενώ δεν αναφέρθηκαν, ευτυχώς, τραυματισμός ή εγκλωβισμός κάποιου ατόμου.

Τρεις τραυματίες, διέλυσε 15 αυτοκίνητα - Μεγάλες ζημιές από την έκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο στον Ασπρόπυργο

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνά τα αίτια της φωτιάς, ενώ στο σημείο πήγε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Τρεις τραυματίες, διέλυσε 15 αυτοκίνητα - Μεγάλες ζημιές από την έκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Τρεις τραυματίες, διέλυσε 15 αυτοκίνητα

Συναγερμός στον Ασπρόπυργο: Μεγάλες ζημιές από την έκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο

Εκτεταμένες ζημιές

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η έκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο, παρότι άμεσα σήμανε συναγερμός και εκκενώθηκε η περιοχή. Η έκρηξη έγινε σε δρόμο κοντά στο διυλιστήρια.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής, ξέσπασε φωτιά και έγινε έκρηξη σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, και συγκεκριμένα επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης, κοντά στα διυλιστήρια. Άμεσα μετέβησαν στην περιοχή 9 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 27 πυροσβέστες, ενώ πραγματοποιήθηκε εκκένωση της περιοχής.

Η έκρηξη στο βυτιοφόρο έγινε σε εταιρεία που διαχειρίζεται προπάνιο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε περίπου 15 αυτοκίνητα που ήταν στο πάρκινγκ στη γειτονική εταιρεία στην περιοχή, την «ΕΛΑΣΤΡΟΝ Χαλυβουργικά Προϊόντα».

Κρανίου τόπος μετά τη φωτιά σε βυτιοφόρο

Μήνυμα από το 112 : «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα»

Μάλιστα στάλθηκε στους πολίτες μήνυμα από το 112. Το μήνυμα λέει στους πολίτες: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση,κίνδυνος έκρηξης».

Μήνυμα από το 112 : «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα»

Οι 18 περιοχές της Αττικής που κινδυνεύουν να γίνουν νέο... Μάτι φέτος το καλοκαίρι!

Τρόμο αποτελούν κάθε καλοκαίρι οι πυρκαγιές ειδικά στην Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια έχουμε θρηνήσει νεκρούς, ειδικά στην Εθνική Τραγωδία στο Μάτι!

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Ελλάδας, Δημήτρης Σταθόπουλος μίλησε στο Reader.gr για τις 18 περιοχές της Αττικής που ανησυχούν την Πυροσβεστική για πιθανές πυρκαγιές. Αυτές οι περιοχές έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας και σε περίπτωση πυρκαγιάς μπορεί να υπάρξει ανυπολόγιστο κόστος.

Ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε πως «αυτά τα 18 σημεία καθορίστηκαν μετά από μια μεγάλη μελέτη που έγινε και σύμφωνα με κάποιους δείκτες. Οι δείκτες αυτοί περιλαμβάνουν πόσο κοντά υπάρχει αστικός ιστός, τη δασική περιοχή, το οδικό δίκτυο, τη μορφολογία του εδάφους και κατά πόσο δύσκολη είναι απομάκρυνση των πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς».

 Οι 18 περιοχές που ενδέχεται να γίνουν νέο... Μάτι!

Οι 18 περιοχές που ανησυχούν τις Αρχές

Οι 18 περιοχές της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας είναι:

 • Κάτω Ποσειδωνία – Δήμος Λαυρεωτικής
 • Διόνυσος Κερατέας – Δήμος Λαυρεωτικής
 • Αυλάκι – Δήμος Μαρκοπούλου 4. Χαμολιά – Δήμος Μαρκοπούλου
 • Αγία Κυριακή – Αγία Τριάδα – Δήμος Σπάτων/Αρτέμιδας και Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου
 • Καλλιτεχνούπολη – Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου
 • Διώνη – Δήμος Ραφήνας/Πικερμίου
 • Αγιος Ανδρέας – Δήμος Μαραθώνα
 • Σχινιάς – Δικαστικά – Δήμος Μαραθώνα
 • Δροσιά – Διόνυσος – Εκάλη – Δήμος Διονύσου και Δήμος Κηφισιάς
 • Πανόραμα Αγίων Αποστόλων – Δήμος Ωρωπού
 • Βλαστός Καλάμου – Δήμος Ωρωπού
 • Ιπποκράτειος Πολιτεία – Δήμος Ωρωπού
 • Θρακομακεδόνες – Δήμος Αχαρνών
 • Αγία Σωτηρία, Οικισμός ΤΙΤΑΝ – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας
 • ‘Αγιος Νεκτάριος Βιλίων – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας
 • Πόρτο Γερμενό – Δήμος Μάνδρας/Ειδυλλίας
 • Περιστέρια – Δήμος Σαλαμίνας
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share