Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καταγγελία «βόμβα»: Σε κώμα 42χρονος 10 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca! Γιατί οι αρμόδιοι δεν μίλησαν δύο μήνες νωρίτερα για το εμβόλιο;

Τι λέει η αδελφή 42χρονου ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας

17 Ιουνίου 2021 08:54
Καταγγελία «βόμβα»: Σε κώμα 42χρονος 10 μέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca! Γιατί οι αρμόδιοι δεν μίλησαν δύο μήνες νωρίτερα για το εμβόλιο;
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέο περιστατικό που φέρεται να συνδέεται με εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς ένας 42χρονος, ο οποίος είχε σκλήρυνση κατά πλάκας, έπεσε σε κώμα δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα. Παράλληλα, μετά τη σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής Εμβολιασμών για χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca μόνο σε πολίτες άνω των 60 ετών, το ζήτημα έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Η αδελφή του 42χρονου μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο MEGA λέγοντας χαρακτηριστικά πως «βγήκαμε και είπαμε την περιπέτειά μας για να προστατευτούν και άλλοι άνθρωποι. Όλη η οικογένεια είναι υπέρ των εμβολίων». Ο αδερφός της, αυτή τη στιγμή είναι στην εντατική σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σε κώμα. «Έχει φύγει ο άνθρωπος μας» είπε σπαρακτικά.

Όπως περιέγραψε η ίδια, δέκα μέρες μετά τον εμβολιασμό του, ο 42χρονος εμφάνισε σύνδρομο Γκιλαίν – Μπαρέ. «Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν από τη ασθένειά του», είπε συμπληρώνοντας πως μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαίωση ότι για την παρενέργεια οφείλεται το εμβόλιο.

«Είναι κρίμα, είναι κρίμα, για ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας τόσο χρόνια. Για να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι γύρω τους, εμβολιάστηκαν. Για κάποιους φιλάσθενους να μην ήταν όλα τα εμβόλια στην λίστα» σημείωσε η αδελφή του 42χρονου.

Από την πλευρά της, η Αθηνά Λινού, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για κανένα εμβόλιο όταν υπάρχει σκλήρυνση κατά πλάκας. «Μπορεί να είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο». Τέλος, η επιδημιολόγος υπογράμμισε ότι τα εμβόλια γενικώς προστατεύουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Γιατί οι αρμόδιοι δεν μίλησαν δύο μήνες νωρίτερα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα το οποίο προσλαμβάνει ποινικές διαστάσεις, προκύπτει από τους χειρισμούς της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών γύρω από το θέμα του εμβολίου της AstraZeneca.

Η ελληνική κοινή γνώμη αναρωτιέται, γιατί η συγκεκριμένη επιτροπή, που έκανε σύσταση να μην εμβολιάζονται με το AstraZeneca πολίτες κάτω των 60, δεν είχε πει τα ίδια δύο μήνες νωρίτερα, ώστε να προφυλάξουν έναν συγκεκριμένο αριθμό πολιτών, που έπαθαν θρομβώσεις και ορισμένοι από αυτούς οδηγήθηκαν στον θάνατο;

Ποιός θα αναλάβει τις ευθύνες, που του ανήκουν, ανάμεσα στους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και στους αρμοδίους της Ελληνικής Πολιτείας;

Βασιλακόπουλος παραδέχεται πως μπήκαν οι ζωές σε ζυγαριά: «Άξιζε ο κίνδυνος από την επιπλοκή του AstraZeneca»

Κυνική παραδοχή πως οι ζωές των πολιτών μπήκαν σε ζυγαριά από τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Ο καθηγητής που διαβεβαίωνε πριν λίγο καιρό πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι «απόλυτα ασφαλές», ακόμα και για τις εγκύους, παραδέχθηκε πως οι επιστήμονες γνώριζαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca κάνει κάποιες επιπλοκές από τον Φεβρουάριο.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι οι επιστήμονες θέλουν το καλό των ανθρώπων. Οι επιστήμονες δεν κρύβουν τίποτε. Τον Φεβρουάριο που γινόταν κόλαση από την επιδημία, το όφελος από οποιοδήποτε εμβόλιο είναι τεράστιο. Είχαν περιγράψει επιστήμονες πως το εμβόλιο της AstraZeneca κάνει κάποιες σπάνιες επιπλοκές», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πάρθηκε η απόφαση να σταματήσει τώρα να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 60 ετών είπε:

«Όταν είχα να ζυγίσω το όφελος της προστασίας από το εμβόλιο σε σχέση με τον κίνδυνο, ήταν ασφαλώς υπέρ του εμβολίου. Όσον η πανδημία καταλαγιάζει, δηλαδή γίνεται μικρότερος ο κίνδυνος να κολλήσω και άρα να νοσήσω σοβαρά και να κινδυνεύσει η ζωή μου, όσο ο δεδομένος κίνδυνος που είναι 1 στις 200.000 πρέπει να ζυγίζεται. Λέω πως είναι τόσο χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα, άρα δεν έχει λόγο ένας νεαρός να πάρει αυτό τον κίνδυνο».

Προσθέτοντας με κυνισμό πως «όταν κάναμε το εμβόλιο της AstraZeneca ο κίνδυνος να νοσήσει από κορωνοϊό ήταν μεγαλύτερος και άρα άξιζε ο κίνδυνος από την επιπλοκή του AstraZeneca».

Ο θάνατος της 44χρονης στην Κρήτη

«Έχουν κάνει έγκλημα εναντίον της γυναίκας μου», καταγγέλλει ο σύζυγος της Γλυκερίας, η οποία στα 44 χρόνια της έχασε τη ζωή της από θρόμβωση, μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφερόμενος στη νέα διαδικασία εμβολιασμού με AstraZeneca ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης τονίζει ότι, «μέχρι τώρα είχαμε να διαχειριστούμε τη θλίψη και τον πόνο. Από χθες έχουμε να διαχειριστούμε την οργή και την αγανάκτηση, όχι τόσο για την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών – η οποία δικαιώνει αυτά που λέγαμε, αλλά τις δικαιολογίες που επικαλούνται για να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι είναι κάτω από 60 ετών»!

«Το πρόβλημα δεν ήταν για ανθρώπους άνω των 60 ετών, αλλά γι’ αυτούς που ήταν κάτω από 50 και ιδιαίτερα τις γυναίκες», πρόσθεσε ο σύζυγος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca και συμπλήρωσε πως «όσοι έδωσαν σε αυτές τις ηλικίες το συγκεκριμένο εμβόλιο έκαναν έγκλημα».

«Πλέον είναι υπεύθυνοι και για όσους φοβούνται και δεν θα κάνουν το εμβόλιο, με αποτέλεσμα να ευθύνονται και για τους θανάτους που θα προκύψουν από τους πολίτες που δεν θα εμβολιαστούν», σημείωσε ο κ. Κρυοβρυσανάκης.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο να κάνει ο ίδιος τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca – μιας και είχαν εμβολιαστεί μαζί με τη σύζυγό του – ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης υπογράμμισε πως δεν θα προσέλθει για τον δεύτερο εμβολιασμό.

«Θα περιμένω να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με διαφορετικό εμβόλιο», κατέληξε ο σύζυγος της άτυχης Γλυκερίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share