Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Τρίτη δίωξη σε βάρος του για βιασμό - Νέα καταγγελία για τον προφυλακιστέο σκηνοθέτη - ηθοποιό

Η δικογραφία αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά

14 Ιουνίου 2021 14:40
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Τρίτη δίωξη σε βάρος του για βιασμό - Νέα καταγγελία για τον προφυλακιστέο σκηνοθέτη - ηθοποιό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με μια ακόμη πράξη βιασμού ανηλίκου άνδρα «εμπλουτίζεται» ο φάκελος που έχει σχηματίσει η Δικαιοσύνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κων. Σπυρόπουλος άσκησε νέα ποινική δίωξη -είναι η τρίτη κατά σειρά- για το αδίκημα του βιασμού ενός 17χρονου άνδρα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση απασχόλησε την Εισαγγελία, όταν η ανακρίτρια που διεξάγει την έρευνα για τον Δημήτρη Λιγνάδη της διαβίβασε καταγγελία που έκανε ενώπιόν της ένας 24χρονος σήμερα άνδρας, στο πλαίσιο κατάθεσης που έδωσε ως μάρτυρας. Επίσης, δείτε τη συγκλονιστική εξομολόγηση του μοντέλου Τζεφ Μοντάνα που περιγράφει πώς γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη και εξομολογείται όσα βίωσε στο πλάι του.

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Τρίτη δίωξη σε βάρος του για βιασμό

Ο νεαρός άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι βιάσθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Επίσης, φέρεται να ανέφερε στο πλαίσιο της κατάθεσής του πως ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον «ψάρεψε» στον δρόμο και πως ο βιασμός του έγινε στο σπίτι του ηθοποιού όταν τον κάλεσε κάποια στιγμή και αυτός, ανυποψίαστος για όσα θα ακολουθούσαν, πήγε.

Ο εισαγγελέας που παρέλαβε τη συγκεκριμένη καταγγελία, την τέταρτη κατά σειρά, προχώρησε στην άσκηση της νέας δίωξης σε βάρος του ηθοποιού. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης διώκεται ποινικά από τον περασμένο Φεβρουάριο για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή. Για αυτή τη κατηγορία άλλωστε είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια.

Νέα καταγγελία για τον προφυλακιστέο σκηνοθέτη - ηθοποιό

Στη συνέχεια, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε στις 31 Μαρτίου νέα δίωξη σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό, ενώ μόλις σήμερα ασκήθηκε και η τρίτη δίωξη εναντίον του βιασμό ανηλίκου. Και για την καταγγελία αυτή ο Δημήτρης Λιγνάδης κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις στον εισαγγελέα μέσα από τις φυλακές.

Η διαγραφή των αρχείων του υπολογιστή

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, η κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην προχωρήσει στην κατάσχεση ούτε του κινητού του τηλεφώνου, ούτε του ηλεκτρονικού υπολογιστή του, έχει προκαλέσει πολλά και εύλογα ερωτήματα. Ενώ, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση το μοντέλο Τζεφ Μοντάνα περιγράφει πώς γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη και εξομολογείται όσα βίωσε στο πλάι του πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Λιγνάδης καθάρισε τα αρχεία από τον υπολογιστή του. Αυτό αναφέρει στο πρωτόσελιδό της η εφημερίδα «Μπαμ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την επίσημη πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι οι Αρχές δεν κατάφεραν να ανακτήσουν υλικό το οποίο ενδεχομένως είχε σβηστεί από τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του Λιγνάδη, καθώς και ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει η άρση του απορρήτου σε ειδικές εφαρμογές όπως το Facebook κ.τ.λ., που καταγγέλλουν μάρτυρες και θύματα ότι χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος προκειμένου να «κλείνει» ραντεβού μεταξύ άλλων και με ανηλίκους.

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας Μπαμ για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Λιγνάδης συνελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου 2020 κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε με τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψή του όμως δεν συνοδεύτηκε από έρευνα στο σπίτι του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά την κράτησή του στη ΓΑ∆Α το κινητό τηλέφωνο (μάρκας Samsung) παρέμενε στον αδελφό του Γιάννη, ο οποίος, πάντως, σε κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τους κωδικούς για να το ανοίξει.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στις 3 Μαρτίου 2021 έως ότου πραγματοποιηθεί η πρώτη αυτοψία στο διαμέρισμα του ηθοποιού μετά από παραγγελία της ανακρίτριας. Εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και εντέλει κατασχέθηκαν ένα ασημί λάπτοπ, το κινητό τηλέφωνο, ένα USB και δύο CD.

Οι αρχές επανήλθαν, κατόπιν όμως δημοσιευμάτων, στις 6 και στις 8 Μαρτίου, τόσο στο ίδιο το σιαμέρισμα, όσο και στο υπόγειο αλλά και στην ταράτσα της πολυκατοικίας του ηθοποιού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 πειστήρια, μεταξύ των οποίων ερωτικά βοηθήματα, περούκες, γράμματα ανηλίκων, η κατάθεση στον ανακριτή Μυτιλήνης το 1997 και φωτοτυπία με αφιέρωση ενός ανήλικου τότε αλλοδαπού, ο οποίος σήμερα αποτελεί μάρτυρα της υπόθεσης.

Το δημοσίευμα επικαλείται δικαστικούς κύκλους σύμφωνα με τους οποίους υπάρχει ο ισχυρισμός ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο Λιγνάδης αφορούν παλαιότερα έτη και θα ήταν δύσκολο από το κατασχεμένο υλικό να βρεθούν πειστήρια των φερόμενων εγκλημάτων, εντούτοις νομικοί κύκλοι αντέτειναν ότι ακόμη και σε μικρότερης ποινικής και ηθικής απαξίας αδικήματα οι έρευνες και οι κατασχέσεις γίνονται τάχιστα και όχι κατόπιν…εορτής.

«Ούτως ή άλλως κανείς δεν γνωρίζει πού μπορεί να σε οδηγήσουν τα ευρήματα και πού θα καταλήξει η οποιαδήποτε δικογραφία» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Ιδίως από τη στιγμή που μάρτυρες και θύματα έχουν καταθέσει ότι ο Λιγνάδης χρησιμοποιούσε λάπτοπ (Hewlett Packard) μπλε χρώματος (σ.σ. μήνυση ∆.Μ.), ότι είχε στην κατοχή του τρία κινητά και ότι έδινε συμβουλές σε ανηλίκους πώς θα «ψαρεύουν» εραστές μέσω ειδικών εφαρμογών.

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή

Κατά τη διάρκεια του Πάσχα ο Γιάννης Λιγνάδης είχε πάρει κατεύθυνση προς την Τρίπολη για να επισκεφτεί τον αδερφό του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης συμπλήρωνε σχεδόν δύο μήνες παρουσίας στη φυλακή, όμως η αυστηρή καραντίνα δεν επέτρεψε στον αδερφό του να περάσει τα διόδια.

Σε αυτό το διάστημα που ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι κατηγορούμενος για τόσες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ο Γιάννης Λιγνάδης έχει δεχτεί αναμφίβολα κaι αυτός κάποια πυρά εξαιτίας του δεσμού που έχουν. Για πρώτη φορά ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει δημόσια και επί της ουσίας κατήγγειλε συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πρακτικές.

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη στις "Αλήθειες με τη Ζήνα

Στο στόχαστρο του Γιάννη Λιγνάδη βρέθηκε ο Πέτρος Κουσουλός και ο τρόπος που έχει χειριστεί αυτό το διάστημα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες Με Τη Ζήνα, όπου ο κ. Κουσουλός είναι συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη, ο Γιάννης Λιγνάδης έκανε λόγο για εμμονική αντιμετώπιση του αδερφού του και για επιχείρηση συκοφάντησης του ονόματος τους και της προσωπικότητας τους. Υπερθεμάτισε μάλιστα για την αθωότητα του και ζήτησε να του επιτραπεί να βλέπει συχνότερα τον αδερφό του.

«Διαμαρτύρομαι για την εμμονική συκοφάντηση και σπίλωση του οικογενειακού ονόματος και της προσωπικότητος του αδελφού μου, παράγοντας και διασπείροντας χαλκευμένες ειδήσεις, όθεν και ψευδείς, γύρω από τον βίο και την πολιτεία του, προβαίνοντας κιόλας σε κρίσεις και ένα είδος προδικασίας για μια υπόθεση που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Εκτός από τις υποψίες που εγείρει για τη σκοπιμότητα της επιμονής σε αυτό το θέμα, μου προκαλεί και μια πολύ δυσάρεστη διάθεση. Οι ειδήσεις που παράγονται είναι αφόρητοι όροι, κατά μείζονα λόγο δηλαδή ψευδείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό στη Μυτιλήνη το 1997 που δεν αφορά στον αδερφό μου. Ήταν μια κλήση μάρτυρα με πολλή φαντασιοπληξία που τον εμπλέκει σε μια υπόθεση με την οποία δεν έχει σχέση.

Αν αυτό το πράγμα αποτελεί δημοσιογραφία και δικαστικό ρεπορτάζ, ίσως θα έπρεπε κι εγώ να πιστεύω ότι είμαι ο Πάπας της Ρώμης. Είναι λυπηρό να ταΐζεται ο κόσμος με τέτοιες ανοησίες.

Θα ήθελα να έχω μια σταθερή επαφή μαζί του για να συζητήσουμε για τα θέματα που έχουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδερφός μου. Θα έδειχνα όμως ούτως ή άλλως ενδιαφέρον, από τη στιγμή που γνώριζα ότι διώκεται αδίκως. Κάνω αυτή την παρέμβαση με μεγάλη δυσθυμία και δυσφορία εκ μέρους μου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share