Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Δίνει εξηγήσεις και για τέταρτη υπόθεση βιασμού

Τι αναφέρει η τελευταία εναντίον του καταγγελία

12 Μαΐου 2021 17:26
Δημήτρης Λιγνάδης: Δίνει εξηγήσεις και για τέταρτη υπόθεση βιασμού
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ακόμη μια υπόθεση βιασμού, η τέταρτη συνολικά, απασχολεί τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης για την νέα καταγγελία, που έχει προκύψει από νεαρό άνδρα.

Ο 24χρονος σήμερα άνδρας πριν από περίπου δυο μήνες εμφανίστηκε στην 19η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ηθοποιού-σκηνοθέτη και κατήγγειλε ότι πριν από 7 χρόνια και ενώ ήταν 17 ετών βιάστηκε δυο φορές.

Η δικαστική λειτουργός αξιολογώντας ως σοβαρή την καταγγελία διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα, με την Αστυνομία πρόσφατα να σταματά και τον αδελφό του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Καλείται να δώσει εξηγήσεις για την νέα εις βάρος του καταγγελία

Στην επόμενη φάση, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στο τμήμα ασφαλείας Τριπόλεως και αμέσως μετά ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Λιγνάδης, μέσα στη φυλακή, προετοιμάζει την νέα απολογία του που αφορά στην τρίτη περίπτωση βιασμού για την οποία είναι, ήδη, κατηγορούμενος.

Η συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου ενώ είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του νεαρός άνδρας ο οποίος ισχυρίζεται ότι βιάστηκε το 2018, στο Μεταξουργείο. Στις εξηγήσεις του ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ακόμη και ότι γνωρίζει τον άνδρα που τον καταγγέλλει.

«Τον φτιάχνουν τα ανήθικα πράγματα» - «Καταπέλτης» το μοντέλο Τζεφ Μοντάνα (Video)

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση το μοντέλο Τζεφ Μοντάνα περιγράφει πώς γνώρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη και εξομολογείται όσα βίωσε στο πλάι του πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Τζεφ Μοντάνα είναι 30 ετών με καταγωγή από την Κόρινθο. Ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και ασχολείται με το μόντελινγκ σε διεθνές επίπεδο, διαμένοντας μεταξύ Λος Άντζελες, Βελγίου και Αθήνας.

«Ποτέ δε θα γίνω μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη», δηλώνει ρητά το τρανς μοντέλο.

«Σήμερα είμαι σε θέση να αντιληφθώ και να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβη με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Θόλωσα και γιατί δεν είχα τις εμπειρίες και γιατί εκείνη τη στιγμή πάγωσα. Εγώ δε μαγεύτηκα, ούτε τον θαύμαζα» εξομολογείται στο STAR.

Η Τζεφ Μοντάνα γνώρισε τον σκηνοθέτη όταν πριν από κάποια χρόνια πήγε να δει μια παράστασή του με μία φίλη της. Τότε πήγαιναν στη Β’ Λυκείου. Κάθονταν στην πρώτη σειρά και τις κάλεσε στο καμαρίνι του. Μία εβδομάδα αργότερα τις κάλεσε στο σπίτι του. Το μοντέλο πήγε για να συνοδεύσει τη φίλη της.

«Τότε δεν είχα παραδεχθεί ούτε στον εαυτό μου τι μου συνέβαινε, αν και όλοι έβλεπαν ένα κορίτσι» αναφέρει.

«Δέχτηκα βία πολλών μορφών»

«Είναι ένας άνθρωπος που εκμεταλλεύτηκε το μυστικό μου. Είδε ένα παιδί, το οποίο κρύβεται, που μεταφέρει ένα τραύμα, ένα κοινωνικό στίγμα και το εκμεταλλεύτηκε» σημειώνει, προσθέτοντας ότι το κύριο πρόβλημα με τον Λιγνάδη είναι ότι «τον φτιάχνουν τα ανήθικα πράγματα».

Η Τζεφ Μοντάνα υποστηρίζει ότι ποτέ δεν τον ήθελε σεξουαλικά. «Τι να θέλω; Ήταν τόσα χρόνια μεγαλύτερός μου. Τον έβλεπα γέρο» αναφέρει το μοντέλο που ήταν τότε 16 χρόνων.

«Από την αρχή οι πιέσεις ήταν πολύ μεγάλες. Αυτό που ένιωσα ήταν αηδία, αποστροφή…» σημειώνει, προσθέτοντας ότι είχε ένα τρόπο να την «απειλεί», εφόσον ήξερε το μυστικό της που δεν ήξερε τότε ούτε η φίλη της.

«Δέχτηκα βία πολλών μορφών: λεκτική, ψυχολογική και σωματική από αυτόν τον άνθρωπο. Δέχτηκα χειραγώγηση. Χρωστάει από μένα προσωπικά και από όσους έχει βλάψει μία συγγνώμη» καταλήγει η Τζεφ Μοντάνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share