Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Self test: Σε ποιους κλάδους συνεχίζεται η διάθεση - Αρχίζει και πάλι η διανομή από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

27 εκατ. self test έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα

12 Ιουνίου 2021 10:56
Self test: Σε ποιους κλάδους συνεχίζεται η διάθεση - Αρχίζει και πάλι η διανομή από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότερα από 27 εκατ. self test έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη. Παράλληλα, δείτε ποια εμβόλια προτίμησαν οι ηλικίες 25-29 ετών.

Σύμφωνα με τον ίδιο η διάθεση θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι για συγκεκριμένους κλάδους όπως ο τουρισμός, η εστίαση, αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες.

Σε ερώτηση για το αν θα διευρυνθούν τα κανάλια διάθεσης των self test εκτός από τα φαρμακεία ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι όλα εξετάζονται, ακόμα και η διάθεση από τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν έχει αποκλειστεί η συνεργασία με τους φαρμακοποιούς που το επιθυμούν.

Αρχίζει και πάλι η διανομή από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμένους

Ο ίδιος επισήμανε ότι εφόσον συνεχιστεί η ύφεση της πανδημίας, και σε συζήτηση με τις Επιτροπές, μέσα στον Ιούλιο θα μπορούμε να πούμε ότι και για τους εμβολιασμένους δεν θα είναι απαραίτητη η διάθεση self test.

Δήλωσε ακόμη ότι στις αρχές τις εβδομάδας, Δευτέρα με Τρίτη, θα αξιολογηθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

Για τη επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία και τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι η προχωρά σημαντικά, καθώς ένας στους τρεις έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και ένα στους δυο είναι εμβολιασμένος με τη μια δόση. Τόνισε δε ότι τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα είμαστε σε ένα κάλο επίπεδο σε όλα τα νησιά.

Self test: Σε ποιους κλάδους συνεχίζεται η διάθεση - Αρχίζει και πάλι η διανομή από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει και πάλι η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία

Αρχισε και πάλι η διάθεση των δωρεάν self tests από τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης η οποία είχε ανασταλεί την περασμένη Τετάρτη με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αφορμή για την αναστολή είχε αποτελέσει, με ανάρτηση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργό Ακη Σκέρτσου,σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έκανε λόγω για διάθεση αυτών των τεστ από άλλα κανάλια.

Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεση των κρατικών τεστ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες.

Self test: Σε ποιους κλάδους συνεχίζεται η διάθεση

Το σκεπτικό της νέας απόφασης είναι ότι επετεύχθη ο στόχος που είχε θέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο οποίος ήταν να κινητοποιηθούν τόσο η πολιτεία όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και να ορίσουν συνάντηση ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των self tests.

«Με την άμεση αντίδρασή μας αποδείξαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε κανενός είδους εκβιασμό. Επίσης αποσαφηνίστηκε ότι οι σχεδιασμοί διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από άλλα δίκτυα διάθεσης ήταν εκτός νόμου και ανεδαφικοί.Με αίσθημα ευθύνης, ειδικά για τους μαθητές των εισαγωγικών εξετάσεων, ο ΦΣΘ εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία, όπως δεκαετίες τώρα πράττουν οι φαρμακοποιοί της χώρας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΦΣΘ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share