Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Self test: Σταματά η δωρέαν διάθεση στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν από τον Ιούλιο

Τι ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

9 Ιουνίου 2021 10:28
Self test: Σταματά η δωρέαν διάθεση στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης - Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν από τον Ιούλιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Σε αναστολή της διάθεσης των κρατικών self tests προχωρούν τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης που σε λίγη ώρα θα εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση σε συνέντευξη Τύπου.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου θα είναι ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσης Ευγενίδης και ο γραμματέας του ΦΣΘ Γιώργος Κιοσές.

Ήδη από το πρωί πολλοί Θεσσαλονικείς οι οποίοι μετέβησαν σε φαρμακεία για να πάρουν τα δωρεάν self test που δικαιούνται, έφυγαν με άδεια χέρια. Παράλληλα, δείτε πως τα self test φεύγουν από τα φαρμακεία και πάνε... σούπερ μάρκετ!

Απόφαση βόμβα: Τέλος τα δωρεάν self test!

Τέλος στη δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, προανήγγειλε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θανάσης Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο Open, τα φαρμακεία από τις 19 Ιουνίου δεν θα δίνουν δωρεάν self test. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος αυτό είναι σε συνεννόηση και με την κυβέρνηση.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Γιατί επιμένουν οι κυβερνήσεις για προνόμια σε εμβολιασμένους; Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός; Οι αποφάσεις που θα φέρουν αντιδράσεις

Ο κύριος Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN σημείωσε: «Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας, η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες, η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».


Aυτό συμβαίνει πάντως ενώ ήδη ο φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας έχει προβεί σε «αντάρτικο» αφού όπως είχε ανακοινώσει μία εβδομάδα νωρίτερα θα σταματούσε τη νέα δωρεάν διάθεση των self test καθώς από χθες, Δευτέρα 7 Ιουνίου θα διατίθεντο μόνο όσο είχαν μείνει στα φαρμακεία. Στην ανακοίνωσή του ο φαρμακευτικός σύλλογος Πάτρας δήλωσε ότι αυτό οφείλεται σε φόρτο εργασίας. Το συγκεκριμένο γεγονός δημιούργησε μεγάλες ουρές στα φαρμακεία της Πάτρας.

Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν self test από τον Ιούλιο

Όπως αποκάλυψε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η δημοσιογράφος Σοφία Φασουλάκη, τις επόμενες τρεις εβδομάδες οι δικαιούχοι θα λάβουν κανονικά τα self tests. Ωστόσο από τον Ιούλιο, οι δικαιούχοι θα περιοριστούν πιθανότατα στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα στους οδηγούς των ΜΜΜ. Επιπρόσθετα, δωρεάν τεστ θα μπορούν να λάβουν και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική δηλαδή. Παράλληλα από τον επόμενο μήνα, τα self tests θα διατίθενται πέρα από τα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ.

Πώς τοποθετούνται οι φαρμακοποιοί

Σταματά στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία, όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στα όσα επιβάλλει η κυβέρνηση για τη διάθεση των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Ο κύριος Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN σημείωσε: «Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, πρόκειται για μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας», υπογράμμισε και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η συμφωνία που υπήρχε ήταν για δύο μήνες και εκπνέει τις συγκεκριμένες ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share