Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση lockdown: Προσοχή! Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου - Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες και η ημερομηνία κατάργησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αναλυτικά οι ημερομηνίες!

12 Ιουνίου 2021 07:35
Άρση lockdown: Προσοχή! Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου - Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες και η ημερομηνία κατάργησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άρση lockdown: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε χθες το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία σε ανακοίνωση των νέων βημάτων προς την κανονικότητα τα οποία θα εφαρμοστούν από σήμερα το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου. Επίσης, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου, τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες αλλά και την ημερομηνία κατάργησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας!

Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου - Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες

  • Από 12 Ιουνίου επεκτείνεται κατά μια ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα ξεκινάει 1:30 τα ξημερώματα και θα τελειώνει στις 5:00 το πρωί.
  • Από τις 12 Ιουνίου επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες. Σε περίπτωση παράβασης του μέτρου το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε ενδεχόμενη δεύτερη παράβαση.
  • Από τις 12 Ιουνίου ανοίγουν επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο εισόδους για να αποφεύγεται συνωστισμός πελατών κατά την προσέλευση και την αποχώρηση.
  • Από τις 12 Ιουνίου στις 06:00 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας για συναυλίες, θέατρα και ακροάματα σε ανοικτούς χώρους στο 75% αν ο χώρος είναι χωρητικότητας ως 1.000. Αν ο χώρος είναι ως 5.000 θέσεων, αυξάνεται στο 70%, αν είναι ως 15.000 θέσεων στο 65% και αν ξεπερνά τις 15.000 θέσεις ορίζεται ανώτατο όριο οι 10.000 θεατές με υποχρεωτικά μάσκα για όλους σε κάθε περίπτωση.
  • Από τις 12 Ιουνίου στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα ως 100τ.μ..
  • Από τις 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων δια βίου μάθησης των ΑΕΙ. Διενέργεια rapid-test ή self-test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Από τις 15 Ιουνίου επανεκκινούν ερασιτεχνικές σχολές χορού
  • Από τις 15 Ιουνίου στις λαϊκές αγορές η απόσταση μεταξύ των πάγκων θα είναι ένα μέτρο.
  • Από την 1 Ιουλίου σταματά οριστικά η απαγόρευση κυκλοφορίας, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
  • Από την 1 Ιουλίου αυξάνονται σε 300 τα επιτρεπόμενα άτομα για δεξιώσεις (γάμους, κέτερινγκ κλπ.).
  • Θα επιτραπούν εμποροπανηγύρεις σε Περιφερειακές Ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ημερομηνία κατάργησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Από την 1η Ιουλίου η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Από την πρώτη μέρα του Ιουλίου αυξάνονται σε 300 από 100 τα άτομα που θα επιτρέπονται στις δεξιώσεις.

Πώς επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και τα πρόστιμα

Επιστρέφει η μουσική σε μπαρ και εστιατόρια από το Σάββατο 12 Ιουνίου, μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε δεύτερη παράβαση.

Επίσης, από το Σάββατο επανεκκινούν καταστήματα σε εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους για να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Με τη βούλα και της επιτροπής των ειδικών, πλέον οι επιχειρήσεις στην εστίαση θα μπορούν να προσφέρουν και μουσική, ωστόσο, οι θαμώνες δεν θα πρέπει να είναι όρθιοι.

Όπως ισχύει και σήμερα, οι πελάτες θα κάθονται σε καθορισμένους χώρους, σε τραπέζια και θα τηρούν τις αποστάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share