Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επιτέλους «πετάμε» τις μάσκες! Η Ματίνα Παγώνη έδωσε ημερομηνία

«Να κλείνουν μπαρ και εστίαση μετά τα μεσάνυχτα»

10 Μαΐου 2021 10:01
Επιτέλους «πετάμε» τις μάσκες! Η Ματίνα Παγώνη έδωσε ημερομηνία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το φετινό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με το περσινό επεσήμανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες.

Ματίνα Παγώνη: Μετά τις 20 Σεπτέμβρη «πετάμε» τις μάσκες

Όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ, πιθανότατα θα βγάλουμε τη μάσκα μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και ανάλογα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν για τους εμβολιασμούς. Για το θέμα της μάσκας ρωτήθηκε και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος άφησε «παράθυρο» άρσης του μέτρου μόνο για τους εξωτερικούς χώρους ωστόσο απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία.

Υπολογίζεται, όπως είπε, ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να φτάσει το 75% που και τότε «πετάμε τη μάσκα». Σύμφωνα με την ίδια, έχουμε τελειώσει με τα lockdown και δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω.

Ερωτώμενη για πιθανό τέταρτο κύμα του ιού στη χώρα μας, εξήγησε πως δεν μπορεί να μιλήσει για κάτι τέτοιο με βάση τα τωρινά δεδομένα.

Σχετικά με την πορεία του ιού, επεσήμανε πως έχουμε μία μείωση κρουσμάτων με αργούς ρυθμούς, κάτι που σημαίνει ότι πάμε καλά. Όπως συμπλήρωσε, οι θάνατοι αρχίζουν να μειώνονται.

Ματίνα Παγώνη

Σχολίασε το σημερινό άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων αναφέροντας πως δεν ανησυχεί καθώς παιδιά δώσανε εξετάσεις και με τις μάσκες και τις αποστάσεις από τον Σεπτέμβριο.

Ματίνα Παγώνη: Να κλείνουν μπαρ και εστίαση μετά τα μεσάνυχτα

Η κα Παγώνη, παράλληλα, πρότεινε να διευρυνθεί το ωράριο για την εστίαση καθώς μετά το κλείσιμο των καταστημάτων οι πολίτες μαζεύονται στις πλατείες. Ακόμη, τόνισε πως πρέπει να καταργηθούν τα SMS καθώς δεν τα χρησιμοποιεί κανείς.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο της Astrazeneca διαβεβαίωσε πως όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση, έχουν μία ποσότητα ανοσίας και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το εμβόλιο. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων και το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης ανέφερε πως ελάχιστοι έκαναν παραπάνω μέρες πυρετό, ότι δεν σημαίνει τίποτα και ότι είναι θέμα οργανισμού.

Υπογράμμισε, τέλος, πως θα γίνει τρίτη δόση ίσως σε συγκεκριμένες ομάδες μετά τον Οκτώβρη και ότι θα εξαρτηθεί από παράγοντες κινδύνου και τα επιστημονικά δεδομένα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share