Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τροχαίο ατύχημα για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη - Ποια η κατάστασή του

Ήταν με την μηχανή του και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

11 Ιουνίου 2021 08:21
Τροχαίο ατύχημα για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη - Ποια η κατάστασή του
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του ενεπλάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ.Ψωμιάδης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και οι εξετάσεις του είναι καθαρές με συνέπεια να μην εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του. Ενώ, να υπενθυμίσουμε ότι ο Πανγιώτης Ψωμιάδης είχε βρεθεί θετικός το προηγούμενο διάστημα και στον κορωνοϊό.

Η μηχανή που οδηγούσε ο κ.Ψωμιάδης συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο ύψος του νέου Δημαρχείου. Αυτή τη στιγμή διεξαγάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Τροχαίο για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (Θεσσαλονίκη, 20 Ιανουαρίου 1948) είναι Έλληνας πολιτικός. Έχει διατελέσει βουλευτής, νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον Απρίλιο του 2011 τέθηκε σε αργία και κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμα του περιφερειάρχη έχοντας κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώ το 2018 η απόφαση επικυρώθηκε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας έχει επικριθεί για πολιτικό λαϊκισμό.

Με τη πολιτική ασχολήθηκε αρχικά το 1982 με την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1990, 1993, 1996 και το 2000. Το 2002 εκλέχτηκε νομάρχης Θεσσαλονίκης και η θητεία του ανανεώθηκε το 2006.

Το 2010 έθεσε υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, κερδίζοντας τις εκλογές στο δεύτερο γύρο με βασικό "αντίπαλο" τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Μάρκο Μπόλαρη. Στις 6 Ιουνίου 2011 τέθηκε σε υποχρεωτική αργία από το αξίωμά του.

Στις 18 Μαΐου 2012 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς τον όρισε υπεύθυνο για την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις 2 Απριλίου 2014 ο Ψωμιάδης παραιτήθηκε από μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Αμέσως μετά την παραίτηση, ίδρυσε το κεντροδεξιό κόμμα Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.) και ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου η συνεργασία της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συμμετείχε στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης λαμβάνοντας 27.222. Μετά τις Ευρωεκλογές, αποφάσισε αυτόνομη πορεία.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019, o συνδυασμός του «Δύναμη Πολιτών» στον δήμο Θεσσαλονίκης έλαβε 5,53% (6.185 ψήφους) με αποτέλεσμα να πάρει 3 έδρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share