Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Θετικός στον κορωνοϊό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ποια η κατάσταση της υγείας του

6 Νοεμβρίου 2020 22:22
Θετικός στον κορωνοϊό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θετικός στον κορωνοϊό είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το Open TV, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης από τις 3 Νοεμβρίου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου, ωστόσο η κλινική του κατάσταση είναι σχετικά καλή. Η Θεσσαλονίκη, άλλωστε, «φλέγεται» από τον κορωνοϊό και μόνο σήμερα είχε 683 κρούσματα.

Κορωνοϊος: Δραματική προειδοποίηση Μαγιορκίνη

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την εξάπλωση του κορωνοϊού περιέγραψε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι 2.448 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα στη χώρα μας.

Ο καθηγητής τόνισε πως η πανδημία βρίσκεται «σε δυναμική θετικής αύξησης, με μεγαλύτερη επιβάρυνσή στα βόρεια της χώρας». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η αύξηση στη Θεσσαλονίκη είναι εκρηκτική, ενώ εκτεταμένη είναι η επιβάρυνση και σε άλλες περιοχές της χώρας. . «Οι νέοι 19-39 έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση, ενώ και 40 έως 65 πλησιάζουν τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού», σημείωσε.

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως καταγράφεται ένας μέσος όρος 10 θανάτων την ημέρα, αλλά «δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες». Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για ήπια μείωση στην Αττική, έκρηξη στη Θεσσαλονίκη με έξι φορές περισσότερες διαγνώσεις ανά μονάδα πληθυσμού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share