Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: «Κοσμοσυρροή» για το εμβόλιο στις ηλικίες 25-29 ετών - Αποσυμφόρηση της πανδημίας στην χώρα

Η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

10 Ιουνίου 2021 21:32
Κορωνοϊός: «Κοσμοσυρροή» για το εμβόλιο στις ηλικίες 25-29 ετών - Αποσυμφόρηση της πανδημίας στην χώρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στις ηλικίες 25-29 ετών έχει ανοίξει και οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί ως προς τα ραντεβού.

Κι αυτό, γιατί ήδη πάνω από 70.000 άτομα έχουν ήδη σπεύσει να κάνουν αίτηση. Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για όλα τα εμβόλια, πλην της AstraZeneca, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει το δικό του μήνυμα.

Συγκεκριμένα, έχουν ήδη μπει και ορίσει το ραντεβού τους 70.984 πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, με τους 50.188 να έχουν επιλέξει το Pfizer, 10.724 αυτό της Moderna και 10.072 το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Συνολικά απο την ομάδα αυτή έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ραντεβού 135.479 πολίτες (το 24% του συνολικού πληθυσμού αυτών των ηλικιών).

Παράλληλα, 15.324 ραντεβού για να εμβολιαστούν με το Johnson & Johnson έχουν κλείσει πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 18-24.

Η εικόνα της πανδημίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Τη βελτιωμένη εικόνα της Ελλάδας αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, δείχνουν ξεκάθαρα οι αναεωμένοι χάρτες που δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη (10/6) το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Κορωνοϊός στην Ελλάδα

Η σημαντική διαφοροποίηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αποτυπώνεται στον χάρτη, που συνδυάζει τον δείκτη των τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει «κιτρινίσει» μετά από αρκετές εβδομάδες. Μοναδικές «πορτοκαλί» περιοχές παραμένουν η Δυτική Μακεδονία, μέρος της Θεσσαλίας και η Αττική.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα χάρτης

Κορωνοϊός στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα παραμένει κάτω από το 4%, όπως υποδηλώνει το «πράσινο» χρώμα στον σχετικό χάρτη, ενώ η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές με τη διενέργεια των περισσότερων τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share