Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Η ημερομηνία που «ξεφορτωνόμαστε» τις μάσκες και το σχέδιο των λοιμωξιολόγων - Οι 3 προϋποθέσεις (Video)

Όλα όσα έχουν πέσει στο τραπέζι

9 Ιουνίου 2021 22:28
Κορωνοϊός: Η ημερομηνία που «ξεφορτωνόμαστε» τις μάσκες και το σχέδιο των λοιμωξιολόγων - Οι 3 προϋποθέσεις (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι σχεδιάζουν ήδη να συστήσουν το προσεχές διάστημα να κυκλοφορούμε χωρίς μάσκα καθώς όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί στη χώρα, οι περιορισμοί χαλαρώνουν.Επίσης, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες.

Σύφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου, ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ σημαντικός καθώς αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεφορτωθούμε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

Μέχρι τότε, σχεδόν όλοι οι πολίτες θα έχουν κάνει ήδη μια δόση εμβολίου ενώ αρκετοί είναι εκίνοι που έχουν νοσήσει και έχουν αποκτήσει τείχος ανοσίας για έξι μήνες. Έτσι δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον για περαιτέρω χαλάρωση χωρίς ωστόσο να ξεχνάμε τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, όπως οι αποστάσεις.

Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες - Οι 3 προϋποθέσεις

Για το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε σε 3 προϋποθέσεις. Όπως είπε «πρέπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη μάσκα» και πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι εφικτό «όταν ο μισός πληθυσμός έχει εμβολιαστεί».

Σημείωσε ακόμα ότι «η επιτροπή θέλει να γίνονται τα πράγματα σιγά σιγά, για να μπορεί να υπάρχει μια αξιολόγηση» και παραδέχτηκε ότι «η άρση των μέτρων είναι ένα ρίσκο». «Πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος που ασχολείται στον τουρισμό. Ταξιτζήδες, υπάλληλοι αεροδρομίων κλπ Ο δείκτης θετικότητας αυτή τη στιγμή είναι λίγο μπερδεμένος».

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας, σημείωσε ότι πάντα θα είναι κίνδυνος οι μεταλλάξεις και θα παραμείνουν μέχρι να εμβολιαστεί το 90% του πλανήτη. Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Μπουρλά για το αν θα χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου, η ίδια αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν δεδομένα για τη διάρκεια ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο.

Είναι πολύ βιαστικό να το πούμε», ενώ για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες τόνισε ότι δεν είναι ακόμη κάτι σίγουρο, «να εμβολιαστούν πρώτα 6.000.000 Ελληνες». Η κ. Λινού σημείωσε ότι είναι ανησυχητικό με το άνοιγμα του τουρισμού να επιτρέπεται η εστίαση σε εσωτερικό χώρο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share