Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Φωτιά στην Αίγινα - Άμεσα ενισχύσεις για να μην φτάσει σε σπίτια

Συναγερμός στην περιοχή

1 Ιουνίου 2021 18:51
Φωτιά στην Αίγινα - Άμεσα ενισχύσεις για να μην φτάσει σε σπίτια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φωτιά ξέσπασε στην Αίγινα το απόγευμα της Τρίτης (1/6), με τις ενισχύσεις να έρχονται άμεσα, ώστε να μην φτάσει στα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aeginaportal.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:20, ενώ στο σημείο επιχειρούν τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας και ένα καναντέρ, με την χώρα να έχει βρεθεί και προ ημερών σε συναγερμό.

Σπεύδουν ενισχύσεις μέχρι και από Πειραιά

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες και τρία αεροσκάφη ενώ μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά 13 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τρία οχήματα.

Σύμφωνα με τη σελίδα, στην περιοχή υπάρχουν αναζωπυρώσεις, σε σημεία που βρίσκονται σπίτια. Οι ιδιοκτήτες τους είναι αναστατωμένοι και ζητούν την υδροφόρα του δήμου. Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Βίντεο από την πυρκαγιά δημοσίευσε και ο Γιάνης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς

1. Ενεργοποιείστε το συναγερµό και το υπόλοιπο προσωπικό που βρίσκεται κοντά στην εστία της φωτιάς!
2. Αποµακρύνετε, αν αυτό είναι ασφαλές, τους ανθρώπους που βρίσκονται σε άµεσο κίνδυνο!
3. Ειδοποιείστε την οµάδα πυρασφάλειας του νοσηλευτικού ιδρύµατος και την Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ. 199) αναφέροντας το όνοµα του νοσηλευτικού ιδρύµατος, τη διεύθυνσή του, την ακριβή τοποθεσία της φωτιάς ή του καπνού, τον κοντινότερο δρόµο πρόσβασης και το σηµείο εισόδου στον τόπο της φωτιάς, τα καιγόµενα υλικά καθώς και την ύπαρξη ή µη ατόµου που κινδυνεύει ή εγκλωβισµένου ατόµου!
4. Αποµονώστε τη φωτιά και τον καπνό στο χώρο κλείνοντας όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ώστε να περιορισθεί ο εισερχόµενος φρέσκος αέρας και να επιβραδυνθεί η καύση!
5. Προσπαθήστε, αν αυτό είναι ασφαλές, για άµεση κατάσβεση της φωτιάς, εφαρµόζοντας το σωστό τρόπο επέµβασης και το κατάλληλο κατασβεστικό υλικό!

Θυµηθείτε:
α) σε περίπτωση υγραερίου άµεσο κλείσιµο της στρόφιγγας παροχής
β) σε πυρκαγιά υγρών καυσίµων όχι νερό αλλά αφρό
γ) σε πυρκαγιά µε παρουσία ηλεκτρικού ρεύµατος όχι νερό, αλλά διοξείδιο του άνθρακα, πυροσβεστική σκόνη, άµεση διακοπή ηλεκτρικού ρεύµατος και
δ) αποµακρύνατε από το χώρο της πυρκαγιάς τα εύφλεκτα υλικά για να περιορίσετε την επέκτασή της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share