Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Ψευτογιατρός: Σε δίκη με άλλους 16 συνεργούς, για 12 θανάτους και 14 απόπειρες

Την παραπομπή του ζητά η εισαγγελέας

27 Μαΐου 2021 20:38
Ψευτογιατρός: Σε δίκη με άλλους 16 συνεργούς, για 12 θανάτους και 14 απόπειρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Να παραπεμφθεί σε δίκη ο «ψευτογιατρός» και να λογοδοτήσει για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας προτείνει η εισαγγελέας Αγγ. Κουρινιώτη.

Στην πολυσέλιδη πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η εισαγγελέας ζητά μαζί με τον 47χρονο, που συστηνόταν ως Dr. Kontos στα ανυποψίαστα θύματά του και τους χορηγούσε σκευάσματα δικής του παρασκευής με το αζημίωτο, να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του, ενώ προτείνει να μην υπάρξει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του.

Ως συνεργοί του «ψευτογιατρού» φέρονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Ο 47χρονος έχει υποστηρίξει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς.

Ψευτογιατρός: Σε δίκη με άλλους 16 συνεργούς, για 12 θανάτους και 14 απόπειρες

Στην πρότασή της η εισαγγελέας προτείνει επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης του 47χρονου για ακόμα ένα εξάμηνο, κρίνοντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερος είναι επικίνδυνος να τελέσει νέα αδικήματα.

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη του 47χρονου είναι:

  • Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα
  • Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού
  • Διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα
  • Κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα
  • Αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος
  • Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση
  • Οπλοκατοχή
  • Παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, στην απολογία είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος». Είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, αλλά είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Τον τελευταίο λόγο για το ποιοι τελικά θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα θα λάβει τις προσεχείς εβδομάδες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση βουλεύματος.

«Καταπέλτης» η ιατροδικαστής για τη δράση του - «Μαρτυρικοί θάνατοι ασθενών από...»

«Καταπέλτης» για τη δράση του ψευτογιατρού είναι η ιατροδικαστής, με την ανακριτική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί και τον ίδιο να είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για 12 ανθρωποκτονίες και 15 απόπειρες.

Υπενθυμίζεται πως ο 47χρονος παρίστανε τον γιατρό και μεταξύ άλλων, έδινε «μαντζούνια» σε καρκινοπαθείς, λέγοντάς τους πως δεν χρειάζεται να κάνουν χημειοθεραπείες.

Ψευτογιατρός: «Βολές» για τη δράση του από την ιατροδικαστή

Η ιατροδικαστής, έκανε λόγο για μαρτυρικούς θανάτους από τα «σκευάσματα» του ψευτογιατρού.

Παράλληλα, η δράση του συνδέεται με τη μείωση του προσδόκιμου της ζωής και της επιδείνωσης της κατάστασης των ασθενών του.

Απόσπασμα από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη αναφέρει πως: «σκοπός του είναι να χειρουργηθεί τους ασθενείς δήθεν για να γίνουν περιηπατιτικοί αφού πρώτα τα τους έχουν διακόψει την θεραπεία. Οι μεν ασθενείς με κακοήθεια πεθαίνουν και όσοι ασθενείς με νεοπλασία επέζησαν έχει επηρεαστεί το προσδόκιμο επιβίωσής τους και η ποιότητα της ζωής τους λόγω των μεταστάσεων που παρουσιάστηκαν από τη διακοπή της ιατρικής φροντίδας από τον ίδιο».

Θύματά του ήταν ακόμη και νέοι άνθρωποι αλλά και ανήλικα παιδιά αλλά και κακουργηματική απάτη που ξεπερνά τα 850.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα πρόσωπα, λέγοντας πως παραπλάνησε τους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι, όπως είπε, είναι αθώοι.

«Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ο οποίος έχει καταστήσει κατηγορούμενα 16 πρόσωπα, γιατρούς, νοσηλευτές, πρώην υπουργό με ιατρική ιδιότητα αλλά και μία μοναχή, ενώ και νωρίτερα είχε προκαλέσει με όσα είχε πει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share