Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Αστυνομικός έσπασε με βαριοπούλα το αυτοκίνητο του διευθυντή του - Η αστυνομική επίθεση που σόκαρε την Ελλάδα

Εκτός ελέγχου ο υπαστυνομός!

24 Μαΐου 2021 12:16
Ρόδος: Αστυνομικός έσπασε με βαριοπούλα το αυτοκίνητο του διευθυντή του - Η αστυνομική επίθεση που σόκαρε την Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε τόπο στη Ρόδο, αφού ένας αστυνομικός έσπασε το αυτοκίνητο του αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου χθες (23/5) το πρωί.

Βίντεο που έδειξε το Mega καταγράφει τη στιγμή όπου ο υπαστυνόμος Β’ εμβόλισε με το φορτηγό του το αυτοκίνητο του διευθυντή και άρχισε να το σπάσει με βαριοπούλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για την επίθεση του αυτή απετέλεσε ενδοϋπηρεσιακό περιστατικό. Συγκεκριμένα ο υπαστυνόμος φαίνεται ότι εξοργίστηκε καθώς μετατέθηκε από τη γραμματεία του Αστυνομικού Τμήματος στο γραφείο Μετανάστευσης. Επίσης φέρεται ότι ο αστυνομικός διευθυντής, εδώ και δύο χρόνια, φέρεται ότι έκανε ενέργειες για να περάσει ψυχιατρική εξέταση.

Μετά το σπάσιμο του αυτοκινήτου ο υπαστυνόμος ανέβηκε με την βαριοπούλα και το υπηρεσιακό περίστροφό του στο γραφείο του διευθυντή του, όπου και τελικά συνελήφθη. Ο υπαστυνόμος συνελήφθη, με έναν ακόμη αστυνομικό πρόσφατα στο νησί να έχει δεχθεί επίθεση.

Ρόδος: Εκτός ελέγχου ο υπαστυνόμος - Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για το θέμα

Τα γεγονότα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα, αφού μετά τις ζημιές που προξένησε στο υπηρεσιακό όχημα του διευθυντή του, ο αστυνομικός ανέβηκε στον πρώτο όροφο της αστυνομικής διεύθυνσης, εκεί όπου βρίσκεται το γραφείο του αστυνομικού διευθυντή κου Μιχάλη Καληωράκη.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν στην εισαγγελέα άλλοι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο κτίριο, ο αστυνομικός - δράστης ήταν εκτός ελέγχου: Έβριζε και απειλούσε τον αστυνομικό διευθυντή, και στη συνέχεια έσπασε το τζάμι εισόδου του γραφείου του, κρατώντας στα χέρια του την ίδια βαριοπούλα, μπήκε στο γραφείο και προκάλεσε επίσης ζημιές.

Όταν ακινητοποιήθηκε ο δράστης από τους συναδέλφους του, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του το υπηρεσιακό του περίστροφο και μάλιστα είχε μία σφαίρα μέσα στη θαλάμη.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι, για περιστατικό πρόκλησης φθορών που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην έδρα της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκάνησου στη Ρόδο, συνελήφθη αστυνομικός, που υπηρετεί στο νησί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η αστυνομική επίθεση που «ξεσήκωσε» όλη την Ελλάδα

Όλη η Ελλάδα θυμάται, φυσικά, την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη σε πολίτη που διαμαρτυρόταν.

«Ένας νεαρός απλά διαμαρτυρήθηκε και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν» είπε κάτοικος για την απρόκλητη αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη. Το βίντεο κάνει το γύρο τω.

Ενας νεαρός ζητά από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπούν τους πολίτες, ένας άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ παρεμβαίνει, του λέει «εσύ συλλαμβάνεσαι» και αρχίζει να τον χτυπά.

Την ίδια ώρα, ένας άλλος μάρτυρας από το σημείο, περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα και για ποιο λόγο οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν απλούς πολίτες: «Εμφανίστηκε η αστυνομία, πήγε να κόψει πρόστιμο σε μια οικογένεια με δύο παιδάκια και τρεις ενήλικες που καθόντουσαν στο παγκάκι. Στην προσπάθειά τους να τους εξηγήσουν ότι είχαν κωδικό μετακίνησης, οι αστυνομικοί τους ζήτησαν ταυτότητες. Εκείνη την ώρα κάποιοι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν. Πήγαν να πουν στους αστυνομικούς ότι δεν είναι δυνατόν να τους γράφουν. Η αστυνομία αντέδρασε με βία, άρχισε να ξυλοκοπά τον έναν με πτυσσόμενο γκλοπ. Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται. Ο νεαρός απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να το κάνουν αυτό. Θα δείτε ότι στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί και ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας. Άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο με τις μηχανές».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share