Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Επτά οι κατηγορίες για τον 48χρονο που μαχαίρωσε τον αστυνομικό

Κινηματογραφική η καταδίωξή του

4 Μαΐου 2021 18:55
Ρόδος: Επτά οι κατηγορίες για τον 48χρονο που μαχαίρωσε τον αστυνομικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Παγωμάρα» έφερε στην κοινωνία της Ρόδου η είδηση, ότι ένας 48χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό, με τον ίδιο να συλλαμβάνεται και να βρίσκεται αντιμέτωπος με επτά κατηγορίες, έχοντας κατεβάσει και την ελληνική σημαία.

Ο 48χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας και εξύβριση αλλά και για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Σύλληψη στη Ρόδο

Ρόδος: Έτσι πιάστηκε ο 48χρονος που μαχαίρωσε τον αστυνομικό

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, ο δράστης εντοπίστηκε στις 6:30 τα ξημερώματα της Τρίτης να κατεβάζει την σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας και να φεύγει από το σημείο με ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε την αστυνομία που τον καταδίωξε και τον εντόπισε πέριξ της Μεσαιωνικής Πόλης.

Εκεί ο 48χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πέταξε αρχικά έναν πυροσβεστήρα στους αστυνομικούς και ακολούθως όταν επιχείρησαν να τον δεσμεύσουν κατάφερε τραύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα αστυνομικού. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν δύο πυροσβεστήρες, δύο τσεκούρια, ένα κατσαβίδι, 3 αυτοσχέδια κοντάρια κι ένα μεταλλικό δρεπάνι. Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 18χρονου δεν προέκυψε κάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος, το 2019 είχε νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Απολογούμενος ομολόγησε τις πράξεις του ενώ τόνισε ότι θα αναπτύξει περαιτέρω τους ισχυρισμούς του ενώπιον του Εισαγγελέα.

Ρόδος: Στο εδώλιο εκπαιδευτικός που φέρεται να είχε «σχέση» με 14χρονη

Ρόδος: Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, αναμένεται να καθίσει την 7η Απριλίου 2021 ένας 52χρονος εκπαιδευτικός που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσέλκυση παιδιού για γενετήσιους λόγους, καθώς φέρεται να διατηρούσε σχέση με 14χρονη μαθήτρια.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο εκπαιδευτικός φέρεται την 30η Νοεμβρίου 2019 να μπήκε παράνομα σε περικλεισμένο χώρο του πατέρα της μαθήτριας και του προκάλεσε σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Ο εκπαιδευτικός περίμενε την οικογένεια να επιστρέψει στο σπίτι και όταν ο πατέρας, η μητέρα και η 14χρονη κόρη ανέβηκαν στον πρώτο όροφο είπε απευθυνόμενος στην ανήλικη: «Γύριζες έξω».

Αμέσως μετά, επιτέθηκε στον πατέρα της, ο οποίος ανταπέδωσε τα χτυπήματα. Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο κατηγορούμενος, που είχε ακινητοποιηθεί από τον πατέρα, φέρεται να του είπε ότι είναι ερωτευμένος με την κόρη του, ενώ στη συνέχεια του αποκάλυψε και τη μεταξύ τους σχέση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη σε κατάθεσή της είπε πως είχε αρχικά φιλική σχέση με τον κατηγορούμενο, ωστόσο όταν εκείνος μετατέθηκε είχαν επαφές μέσω του Facebook. Οι επαφές αυτές εξελίχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2018 ενώ έγινε ερωτική τον Απρίλιο του 2019, με την ανήλικη να υποστηρίζει πως είχε πολλές φορές εκφράσει την άρνησή της.

Ρόδος: Στο εδώλιο εκπαιδευτικός που φέρεται να είχε «σχέση» με 14χρονη

Όσα συνέβησαν μεταξύ τους ήταν με τη θέληση της ανήλικης μαθήτριας

Στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου η ανήλικη ανασκεύασε μερικώς τα όσα είχε καταθέσει αρχικώς τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα όσα συνέβησαν μεταξύ αυτής και του εκπαιδευτικού έγιναν με την θέλησή της χωρίς την άσκηση βίας ή πίεσης ενώ αναφέρεται διεξοδικά στον τρόπο που γνωρίστηκαν και στις σχέσεις αγάπης που είχαν αναπτύξει μεταξύ τους.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο εκπαιδευτικός ήταν «καλός μαζί της» και της είχε κάνει δώρο ένα βραχιόλι. Ο εκπαιδευτικός από την άλλη σε υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεών του αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά ούτε σεξουαλική επαφή, προσθέτοντας ότι με την ανήλικη υπήρξε μια πλατωνική αγάπη και δεν θα έκανε κάτι που θα έθιγε την αξιοπρέπειά της και μάλιστα ενάντια στην θέλησή της.

Ο εκπαιδευτικός δήλωσε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες που θα έθιγαν την προσωπικότητά της, ενώ οποιαδήποτε πράξη κι αν τελέστηκε αυτή έγινε μετά την συμπλήρωση του 13ου έτους της ηλικίας της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share