Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί - Νύχτα κόλαση για τα Μέγαρα

Άνεμοι 80 χλμ/ώρα

20 Μαΐου 2021 23:32
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί - Νύχτα κόλαση για τα Μέγαρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) στον Σχίνο Κορινθίας, η οποία έχει φτάσει στα Μέγαρα.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά έχει φτάσει στα Μέγαρα

Άλλη μια δύσκολη νύχτα, η δεύτερη στη σειρά, αναμένεται για τους πυροσβέστες και τους κατοίκους στις περιοχές γύρω από το Σχίνο Κορινθίας, καθώς φωτιά που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, εξακολουθεί να μαίνεται, έχοντας επεκταθεί και σε περιοχές των Μεγάρων.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 8 η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε νέα ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, συστήνοντας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Πέρα από την απόσυρση των εναέριων μέσων με τη δύση του ηλίου, στις προσπάθειες κατάσβεσης - που συνεχίζονται με επίγειες ομάδες - δεν είναι σύμμαχος ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, παρουσιάζουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, με τις μέγιστες εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα, όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί.

Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, οπότε αναμένεται εξασθένηση των ανέμων.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί την Παρασκευή

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά»

Το απόγευμα της Πέμπτης (20/5) ο Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση για την φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, η οποία έχει εξαπλωθεί και φτάνει στα Μέγαρα.

Η μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/5), έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της, με καμένες περιουσίες, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν σήμερα δεν βοηθάνε τη Πυροσβεστική που μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για να την θέσει υπό έλεγχο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης (20/5) είπε πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ.

«Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις».

Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

«Ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι», είπε ακόμα, λέγοντας ξεκάθαρα πως «θα είναι μια δύσκολη βραδιά».

Κλείνοντας, τόνισε πως αναλόγως της εξέλιξης της πυρκαγιάς, οι Αρχές θα επανέλθουν με νεότερες ενημερώσεις, είτε γραπτές, είτε με ζωντανή ενημέρωση. Παράλληλα, δείτε πώς ο καπνός της φωτιάς έκρυψε μέχρι και την Ακρόπολη.

Δείτε όλα όσα είπε παρακάτω:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share