Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Ο καπνός έκρυψε την Ακρόπολη - Εικόνες σοκ

Απίστευτο

20 Μαΐου 2021 17:46
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Ο καπνός έκρυψε την Ακρόπολη - Εικόνες σοκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καπνός από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Σχίνο Κορινθίας από το βράδυ της Τετάρτης (19/5) έχει φτάσει και στην Αθήνα.

Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα μαντάτα από τους ανέμους που θα πνέουν σήμερα δεν είναι καλά και η Πυροσβεστική μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για να την θέσει υπό έλεγχο. Παράλληλα, διαβάστε για την φωτιά στην Βοιωτία.

Ο καπνός από τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας έκρυψε και την Ακρόπολη

Εκτός από τις καταστροφές στο σημείο που μαίνεται η «πύρινη λαίλαπα», όμως, τα αποτελέσματά της έγιναν αισθητά ακόμα και στην Αττική!

Από το πρωί υπάρχουν στάχτες και καπνοί μέχρι στο λεκανοπέδιο, με τις φωτογραφίες να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα των όσων συμβαίνουν.

Ο καπνός από τη φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας έκρυψε και την Ακρόπολη

Η Ακρόπολη… ίσα που φαίνεται, με τον Παρθενώνα να έχει «κρυφτεί»…

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι - Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του Αλεποχωρίου μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση του χωριού. Παράλληλα, φωτιά έχει πάρει και στην Βοιωτία.

Με τους ανέμους να δυναμώνουν ώρα με την ώρα και την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας του πυκνού καπνού, η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κορινθία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με ισχυρότατη δύναμη της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τη μάχη με τη φωτιά, που δεν έχει ενιαίο μέτωπο, στην Κορινθία. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες (19.05.2021) στον Σχίνο, όμως οι άνεμοι την «έστειλαν» προς το Αλεποχώρι και πλέον κινείται προς Μέγαρα και έχει “περάσει” στην Αττική.

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, οι άνεμοι εντάθηκαν ξανά και προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον ανατολικά προς τα Μέγαρα και εξαιτίας της εξέλιξης αυτής έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν κι άλλοι 6-7 οικισμοί. Ήδη μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής από Χάνι Δερβένι έως Άνω και Κάτω Πευκενέα, που τους καλεί να απομακρυνθούν άμεσα προς τα Μέγαρα!

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

«Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους. Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share