Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Φωτιά στη Βοιωτία

Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

20 Μαΐου 2021 13:56
Φωτιά στη Βοιωτία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/5) στη Βοιωτία, με το συναγερμό να έχει σημάνει στις τάξεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση η φωτιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή Αγνάντιο Βοιωτίας. Κατά την ίδια ενημέρωση οι φλόγες καίνε δασική έκταση, τη στιγμή που μια μεγάλη φωτιά έχει επηρεάσει μέχρι και την Αττική.

Φωτιά στη Βοιωτία: Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα καθώς και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν υδροφόρες της Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι - Γιατί δεν λειτούργησε το 112

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση έξι οικισμών ενώ, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι, έκαψε και σπίτια.

Η φωτιά καίει στον ορεινό όγκο των Γερανείων. Οι άνεμοι είναι από χθες τη νύχτα δυτικοί εντάσεως 5-6 μποφόρ κι οδήγησαν την πυρκαγιά στον ορεινό όγκο. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού.

Μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος» ο Βασίλης Βαθρακογιάννης κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν λειτούργησε το 112 ξεκαθάρισε ότι ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός και γιατί η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 6 οικισμούς και δύο μοναστήρια.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εκκένωση -επίσης για προληπτικούς λόγους- των οικισμών Σχίνος, Βαμβακές, Αγία Σωτήρα, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και των μονών Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Το δύσκολο έργο της κατάσβεσης -καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι- συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι

Αυτή την ώρα στο μέτωπο που κινείται προς το Αλεποχώρι επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης με υδροφόρες.

Από αέρος κάνουν ρίψεις αέρος οκτώ αεροσκάφη, εννέα πετζετέλ και τρία ελικόπτερα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share