Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Γιάννης Λαγός: Λίγα μέτρα από τον Κουφοντίνα το κελί του - Η συνάντηση με Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη

Τι είπαν τα τρία κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής;

17 Μαΐου 2021 19:53
Γιάννης Λαγός: Λίγα μέτρα από τον Κουφοντίνα το κελί του - Η συνάντηση με Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται πια στην Ελλάδα, με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής να έχει μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού από τις Βρυξέλλες, έχοντας καταδικαστεί για όσα έκανε η εγκληματική οργάνωση.

Ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα στην ειδική πτέρυγα του ισογείου που έχει δημιουργηθεί για τον αρχηγό και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, λίγα μόνο μέτρα από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην ίδια φυλακή αλλά σε άλλη πτέρυγα.

Τι είπαν Λαγός, Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης

Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μιχαλολιάκος είχαν το πρώτο τους τετ α τετ μετά την καταδίκη και μετά την απόφαση του σκληρού της οργάνωσης, να αφήσει πίσω τους όρκους αιώνιας αφοσίωσης στον αρχηγό και να τραβήξει το δικό του δρόμο με τον φορέα που ίδρυσε.

Σημείο τριβής η έδρα στην Ευρωβουλή που κράτησε και φυσικά ο μισθός του που έμεινε στον ίδιο και όχι στα ταμεία της ναζιστικής οργάνωσης.

Πλέον, ήρεμοι σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκαν και κουβέντιασαν στο προαύλιο των φυλακών και έδειχναν ξανά, όπως τότε που όλοι μαζί, σχεδίαζαν τις κινήσεις της οργάνωσης.

Ο Γιάννης Λαγός βρίσκεται στο ίδιο κελί με ένα άτομο που γνωρίζει καλά. Τον πυρηνάρχη του Περάματος Αναστάσιο Πανταζή, που καταδικάστηκε μεταξύ άλλων για τις αιματηρές επιθέσεις σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε Αιγύπτιους αλιεργάτες. Τότε που η Χρυσή Αυγή δια στόματος Λαγού, έστελνε προειδοποιήσεις και μηνύματα μίσους.

Πλέον χωρισμένοι σε δυάδες, σε κελιά διπλανά. Μετά το κελί του Γιάννη Λαγού, αυτό στο οποίο βρίσκονται ο Νίκος Μιχαλολιάκος με τον Αριστοτέλη Χρυσαφίτη και δίπλα τους εκείνο που κρατούνται ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Αντώνη Γρέγο.

Η νέα καθημερινότητα στις φυλακές είναι δύσκολη για άλλους. Σε μια φυλακή που σχεδιάστηκε για 600 κρατούμενους, σήμερα βρίσκονται 90 περισσότεροι, με τον αρχηγό και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, να προαυλίζονται ξεχωριστά, μία φορά την ημέρα.

Ο Γιάννης Λαγός περιμένει την απόφαση της κεντρικής επιτροπής μεταγωγών για να μάθει αν θα ικανοποιηθεί το αίτημά του, για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Με τον ίδιο να επιμένει ότι μόνο εκεί μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή αλλά τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι και στις φυλακές Δομοκού υπάρχουν υπολογιστές και όλες οι συνθήκες που ζητάει ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share