Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιάννης Λαγός: Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού το πρώτο βράδυ

Η αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό

15 Μαΐου 2021 20:44
Γιάννης Λαγός: Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού το πρώτο βράδυ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Λαγός θα μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού και το πρώτο βράδυ θα το περάσει στην απομόνωση.

Το πρώην ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ήρθε στην Ελλάδα φρουρούμενος το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5) προκειμένου να εκτίσει την ποινή του, η οποία είναι 13 χρόνια και 8 μήνες.

Αμέσως μετά την άφιξή του στις φυλακές, θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ και θα οδηγηθεί σε ειδικό χώρο όπου δεν θα έχει επαφές με άλλα άτομα, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που αναμένεται ότι θα είναι έτοιμα αύριο το πρωί.

Τότε και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό, θα έχει συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών, προκειμένου να καθοριστεί ο χώρος της κανονικής κράτησής του.

Να σας θυμίσουμε, πώς, οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες που κρατούνται στις φυλακές Δομοκού, έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν πρόβλημα να μείνει μαζί τους ο Λαγός, παρά τις διαφορές που οδήγησαν και στην ανεξαρτητοποίηση του στην Ευρωβουλή.

Από το Εφετείο στις φυλακές Δομοκού ο Γιάννης Λαγός

Ωστόσο, εάν ο ίδιος δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θα οδηγηθεί σε κελί της ίδιας πτέρυγας, που θα μοιραστεί με κάποιον άλλον ποινικό κρατούμενο.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του κρατούμενου θα υποβάλει άμεσα αίτηση για την μεταγωγή του Λαγού στις φυλακές Κορυδαλλού, επικαλούμενος την ευρωβουλευτική ιδιότητά του, την οποία διατηρεί.

Μετά την υποβολή του αιτήματος θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η οποία θα αποφασίσει αν θα το κάνει δεκτό ή όχι, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της απόφασης.

Γιάννης Λαγός: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία»

Ο Γιάννης Λαγός έφτασε φρουρούμενος στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες γύρω στις 15.20 το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5) και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Για τη μεταγωγή του στο Εφετείο στήθηκε επιχείρηση, αφού τον παρέλαβε βανάκι της αστυνομίας με πάνοπλους άνδρες των ΕΚΑΜ, ενώ συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Μάλιστα, καθώς έβγαινε από την κλούβα φώναζε: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία».

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών. Το μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που είχε υπό την εποπτεία του την περιφέρεια Πειραιά και φρόντιζε για την ασφάλεια του νυν κρατούμενου αρχηγού της οργάνωσης συνελήφθη στα τέλη Απριλίου στις Βρυξέλλες, ύστερα από την απόφαση να αρθεί η ασυλία του.

Αφού βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο προκειμένου να λάβει το φυλακιστήριο, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες, θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού.

Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι να οδηγηθεί στις φυλακές αύριο Κυριακή και σήμερα να περάσει το βράδυ στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share