Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανατροπή στη Βρετανία: Λαϊκή... απαίτηση να μπει στην «πράσινη λίστα» των ταξιδιών η Ελλάδα

Έξαλλοι στο αεροδρόμιο του Χίθροου - Ζητά και η British Airways αλλαγές

17 Μαΐου 2021 19:08
Ανατροπή στη Βρετανία: Λαϊκή... απαίτηση να μπει στην «πράσινη λίστα» των ταξιδιών η Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η τουριστική περίοδος έχει αρχίσει για την Ελλάδα, που περιμένει μεν επισκέπτες από τη Βρετανία, αλλά η κυβέρνηση της χώρας έχει υψώσει «εμπόδια» σε αυτό το θέμα, με τους επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου να αντιδρούν, μαζί με τον κόσμο, ζητώντας να μπει και η χώρα μας στην «πράσινη λίστα».

Η Βρετανία αποφάσισε την άρση της απαγόρευσης στα διεθνή ταξίδια τη Δευτέρα (17/5), ωστόσο η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει μόνο 12 χώρες και περιοχές ως ασφαλείς για ταξίδια χωρίς να υπάρχει υποχρέωση καραντίνας.

«Το κρίσιμο είναι να γίνουν τα ταξίδια πιο εύκολα για τους ανθρώπους», δήλωσε ο επικεφαλής της British Airways, Σον Ντόιλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ουσιαστική επιστροφή στα αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι χρειάζεται για να βοηθήσει τις αεροπορικές και τις ταξιδιωτικές εταιρείες να επιβιώσουν μετά από ένα χρόνο περιορισμών λόγω της πανδημίας της COVID-19. Αυτό θα απαιτήσει τη χαλάρωση κάποιων μέτρων από τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο λόγος που η βρετανική κυβέρνηση επιμένει να μην μπει η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα»

Υπουργοί ωστόσο έχουν πει ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν διακοπές σε χώρες που δεν βρίσκονται στην «πράσινη λίστα» και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή (14/5) ότι αυτή δεν θα επεκταθεί σύντομα λόγω του κινδύνου των μεταλλάξεων του ιού.

Σύμφωνα με τη BA, πραγματοποιείται μόνο ένα τμήμα των 200 πτήσεων την ημέρα που θα γίνονταν αυτή την περίοδο υπό κανονικές συνθήκες.

Οι ΗΠΑ, η Καραϊβική, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία πρέπει να μπουν στην «πράσινη λίστα» πριν από το καλοκαίρι, είπαν οι δύο επικεφαλής.

«Καλούμε την κυβέρνηση να βοηθήσει τους ανθρώπους να σχεδιάσουν από πριν, δημοσιεύοντας μια λίστα των χωρών που αναμένεται να είναι στην πράσινη λίστα αυτό το καλοκαίρι», είπε ο επικεφαλής του Χίθροου, Τζον Χόλαντ – Κέι.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό με την επιστροφή από χώρες χαμηλού κινδύνου και ένα φτηνότερο τεστ θα μπορούσε να είναι αρκετό για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share