Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τουρισμός: «Παγωμάρα» από τη Βρετανία - Άφησε εκτός «πράσινης λίστας» την Ελλάδα

«Χτύπημα» για την χώρα μας - Στον αέρα μέχρι και ο τελικός του Champions League

7 Μαΐου 2021 20:05
Τουρισμός: «Παγωμάρα» από τη Βρετανία - Άφησε εκτός «πράσινης λίστας» την Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Παγωμάρα» έφερε στις ελληνικές Αρχές η απόφαση της Βρετανίας να μη συμπεριλάβει την χώρα μας στην «πράσινη» λίστα προς το παρόν για τα ταξίδια του καλοκαιριού, μαζί με τη Γαλλία και την Ισπανία, όπως είχε προαναγγελθεί.

Αυτό ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στην ανακοίνωση των μέτρων για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά τις 17 Μαΐου με την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία να μην βρίσκονται στις πράσινες χώρες ενώ αυτή η κατάσταση θα επανεξεταστεί σε 3 εβδομάδες.

Οι Βρετανοί από τις 17 Μαΐου ανοίγουν την πόρτα στους τουρίστες που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικών μετά από αρκετούς μήνες. Αυτοί που επισκέπτονται χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» θα παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Αντίθετα στην πράσινη λίστα της Βρετανία βρίσκονται 12 χώρες όπου οι πολίτες μετά την επιστροφή τους δεν θα χρειαστεί να μείνουν σε καραντίνα. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ και το Ισραήλ.

Άλλες χώρες της «κόκκινης» λίστας - Στον αέρα μέχρι και ο τελικός του Champions League

Ακόμη η Βρετανία ανακοίνωσε πως η Τουρκίας, το Νεπάλ και οι Μαλβίδες προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα, με αυτό να σημαίνει πως οι πολίτες που θα επιστρέψουν από εκεί θα μείνει καραντίνα σε ξενοδοχείο και θα τους κοστίσει 1750 λίρες.

Κι αφού αναφερόμαστε στην Τουρκία, από τη στιγμή που συνέβη αυτό, η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την UEFA, προκειμένου ο τελικός του Champions League ανάμεσα στη Σίτι και την Τσέλσι να γίνει επί αγγλικού εδάφους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (6/5) η Άστον Βίλα ανέφερε πως προσφέρει το Βίλα Παρκ για τον τελικό της 29ης Μαΐου, ώστε να μη χρειαστεί να ταξιδέψουν οι Άγγλοι οπαδοί στην Τουρκία.

Ο Γραμματέας Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τις σχετικές ενέργειες: «Η αγγλική ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε ανοικτοί να φιλοξενήσουμε τον τελικό, αλλά είναι απόφαση της UEFA».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share