Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ματίνα Παγώνη: Τι αποκάλυψε για τον εμβολιασμό των παιδιών (Video)

"Ένα μεγάλο μπράβο στους νέους ανθρώπους άνω των 30 που πάνε και εμβολιάζονται"

12 Μαΐου 2021 11:56
Ματίνα Παγώνη: Τι αποκάλυψε για τον εμβολιασμό των παιδιών (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ματίνα Παγώνη: Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας αλλά και για το πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά μίλησε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, Ματίνα Παγώνη, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

«Πάμε καλύτερα και αυτό είναι γεγονός και αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουμε από τα νοσοκομεία. Από τον αριθμό των εισαγωγών, των νοσηλευόμενων και των ανθρώπων που είναι σε ΜΕΘ. Υπάρχουν μειώσεις και οι μειώσεις είναι καλές. Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαμε πολλά προβλήματα.

Αυτό όμως δε σημαίνει τίποτα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε πολύ προσεχτικοί, να τηρούμε τα μέτρα, γιατί κάνουμε τα επόμενα βήματα για να αλλάξει η ζωή μας, όπως όλοι θέλαμε. Χρειάζεται, ψυχραιμία, ηρεμία, προσοχή, μάσκες και αποστάσεις», τόνισε η κ. Παγώνη. Ωστόσο με δηλώσεις του σήμερα ο Νίκος Θωμαΐδης τόνισε πως την μάσκα θα την φορούν και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί.

Ματίνα Παγώνη: Τι αποκάλυψε για τον εμβολιασμό των παιδιών (Video)

Για την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα

«Ο εμβολιασμός προχωράει πολύ καλά. Αλλά πρέπει να τρέξουμε για τους υπόλοιπους, για να κάνουμε το τείχος της σχετικής ανοσίας, να φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων για να έχουμε σχετική ανοσία γύρω στο τέλος Ιουνίου. Κάνουμε έκκληση σε όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν, να το κάνουν. Ο ιός είναι επιθετικός και δεν έχει ηλικίες. Και θέλω να πω μπράβο και στους νέους ανθρώπους άνω των 30 που πάνε και εμβολιάζονται».

«Πιστεύω ότι τον επόμενο μήνα θα μπορούν να εμβολιαστούν και οι κάτω των 30, ώστε τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη να έχουμε φτάσει στο 80% των εμβολιασμών. Αυτό θα σημαίνει ασφάλεια, δε θα αισθανόμαστε το φόβο που έχουμε σήμερα στην καθημερινότητά μας», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Για τον προβληματισμό των πολιτών να εμβολιαστούν

«Είναι φυσικό να προβληματίζεται ο κόσμος, έχει ακούσει τόσα. Όταν κάνουμε στα μικρά παιδιά τους εμβολιασμούς, οι μαμάδες ξέρουν ότι ανεβάζουν κάποιες φορές πυρετό, αισθάνονται αδυναμία κλπ.. Και σε αυτό το εμβόλιο οι παρενέργειες υπάρχουν, όπως σε όλα, άρα δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς.

Για το θέμα των θρομβώσεων που έχει μπερδευτεί ο κόσμος, θέλω να πω ότι οι θρομβώσεις που κάνει ο κορωνοϊός δε συγκρίνονται με το αν κάποια εμβόλια μπορεί να ενοχοποιούνται για κάποια θρόμβωση. Τα εμβόλια είναι ασφαλή, δε θα εγκρίνονταν αν δεν είχαν μελετηθεί όπως πρέπει. Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί για να αλλάξουμε τη ζωή μας, να πάμε στην επόμενη φάση την οποία χρειαζόμαστε όλοι».

«Ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτούμε μήπως κάνουμε μια τρίτη δόση του εμβολίου. Οι ιοί θα είναι εδώ. Απλά η διαφορά είναι ότι εμείς θα έχουμε τα εμβόλια, και τα πρωτόκολλα θεραπείας που προχωρούν γιατί θα έχουμε αντιικά φάρμακα για τα οποία προχωράει η μελέτη», εξήγησε η ίδια.

Για το πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά

«Για τα μικρά παιδιά έως 14 ετών υπάρχει μελέτη που προχωράει για το αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Θα έχουμε σύντομα πληροφορίες. Δεν είναι ότι τα παιδιά δεν κολλάνε και δεν μεταδίδουν τον ιό. Τα σχολεία έδωσαν μεγάλο παράδειγμα, γιατί είναι πολύ προσεχτικοί και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές.

Ειλικρινά με εκπλήσσουν, δεν το περίμενα. Πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, να αποδεσμευτούν και οι μητέρες, αλλά με μεγάλη προσοχή και self-tests δύο φορές την εβδομάδα, και όσο γίνεται περισσότερη ασφάλεια», εξήγησε η κ. Παγώνη αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share