Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Νέα δήλωση "βόμβα" για την χρήση μάσκας - "Θα την φορούν και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί"

Τι ανέφερε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο Νίκος Θωμαΐδης

12 Μαΐου 2021 11:15
Νέα δήλωση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, τη χρήση μάσκας από τους εμβολιασμένους αλλά και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος μίλησε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης το καλοκαίρι, ειδικά όσοι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο, χρειάζονται προστασία σε περίπτωση που πέσει ο τίτλος αντισωμάτων. «Δεν θα ήταν άσχημο να γίνεται τεστ αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες» δήλωσε.

Μιλώντας για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό και για πόσο καιρό αυτά θα μας συνοδεύουν, σημείωσε πως δεν πρέπει να σταματήσει η χρήση της μάσκας και σε αυτούς που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις, και γενικότερα δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση. Ωστόσο δείτε και πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά, και τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία".

Νέα δήλωση 'βόμβα' για την χρήση μάσκας - 'Θα την φορούν και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί'

Θωμαΐδης: "Θα πέσουμε στα 1.000 κρούσματα ημερησίως μετά το τέλος Μαΐου"

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, προέβλεψε ότι η χώρα θα πέσει στα 1.000 κρούσματα ημερησίως μετά το τέλος Μαΐου - μέσα Ιουνίου, αλλά διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος δείκτης γιατί τα μοριακά τεστ αυξομειώνονται. «Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δείχνουν την πραγματικότητα» διευκρίνισε.

«Οι 3 τελευταίες εβδομάδες δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση ύφεση στο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ» σημείωσε ο καθηγητής. «Πρόκειται για αργή αποκλιμάκωση. Το τρίτο κύμα με την επικράτηση του βρετανικού στελέχους έχει δώσει πολύ υψηλό ιικό φορτίο» σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share