Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιάννης Λαγός: Τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Δεν άσκησε έφεση

11 Μαΐου 2021 15:02
Γιάννης Λαγός: Τις επόμενες μέρες θα μεταφερθεί στην Ελλάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τελεσίδικη είναι η απόφαση των βελγικών αρχών για εκδίκαση του ευρωπαϊκού εντάλματος για τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος δεν άσκησε έφεση.

Τις επόμενες μέρες, ο Γιάννης Λαγός, αναμένεται να μεταφερθεί , καταδικασμένος για τη δράση του με τη Χρυσή Αυγή, καθώς δεν άσκησε έφεση στην απόφαση των βελγικών αρχών σχετικά με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του. Παράλληλα, διαβάστε το πρώτο tweet του μετά τη σύλληψή του.

Αρχικά, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών για μια τυπική διαδικασία και στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκιση καθώς βρέθηκε ένοχος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και οπλοκατοχή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Όπως είχε μεταδώσει ο ALPHA ο Γιάννης Λαγός θα οδηγηθεί στις φυλακές του Δομοκού, εκεί όπου βρίσκεται και ο υπόλοιπος ηγετικός πυρήνας της Χ.Α.

Γιάννης Λαγός: Το Βέλγιο τον στέλνει... πακέτο στην Ελλάδα!

Σε απόφαση για έκδοση του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα προχώρησε το Βέλγιο, με τον καταδικασθέντα για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής να έρχεται... πακέτο στην χώρα για να βρει τους υπόλοιπους.

Η απόφαση ελήφθη από το ολλανδόφωνο Πρωτοδικείο των Βρυξελλών, το οποίο έκρινε πως η έκδοσή του πρέπει να γίνει κανονικά.

Γιάννης Λαγός: Τότε έρχεται στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Λαγός, έχοντας προφυλακιστεί νωρίτερα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ΕΡΤ έχει έως τη Δευτέρα (10/5) προθεσμία για έφεση. Αν δεν εφεσιβάλει την απόφαση θα φτάσει στην Ελλάδα σε 7-10 μέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share