Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Καταστήματα: Τι ώρα κλείνουν σήμερα Κυριακή

Πώς θα μετακινηθούμε

9 Μαΐου 2021 16:48
Καταστήματα: Τι ώρα κλείνουν σήμερα Κυριακή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καταστήματα: Ανοικτά είναι σήμερα Κυριακή του Θωμά το λιανεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια. Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας, τα σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι από χθες μειώθηκε το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ., σε 50 τ.μ. ανά άτομο. Δεδομένων των περιορισμών και των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού την Κυριακή η προσέλευση στα καταστήματα θα γίνεται με σχετικό ραντεβού.

Ανοιχτά θα είναι ακόμη τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια, όπως και τα καταστήματα με υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (μανικιούρ, αποτρίχωση κ.λπ.). Για σούπερ μάρκετ στέλνουμε μήνυμα στο 13033 με κωδικό 2. Ωστόσο σοκ προκαλεί η είδηση ότι 68χρονη πέθανε μερικές ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Για τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να σταλεί SMS στο 13032 με το ονοματεπώνυμο, ενώ ο συνολικός χρόνος για τα ψώνια θα είναι τρεις ώρες. Για τα κομμωτήρια και τα καταστήματα με υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής στέλνουμε SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Καταστήματα: Τι ώρα κλείνουν σήμερα Κυριακή

Μεσολόγγι: Κλειστά όλα τα σχολεία έως την ερχόμενη Τετάρτη

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, έτσι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ανοίξουν έως την προσεχή Τετάρτη, 12 Μαΐου, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα ειδικά σχολεία του δήμου Μεσολογγίου, με απόφαση του δημάρχου Κώστα Λύρου.

«Ο δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τη διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή», ανέφερε ο κ. Λύρος.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα σε μία εβδομάδα οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν και πλέον είναι 233 τα ενεργά κρούσματα. Χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share